נאגטס של מקדונלדס
אף אחד לא יכול באמת להתנגד בשעה שהוא מתיישב עם מערכת מפוארת של נאגטס פריכים ומדממים, נכון? יש משהו הכי טעים שיש במונח "נאגטס של מקדונלדס" שמזכיר לכולנו את ילדותנו, את הרגעים הקטנים של אושר והעונג שבכיבוד על טעמים עשירים בפריכות מושלמת. ובכן, הגיע הזמן לגלות כיצד אנו יכולים להכין את הגרסה הביתית שלנו, שמשגעת את החיך והופכת כל ארוחה לעונג בלתי נשכח. חייגו אל סבתא, טפחו את הידיים והכינו את עצמכם למאכל אגדי! שאפו! אגב, תתכוננו לרגעים של "ללקק את האצבעות" אחרי זה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה ישנם כמה מרכיבים מרהיבים, שבחרנו במיוחד כדי לגרום לנאגטס להיות משגעים במובן המלא של המילה.
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה
- 3/4 כוס קמח רגיל
- 1 כוס פירורי לחם (לגרסה פריכה במיוחד)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתונה
- 1/2 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית כורכום (לצבע מהפנט)
- שמן לטיגון
אבל זה לא הכל! יש לכם רצון לגרסה טבעונית? אתם יכולים להחליף את חזה העוף במוקפץ צמחי או טופו מתובל. מה דעתכם לפנק את עצמכם בגרסה ללא גלוטן? השתמשו בקמח תפו”ח או קמח שקדים במקום. כך שכל אחד יוכל ליהנות מהטעם המושלם.
שלבי ההכנה
כעת, אחרי שדיברנו על המרכיבים, בואו ניגש לשלב המעניין באמת – ההכנה!
- מערבבים את חזה העוף הטחון, הביצה, מלח, פפריקה, שום גבישי, אבקת בצל וכורכום בקערה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- מתבלים לפי הטעם – אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו מעט פלפל חריף.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, ואז מעצבים אותם בצורה של נאגטס.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מעבירים את הנאגטס לפירורי הלחם ומוודאים שהם מצופים היטב.
- מטגנים את הנאגטס במשך כ-4-5 דקות מכל צד או עד שהם משחימים ופריכים.
- מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן עודף.
- מגישים עם רטבים אהובים – קטשופ, מוגז או רוטב חריף!
אם אתם רוצים להתרגש עוד יותר, הגישו אותם לצד סלט טרי עם ירקות צבעוניים; מה שיפיח חיים חדשים במנה המדהימה של נאגטס.
תוספות או שדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את הנאגטס שלכם? אתם יכולים לשקול להוסיף לתערובת המרכיבים אפשרויות רבות, כמו גבינת פרמזן מגוררת או תבלינים נוספים כמו כמון וסודה לשתייה לנגיסות קלילות עוד יותר. ניתן גם לבצע טיגון באוויר אם יש לכם סופר-טכנולוגיה כזו בבית.
אם תרצו להוסיף חן ולבלות עם הילדים או החברים, תציעו לכל אחד לעצב נאגטס בצורות טובות, כמו לבבות או כוכבים. החוויה תהיה מהנה לא פחות מהמאכל עצמו.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין נאגטס ללא קמח?
כמובן! ניתן להשתמש בקמח תפו”ח או קמח שקדים, שכבר ציינתי, כדי להכין את הנאגטס גם ללא גלוטן.
מה אפשר להגיש עם הנאגטס?
מצוין! מגישה לצד סלט ירקות, רטבים שונים כמו סלט יוגורט אביבי, או אפילו פירות חתוכים לצירוף טעמים מרענן.
האם אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הנאגטס, להקפיא אותם ולבשל במידה שרוצים, במנות קטנות.
האם יש דרך לשמור על הפריכות של הנאגטס?
ודאי! כדאי לטגן את הנאגטס על חום גבוה ולעשות שימוש בשמן איכותי. אחרי הטיגון, מניחים על נייר סופג.
האם יש תחליפים לטיגון?
כמובן! אפשר להכין נאגטס בתנור בטמפ' גבוהה או בטיגון באוויר להפחתת השמן.
מה סוגי הרטבים המומלצים?
אני אוהבת את השילוב בין קטשופ לרוטב חריף, או אפילו רוטב שום מתובל. זה פשוט מדהים!
האם הנאגטס מתאימים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את הנאגטס, והם גם יכולים לשתף פעולה בהכנה.
כמה זמן אפשר לשמור על הנאגטס במקפיא?
נאגים שנשמרים בקפיאה יכולים לשרוד עד 3 חודשים ולשמור על איכותם.
האם יש גרסה פיקנטית?
על איזה כייף! ניתן להוסיף פלפל חריף לתערובת או לשלב רוטב סרירצ'ה!
האם יש אפשרות לגרסה המבוססת על דגים?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בדג טחון כמו סלמון וליצור נאגטס שימלאו את הבית בריחות משגעים!
עכשיו כשיש לכם מתכון מדהים לנאגטס שמגיעים מחיק הבית, כדאי לחלוק את סודכם עם כל החברים, משפחה או כל אחד אוהב לאכול. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, כי זה פשוט לא הוגן לשמור את כל הטוב הזה לעצמכם!