קרואסון אסאדו: מתכון שישנה את כל מה שחשבתם!

קרואסון אסאדו: הגרסה המושלמת לארוחת בוקר או ערב

תשכחו מהקרואסונים הסטנדרטיים שאתם מכירים. כאן אתם עומדים להתוודע למשהו מדהים! קרואסון אסאדו, טוויסט גאוני על המאפה הקלאסי, שיביא אתכם לרמות חדשות של אספקת טעמים. דמיינו אלו פרוסות בשר עסיסיות משולבות בתוך בצק קרואסון פריך ונימוח, שעושות תחושה של חו"ל כל ביס. זה לא רק קרואסון, זה חוויה שמשגעת את החיך ומספקת את השילוב האגדי של טעם ואווריריות. אתם תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 קרואסונים

הרכיבים הדרושים

הצביעו על המרכיבים: הם יהיו השחקנים המרכזיים במופע הטעמים הזה. כל רכיב מוסיף את הטוויסט שלו למנה המושלמת הזו. וכמובן, איך אפשר בלי סוד קטן של סבתא כדי להפוך את זה למושלם:

  • 500 גרם קמח שטוח
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 200 גרם חמאה קרה (לרידוד)
  • 10 גרם מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 300 גרם בשר אסאדו מבושל (שצפוי להיות מזמין וברמה הכי טובה שיש)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 ביצה (לצביעה)
  • צֶמֶק או קימל לקישוט (אופציונלי)

מעניין לדעת: בשר האסאדו הוא לא סתם בשר; מדובר במנת הדגל של המסעדות הברזילאיות, שהגיע אלינו כדי לשדרג את הארוחות שלנו. בשר זה מצוין לנשנוש בכל יום!

שלבי ההכנה

אתם מתחילים את המסע שלכם למאפה המושלם! תסמכו עלינו, יש כאן המון הנאה בכל צעד בדרך.

  1. מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
  2. יוצרים חלל במרכז ומכניסים את השמרים והמים הפושרים.
  3. לשים עד שהבצק לא ידבק לידיים (כ-10 דקות).
  4. מניחים את הבצק מכוסה בחום שקט לשעה להתפחה.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת ריבוע בגובה של 1 ס"מ.
  6. חותכים את החמאה לקוביות ופורסים על חציו של הריבוע.
  7. מקפלים את חצי הבצק הפנוי על החמאה ומרדדים בעדינות שוב.
  8. מניחים את הבצק בצד להתפחה נוספת של 30 דקות.
  9. מרדדים שוב ומבצעים שכבות של קיפול – כך שהחמאה תשתחרר פנימה.
  10. חותכים את הבצק למשולשים, ממלאים בבשר האסאדו והגבינה, ומניחים לאפות.
  11. מניחים את הקרואסונים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות או עד שהקרואסונים מזהיבים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש המון דרכים לשדרג את קרואסון האסאדו שלכם. אפשר להוסיף קוביות פפריקה חריפה לבשר, למרוח עליו רוטב חריף או אפילו לשים בננה עם גבינה כחולה. ואם אתם רוצים להרשים את האורחים, תוסיפו קמצוץ של אגוזי לוז קצוצים על הגבינה עבור אותו טוויסט לא צפוי שמפתיע את כולם!

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בוודאי! הבצק ישמור על טריותו במקרר, פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד כדי למנוע התייבשות.

האם ניתן להשתמש בבשר אחר?
כמובן! אפשר לשדרגו עם בשר עוף מבושל או אפילו עם טופו עבור גרסה צמחונית.

מה לעשות אם אין לי חמאה?
למי שאין חמאה, אפשר להשתמש בשמן קוקוס או מרגרינה ללא דלקת.

האם זה מתאים לילדים?
לגמרי! ילדים אוהבים את הטעמים ונורא נהנים מקטיפה של קרואסון עם חטיפים.

איך יודעים מתי הקרואסונים מוכנים?
ברגע שהם מקבלים צבע זהוב ומשגע, זה בדיוק הזמן להוציא אותם מהתנור.

אפשר להכין כמות כפולה?
בהחלט! הכניסו לתוך קופסה ואחסנו במקפיא – זה מושלם לנשנוש בזמן אמת!

מה אפשר לשים בצד להגיש?
כמובן! אפשר להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק, טחינה או אפילו סלט ירוק מרענן.

האם כדאי לשמור אותם במקרר?
אם נשארים לכם קרואסונים, ניתן לשמור במקרר אבל אכילה חמה תהיה הכי טוב.

איך אני יודע אם הבצק נגע מספיק?
עברו כמה דקות על הבצק, אם הוא גמיש והידיים לא דביקות, זה הזמן להפסיק ללוש!

אפשר לשדרג עם תבלינים שונים?
בוודאי! תיבול עם פפריקה, כורכום או תיבול ייחודי שלכם – כל קונספט שידבק לכם נהדר בקרואסון!

עד כאן המתכון של קרואסון אסאדו! תמצאו זהו לא רק מתכון אלא חוויה שמאגדת בתוכה טעם, קצב ואווירה, ואתם תיהנו מכל ביס. אנא שתפו את המתכון עם חברים, משפחה או כל מי שאתם מכירים, ואפילו על הרשתות החברתיות! באהבה, מהמטבח שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *