פאי לימון לפסח – המתכון שישגע את האורחים שלכם!

פאי לימון לפסח – המתכון המושלם לחג

לעיתים רחוקות קורה שהמנה המתוקה הזו מצליחה לשלב טעמים חמצמצים עם מתיקות בצורה כה מאוזנת. פאי הלימון הוא לא רק קינוח, אלא חוויה של תענוגות. דמיינו את הקונספט: עלים פריכים מתמזגים עם קרם לימון עשיר, ובתוך כל טעם כזה, מתרקם חורף של רעננות. זהו מתכון מעניין ומיוחד במינו, כזה שיכול להפוך כל ארוחה לאירוע מדהים, ואנחנו נהיה מוכנים ללקק את האצבעות! עם המתכון הזה תצליחו להרשים את האורחים, לשמח את החברים ובוודאי להעביר את השולחן!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1.5 שעות
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • כשהפאי מוכן, אפשר להקפיא אותו ליום נוסף וגם להנות ממנו אחר כך.
  • מתכון זה יספיק ל-8-10 מנות.

הרכיבים הדרושים

כעת נציג את כל המרכיבים הנדרשים להכנת הפאי. לפני כן, חשוב לדעת שהמרכיבים האלה אפשריים להשגה כמעט בכל סופר, והם בכלל לא מסובכים כמו שהם נשמעים!

  • 200 גרם בצק פריך (אפשר לקנות או להכין בבית)
  • 2 לימונים מדגמי, מגרדים את הקליפה ומסננים את המיץ
  • 150 גרם סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • מעט שטיח מרצופים (לא חובה)
  • אופציה: אבקת סוכר לפיזור על גבי הפאי לאחר האפייה

שלבי ההכנה

אחרי שהבנו מה בתפריט, נעבור לשלב המעשי – שלב הכנת הפאי המהמם הזה. הכנת פאי לימון היא בעצם כתיבת רומן מתוק של טעמים, ואנחנו רוצים שהכל יזרום בצורה חלקה!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את הבצק הפריך: אם אתם משתמשים בבצק קנוי, שימו אותו בתבנית פאי, מכינים חורים עם מזלג ואופים ל-15 דקות או עד שהבצק משנה את צבעו.
  3. לגבי הבצק שהכנתם בבית – מערבבים את החמאה עם הסוכר ושולחים לאיזה 5 דקות להמתין.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, טורפים היטב בין לבין.
  5. מוסיפים את הקליפה ואת מיץ הלימון ומערבבים.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הקורט מלח, ומשהים כרבע שעה להתייצבות החומרים.
  7. יוצקים את התערובת על הבצק שנאפה קלות ואופים הכל כ-30 דקות נוספות.
  8. מוציאים את הפאי מהתנור ומשאירים אותו להתקרר.
  9. ועכשיו, אפשר לפזר אבקת סוכר על משטח הפאי, לא חובה, אבל מאוד מומלץ!
  10. לאחר שהפאי התקרר, חשבו על כמה יציאות מדליקות, חלאס לפנק את האורחים.

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גירסה לא שגרתית לפאי הלימון שלנו, יש לכם אופציות לא חסרות! אפשר להכין אותו גם בגרסה טבעונית על ידי החלפת הביצים בם "ביצים" מקשיו וטופו. בדקו את המתכון המתאים ובואו נתחיל עם הפיתויים!

תוספות ושדרוגים

בין אם זה ערב חג פסח, יום הולדת או סתם ארוחה עם חברים, תמיד יש מקום לשדרוגים! אל תהססו לנצל את היצירתיות שלכם!

  • שדרגו עם פירות יער: פירות כמו תותים או פטל יכולים לשדרג את המנה ולהפוך אותה ליותר משגעת.
  • נענע וקוקוס: תוספת של כמה עלים של נענע טרייה עשויה להוסיף לרעננות.
  • תוספת שוקולד: ניחוח השוקולד בשילוב עם הלימון יוצר חוויה אגדי – לפנק את עצמכם!

שאלות ותשובות

מהו מקור השם 'פאי'?
פאי נחשב לקינוח מסורתי בארצות הברית ובריטניה. הוא הגיע מאירופה כנראה עוד מימי הביניים, והשתרש בתרבות האמריקאית.

האם אפשר לשמור את הפאי במקפיא?
בהחלט! פאי הלימון שומר על טעמו גם לאחר הקפאה. אפשר להקפיא לזה ערב לפני ולהתענג עליו ביום החג!

מה אם לא אוהבים לימון?
אם יש לכם חשש מלימון, אפשר לשדרגו עם טעמים אחרים כמו תפוזים או מנדרינים, והאמת היא, אפילו טעם של פירות יער לא היה מזיק!

האם ניתן להכין את הבצק לבד?
כמובן! הבצק הפריך הוא מתכון די פשוט, עם כמה מרכיבים בסיסיים כמו קמח, חמאה, סוכר ומים קרים.

האם אפשר להקטין את כמות הסוכר?
אכן, אפשר להוסיף פחות סוכר לפי טעמכם. חצי מהכמות יכולה להיות מספיקה!

מה ניתן לשים במקום השמנת המתוקה?
אפשר להשתמש בקרם קוקוס שמוסיף טעם חמוד ולא שגרתי.

איך יודעים שהפאי מוכן?
כשהקרם מתייצב והקצוות מתחילים להתקשות, הוא מוכן!

האם מומלץ להגיש את הפאי קר או חם?
יש המון טעמים: יש שיטוענים שקר יותר טוב, אחרים חושבים שחם. זה מאוד תלוי בכם.

מה משתמשים לעשות עם שאריות הלימון?
תוכלו להכין מהם סחלב או שימוש במים עם לימון להקלה על עמידים.

האם יש בזה הכל?
לימונים, סוכר ומעט מתיקות של שמנת – בהחלט אפשרות לטעימות מושלמות לחג!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם כל החברים שלכם, זה מה שמבצע חוויות טובות, ועכשיו מה שנשאר זה להנות מהפאי הלימון המדהים שתכינו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *