מאפה בשר טחון בבצק שמרים שיכבוש את ליבכם

מאפה בשר טחון בבצק שמרים

בעודכם מתבוננים במרחקים ושרירים שלכם מתקשחים לגדלים מטורפים, הגיע הזמן שהמאפה הזה ייכנס לחייכם. הכינו את עצמכם לחוויה מדהימה של ניחוחות, טעמים וקסם במטבח! מדובר במאפה בשר טחון בבצק שמרים, שאנחנו ניצור יחד. המנה הזו לא רק שהיא משגעת אלא גם ממכרת בצורה שאף אחד לא יוכל לומר "די!" אחרי ביס אחד. הניסיון שלי עם המתכון הזה יוביל אתכם לתוצאות מדהימות ומעלפות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • זמן אפייה: 30-35 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המאפה הבא, עלינו לאסוף את כל הרכיבים האישיים הללו, שיביאו את תוצאות החלומות שלכם. לא תאמינו אילו טעמים משגעים מחכים לכם!

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר גם עוף או טופו לגרסה טבעונית)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שום קצוצים
  • 1 גזר גדול מגורר
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 2 ביצים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1 חבילה של קמח שמרים (500 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס קוטג' (אופציונלי למלית עשירה יותר)

שלבי ההכנה

לאחר שראינו את כל החומרים המהפנטים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה! מעכשיו הכל מתמקד בביצוע נכון של כל שלב על מנת להביא למאפה המושלם!

  1. נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני, נוסיף את הבצל ונטגן עד שהזהוב.
  2. נוסיף את השום, הגזר והפטריות ונטגן עוד כמה דקות.
  3. נוסיף את הבשר הטחון, מלח, כמון ומערבבים עד שהבשר מבושל לחלוטין.
  4. נוסיף את רסק העגבניות, פטרוזיליה קצוצה ונערבב עד שהתערובת אחידה.
  5. נניח לתערובת להתקרר מעט.
  6. בינתיים, במ bowl נפרד, נניח את הקמח, מלח, סוכר ושמן זית ונתפוס את המטרינה.
  7. נוסיף את המים החמים לספק את הבצק, ונעבוד עד שהבצק נעים ולא דביק.
  8. נחלק את הבצק לשניים. פעם אחת לשתיים – נוציא את אחד החלקים על משטח משומן ונישא מכתפנו את השולחן והבצק, עד דק עבה – של כ-5 מ"מ.
  9. נזיז לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. פיזר את תערובת הבשר בצורה אחידה על פני הבצק, ויצר עטיפה כמו סוּקְרָה חדשה.
  11. בעזרת הבצק הנוסף שנשאר, נעצב רצועות ונעטר את המאפה.
  12. מניחים לתפוח כחצי שעה.
  13. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30-35 דקות עד שהמאפה זהוב ולהשגת צבע קרם.

תוספות ושדרוגים

אם בא לכם להפתיע עם תוספות בריאות נוספות, אפשר להוסיף לתערובת הבשר טפיוקה, שקדים טחונים או תבלינים מיוחדים. לגרסה בריאה, אפשר להמיר את הבצק הזה בקמח שיבולת שועל או קמח כוסמין. היצירתיות שלכם תעשה הבדל מדהים במנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המאפה הזה יום מראש?
בהחלט! פשוט רוחצים את המאפה היטב בבצק וכוללים אותו במקרר. כשאתם מוכנים לאכול, כנסו לתנור לחימום!

מה אפשר להגיש עם המאפה?
כמובן! הייתי ממליץ להגיש את המאפה עם סלט מרענן כמו סלט ירקות רענן שמקפיץ את כל החוויה!

יכול להיות שהמאפה יכנס לי לחשבון הקלוריות?
כשמדובר במאפה שמרים כמו שלנו, הטעמים המושלמים עולים על החששות. אבל אם אתם עוקבים על הקלוריות, תוכלו למזער בכמות הבצק או הבשר.

האם אפשר גם לשים גבינה?
בהחלט! גבינה מלוחה תוסיף קווים ממכרים לתוך המילוי. נסו עם גבינת מוצרלה או גבינת פטה, ותהיו מופתעים מהתוצאות.

מה אם אני טבעוני?
שימוש בבשר טחון נמוך או טופו לפיקניק טעים ואפשר גם להוסיף ירקות נוספים!

כיצד ניתן לאחסן את המאפה לאחר האכילה?
תשמרו את המאפה בקופסה סגורה במקרר. הוא מעולה גם בחימום חוזר!

האם הבצק הזה יכול להתייבש?
אם הוא מתייבש, ייתכן ואפתם אותו יותר מדי. השתמשו בתנור מתאים בזמן ובטמפרטורה.

יש אלטרנטיבה לפטרוזיליה?
בהחלט! ניתן להשתמש בכוסברה, בזיליקום או גם עלי תרד.

האם ניתן להקפיא את המאפה?
זוהי דרך מצוינת לחסוך בזמן! הקפיאו את המאפה כשהוא מוכר ובמקרה שתרצו לאכול אותו בעתיד, סתם חם בתנור.

האם בשר עוף טחון מתאים?
סופר מתאימים! טעם הבשר יתבל בשום וירק טעים. פשוט אתם יכולים להרגיש על גבי הכנתכם.

אם אתם מתרגשים כמו שאני מתרגש, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! תכניסו אותו לראש הרשימה של כל אירוע עתידי, הוא בהחלט מאפה אגדי של טעמים! החוויה שלכם מאפה בשר טחון בבצק שמרים תהיה המושלמת, ולכן אני בטוח שתשתפו את זה עם כל מי שאתם מכירים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *