איך להכין כרובית בטחינה דרוזי בקלות ובטעימות

כרובית בטחינה דרוזי – מתכון שמשגע את הטעמים!

תארו לכם רגע שכולכם מתכנסים יחד, בשולחן מלא במנות מעוררות תיאבון שמפיצות ניחוחות מדהימים שעוטפים אתכם בכל טעם וניחוח של בית. וכשהצצה מתהלכת לעבר המנה המרכזית – כרובית בטחינה דרוזי. עם קרמת הטחינה הנימוחה ועלי הנענע הטריים, איך אפשר לעמוד בפיתוי? זה מתכון שמבצע קסמים על כל ביס, מה שמבטיח שכל טועם ירגיש כאילו הוא הגיע למקום קדוש של טעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בתהליך ההכנה של כרובית בטחינה דרוזי, אנו נשתמש במגוון מרכיבים שיתנו למנה את האופי הייחודי שלה. כל מרכיב תורם את הטעמים המדהימים שיכבשו את החיך שלכם!

  • 1 כרובית בינונית
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מים (לפי הצורך)
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית, לערך (לזלף מעל המנה)
  • עלי נענע קצוצים לקישוט

אם תרצו לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית, פשוט וודאו שהטחינה היא 100% גולמית וללא תוספים. אפשר גם להוסיף חלב קוקוס כדי לשדרגו עוד יותר!

שלבי ההכנה

כעת, בואו נצלול לתוך תהליך הכנת המנה. לכל אחד מהשלבים יש את הקסם שלו, ולכן חשוב להקפיד עליהם!

  1. שמים את הכרובית בסיר עם מים מומלחים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים במשך כ-10-12 דקות עד שהכרובית רכה, אך לא נמסה.
  3. מורידים מהכיריים ומניחים לנח במים לשתי דקות.
  4. מוציאים את הכרובית, סוחטים מעט עם ידיים כדי להוציא מים נוספים.
  5. לטחינה- מערבבים בקערה את הטחינה, מים, מיץ לימון, שום, מלח, כמון ופפריקה.
  6. מוסיפים מים בהדרגה עד שמגיעים למרקם חלק ונוזלי.
  7. מניחים את הכרובית על צלחת ומשקים אותה בלטחינה המוכנה.
  8. מזלפים מעל שמן זית וזורים על דק את עלי הנענע.
  9. הנה זה מוכן! נותר לכם רק לשבת ולהתענג על הטעמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, אחרי שהכנתם את הכרובית המדהימה בטחינה, נוכל לדבר על שדרוגים ותוספות שיכולות להפוך אותה לעוד יותר אגדה! אפשר להוסיף שבבי שקדים קלויים לשדרוג הפריכות, או אולי כמה גרגרי רימונים שיתנו צבע וטעם מיוחדים. לחובבי הקיץ, כדאי לשלב ליד המנה גם סלט ירקות טריים ומרעננים עם נענע ולימון, שיתחבר בצורה מושלמת לכרובית.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הכרובית מראש? בהחלט! כרובית בטחינה יכולה להישמר במקרר עד 3-4 ימים. היא אפילו מתמזגת עוד יותר עם הטעמים לאחר יום במקרר.

איך יודעים שהכרובית מוכנה בישול? פשוט צריך לבדוק שהיא רכה אבל עדיין מחזיקה את צורתה. אם אתם יכולים להכניס ממנה סכין בקלות בלי ששברתם אותה, היא מוכנה!

האם אפשר להחליף את הטחינה? אם אתם לא אוהבים טחינה, אפשר להשתמש ביוגורט צמחי או חומוס מחיתי. כל אחד מהם יעניק טעם ייחודי!

איך ישמור על הטחינה ממותקת? מכיוון שהטחינה מערבבת עם מרכיבים אחרים, כדאי לא לשמור יותר מדי זמן. מרגע שהיא מוכנה, הוסיפו אותה על פני הכרובית מייד.

האם זה מתאים לתפריט דל פחמימות? כן, מדובר במנה בריאה, דלת פחמימות. הכרובית תהפוך לכל כך מבוקשת כשאתם בקטע של דיאטה!

אפשר להכין את המנה בחורף עם כרובית קפואה? בוודאי! רק שימו לב לשתף את הכרובית מראש כדי שתהיה רכה ונעימה בשילוב עם הטחינה.

איך ניתן להוסיף חריף למנה? אם אתם חובבי הטעמים החריפים, הוסיפו מעט כמון או פפריקה חריפה למישחת הטחינה שלכם.

באיזה מנות ניתן לשלב את הכרובית בטחינה? היא ממש נהדרת כשולחן שלישייה עם חומוס ופיתות, או בצלחת סלטים. תחשבו על קיץ, ריח של בשמים עם חומרי גלם טריים.

האם אפשר לכפל את הכמות? כמובן! אם אתם מארחים או עושים חגיגה, תוכלו להגדיל את הכמויות ולפנק את האורחים שלכם במנה מושלמת.

עכשיו, אחרי שהכנתם את המנה המעלפת הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם גם לטעום את הטעמים המדהימים והמרפאים של כרובית בטחינה דרוזי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *