ג'חנון תימני כמו שמעולם לא טעמתם!

מתכון ג'חנון תימני: סודות טעמים שנמסים בפה

אין כמו להיכנס לבית שכולו מתמלא בניחוחות נפלאים של ג'חנון תימני. רק לחשוב על זה, ריח של בצק שעובר בישול איטי, שמן זית, ודבש זורם – והלב מתמלא בשמחה. היום אנחנו הולכים לגלות יחד את המתכון המושלם לג'חנון, כזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש כמו באירוח אצל סבתא. בנוסף, נשתף בקווים לדמותה של מנה שמסקרנת אותנו שעות על גבי שעות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 12 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנה עבור: 8-10 סועדים

הרכיבים הדרושים

אז מה צריך בשביל הג'חנון המדהים הזה? לפני שאתם עולים על הטרנד ומתחילים לקצוץ עגבניות, אנו רוצים להציג לכם את המרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כוס שמן זית (במידה ורוצים ג'חנון יותר עשיר)
  • 150 מ"ל מים חמימים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 8 ביצים (לתוספת נימוחה ופיקנטית)
  • שומן ללמוד את השפעות השום (אם תרצו, ניתן להוסיף גם שיני שום קצוצות לאוהבי השום)

עכשיו, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים באבקת סודה ביקרבונט עם מים. גמישות היא שם המשחק, וכולם יכולים ליהנות מהתענוג הזה!

שלבי ההכנה

הנה לנו המדריך המהיר, איך אנחנו מכינים את המתכון הזה של ג'חנון תימני, משגע ומעורר נוסטלגיה:

  1. לערבב את הקמח עם המלח והסוכר בקערה גדולה.
  2. להוסיף את שמן הזית לערבב עד שהקמח מסודר.
  3. להוסיף את המים החמימים בהדרגה וללוש את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ואוורירי.
  4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהשאיר למנוחה במשך שעה בטמפרטורת חדר.
  5. לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים ולרדד כל חלק לדיסק דק מאוד וגדול.
  6. למלא את כל דיסק בשכבת שמן זית (כל עגלות מלאות מאוד ומשגעות מסביב).
  7. לערום כל דיסק ולהניח אותו בתבנית שטוחה.
  8. להתאים את הג'חנונים בתבנית ולהשאיר במנוחה ללילה במקרר (במידה וכך אפשר).
  9. לכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס לחצי שעה.
  10. לשפוך את הבלילה עליו עד שלא יישאר שאלות.
  11. למקם הכל בחום של 100 מעלות למשך 12 שעות.
  12. בעוד הג'חנון בתנור, להתענג על הריחות שמגיעים מהמרכז של הבית.

במהלך כ-Waiting time, ניתן לשאלות נוספות. אולי תהיו בטוחים שאתם ערוכים גם עם קונפי שום או עירית מסולסלת לאורחים, להפוך את ניגוני האוכל למרגשים ומעוררי רצון חזק לחזור.

תוספות ושדרוגים

אז אין גבול לדמיון שלכם עם הג'חנון! אפשר לשדרגו עם מירק שונים, לגרר טורטיות או ליצור את הסלט העלים המרענן. המשפחה תדרוש עוד ועוד, ואתם תתחילו להשתעשע עם התוספות.

ולא לשכוח, ג'חנון מצטיין במיוחד עם צלחת של חומוס או טחינה ליד, גם מעגבניות וירקות או סלט ירוק מושקע – זה הכל! זוכרים את הסיפורים סביב השולחן? שנאיול ושיתוף הם חלק מהכיף.

שאלות ותשובות

כמה זמן לוקח להכין ג'חנון? הכנת הבצק לוקחת כחצי שעה, אך הזמן האמיתי במטבח הוא מעט יותר.

למה הג'חנון שונה מזה שאוכלים במסעדות? כל סבתא (ואמא) יש סוד בטכניקת הבישול או החומרים. אנחנו רק משתפים את הטעם האגדי של הבית.

האם הג'חנון ניתן להקפאה? בהחלט. יש להקפיא לאחר בישול ולחמם כשנרצה להגיש.

מה ניתן להגיש לצד הג'חנון? אפשר בהחלט לבחור דווקא בסלט קישואים עם נענע או טחינה של פסטו מתקתק לצד.

האם אפשר להכין ג'חנון בטיגון? בהחלט! לשדרג את כך שיתמזר בשמן חם לפני הבישול, למנעד טעמים שונה!

איך יודעים שהג'חנון מוכן? כששולחים ריח נפלא של שמן מפנק סביב הבית, אתם יודעים שהוא מוכן!

האם הילדים אוהבים ג'חנון? ג'חנון בהחלט מצליח למשוך את תשומת הלב של הקטנטנים – טוב, לא כל דבר צריך להסביר להם.

האם זה מתכון בריא? עם שמן זית, זה בהחלט אוגר טעמים של בריאות. אפשר לשדרגו גם לגרסה דלת פחמימות עם תחליפי קמח.

כמה זמן הג'חנון נשאר טרי? שמרו בקירור כמה ימים ואפילו ניתן להקפיא לטווח ארוך.

אפשר להכין ג'חנון עם חוויה משפחתית? במקום להכין לבד, כולם יכולים להשתתף בשמחה ותהליך הכנת הבצק – זו חוויה שנמשכת בלב.

זהו, טעמנו, הפסקנו עם השיחות והציפיות. עכשיו נותר רק לשתף את המתכון המושלם הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות! כל אהבה וכול מתכון,הם מנגד יחידי באומנות הבישול.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *