סטייק בתנור עם רוטב – פשוט מושלם לכל ארוחה!

סטייק בתנור עם רוטב – מתכון מנצח!

כולנו חזינו במופעים שונים של אוכל שהכבידו על ליבנו והשתעשעו בחוויות טעמים בלתי נשכחות. המנה המדהימה של היום היא סטייק בתנור עם רוטב שמנהל דיאלוג סוער עם כל ביס. מדובר במתכון מושלם שיגרום לכל אחד לראות את העולם בצבעים חדשים, ברגע שיתפוס את הסטייק המעלף הזה. מסתורין, טעמים מחושבים ואורחים מחייכים – כל אלו מחכים רק לכם! מוכנים לרומן קרביים של טעמים? vamos!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: בינונית | מכין כ-4 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל: 45 דקות

הרכיבים הדרושים

המנה הזו דורשת קצת השקעה, אבל התוצאה היא אגדה של טעמים, אז אל תתייאשו! הבה נצא למסע כאשר כל מרכיב כאן הוא חלק מהכיף. אז מה אנחנו צריכים כדי להפוך את הסטייק להצלחה מובהקת?

  • 2 נתחי סטייק רצועת אנגוס (או קצבים לבחירתכם), כ-300 גרם כל אחד
  • שיניים פעולות: מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 ראש שום כתוש
  • חצי כוס רוטב סויה
  • חצי כוס דבש או סירופ מייפל
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ, תוספת מעניינת
  • חצי כוס שמן שומשום להענקת ניחוח מדהים
  • 1 כוס חומץ בלסמי
  • עלי בזיליקום לקישוט (אופציונלי, אבל המראה מושלם)

סוד הקסם כאן טמון ברוטב. אנחנו מכינים רוטב שהוא תוצר הלוואי הנפלא של השילובים הללו, שמאחד את כל הטעמים בצורה משגעת!

שלבי ההכנה

וכעת, כשהמסע של הטעמים ממשיך, נעבור לדבר על הכנת המנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את נתחי הסטייק בקערה ומוסיפים את מלח ופלפל. מתבלים היטב.
  3. מוסיפים את שמן הזית והשוטפים את נתחי הסטייק בזהירות.
  4. מחממים מחבת כבדה על להבה גבוהה ומניחים את הסטייקים במשך 2-3 דקות מכל צד כדי להעניק להם קראנץ’ מושלם.
  5. מניחים את הסטייקים בתבנית אוכל מתאימה.
  6. בעזרת כף, מפזרים את השום הכתוש על הסטייקים.
  7. ממיסים את הדבש או הסירופ מייפל עם החומץ בלסמי ומוסיפים את הג'ינג'ר הקצוץ.
  8. יוצרים רוטב שומשום ומערבבים אותו עם רוטב הסויה והחומץ שהכנו קודם.
  9. שופכים את הרוטב על הסטייקים המקורמלים.
  10. מכניסים לתנור ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהסטייקים מגיעים לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות (לדרגת מדיום רייר).
  11. בעוד הסטייקים בתנור, מערבבים רוטב נוסף על בסיס שמן השומשום עם מעט דבש.
  12. מוציאים את הסטייקים מהתנור ומניחים להם לנוח כ-5 דקות, כדי שכל הטעמים יתמזגו.
  13. מניחים את הסטייקים על צלחות ומקשטים בעלי בזיליקום.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בשביל להפתיע את האורחים שלכם, אפשר להוסיף תוספות כמו פירה תפוחי אדמה שמתקבל נימוח, להסמיך מעט את הרוטב, או להוסיף ירקות אפויים בצד שיכניסו צבעים על הצלחת. בא לכם לרגש? אפשר גם להכין סלט מרענן ללוות את המנה, כמו סלט ירוק עם רוטב לימון עז.

מתכון זה הוא רק התחלה – השמיים הם הגבול! תרגישו חופשיים לשדרגו, לשנות וכמובן להוסיף ולטפח את הטעמים החביבים עליכם.

שאלות ותשובות

מהו סוג הסטייק המומלץ ביותר?
כשמדברים על סטייקים, נתחי אנגוס הם הבחירה המעלפת! הם עסיסיים, עם טעמים נהדרים שמוסיפים לכל נשיכה ריח מיוחד.

האם אפשר להכין את המנה על גריל במקום בתנור?
בהחלט! הכנת סטייקים על גריל מדהימה עם טעמים מעושנים. פשוט הבליטו את הרוטב בזמן ההכנה והאפו את הסטייקים עד לקראנץ’ מושלם.

כיצד ידע אם הסטייק מוכן?
השיטה הטובה ביותר היא להשתמש במדחום לבשר. לדרגת מדיום רייר, מגיעים ל-56 מעלות צלזיוס – כמה מרגש, לא?

מה אם אהיה רוצה להכין מנה מוקדמת?
אין בעיה! אתם יכולים להכין את הסטייקים יום לפניכן, לשים במקרר ולמחרת לחמם בתנור. רוטב השום והדבש יוסיף טעמים נגישים למרות ההכנה המוקדמת.

האם יש אפשרות להכין את המנה בגרסה טבעונית?
בהחלט! אפשר להמיר את הסטייק בתחליף בשר צמחי כמו טופו, והרטיבות של השום והדבש תספק טעמים מיוחדים אותם תחפשו – משגע!

מהו האופן הנכון לאחסן את הסטייקים לאחר ההכנה?
אם נשארו שאריות, הניחו את הסטייקים בכלי סגור במקרר עד שלוש ימים.

מתי כדאי להניח את הסטייקים לנוח לאחר הבישול?
השהייה של חמש דקות תסייע לשמור על עסיסיות הסטייקים.

האם זה אפשרי להכין את הרוטב בלי שום?
בוודאי! הרוטב יישאר נפלא עם שמן שומשום ודבש בלבד – האמת המשגע!

איזה יין כדאי להגיש עם המנה?
יין אדום מרוכז יכול להחמיא לסטייקים באופן מדהים. לכו על קברנה סוביניון!

מה אפשר להגיש צד לצד הסטייקים?
פירה, חסה או אפילו אורז כרובית – תנו חופש לדמיון שלכם!

אם נהנתם מהמתכון המוקדש לסטייק בתנור עם רוטב מדהים, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומכרים ברשתות החברתיות! זה יכול לשדרג את כל ארוחת ערב, וכל אחד יכול להרגיש שף ליום אחד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *