מתכון מדהים לשרימפס בשמנת
האם אי פעם חלמתם על מנה שכל ביס ממנה הוא בסגנון "וואו, זה כל כך טעים שלא רוצה שזה ייגמר"? אז תדעו שהגעתם למקום הנכון! אנחנו כאן כדי לשתף אתכם במתכון אגדי של שרימפס בשמנת שמהרגע הראשון שתתחילו את הכנתו תרגישו את הניחוחות המטריפים שעוטפים את המטבח שלכם. מדובר במנה שמיקסמת את המושלם שבין טעמים, שמביאה את הים אל צלחתכם באווירה של מסעדת יוקרה מבלי לצאת מהבית. רוצים לגלות איך להכין את המנה המושלמת הזו? המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קלה, כמות מנות: 4 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- מומלץ לעדכן את רשימת המצרכים מראש
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר קצת על המרכיבים שחשובים לנו כאן. המנה הזו ממכרת כל כך, שאם תכינו אותה פעם אחת, אתם עשויים למצוא את עצמכם חוזרים עליה שוב ושוב. הקסם של המתכון הזה טמון בשימוש בחומרי גלם איכותיים ובשילוב של טעמים. זה הזמן לציין שעל מנת להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש, חשוב להשתמש במרכיבים טריים.
- 500 גרם שרימפס קלופים
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות חמאה
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כוס יין לבן (בחירה מומלצת: יין סוביניון בלנק)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
- מיץ מחצי לימון (אופציונלי)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר לשקול להחליף את השרימפס ב"טופו" צלוי ולאפסן את השמנת עם שמנת קוקוס. זה לא יהיה אותו הדבר, אבל בהחלט טעים!
שלבי ההכנה
ואחרי שהכנו את כל מה שדרוש, הגיע הזמן להיכנס לבישולים. שלב אחרי שלב, כדי שתוכלו להתענג על המינה המושלמת הזו.
- מחממים חמאה בסיר מעל חום בינוני.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים אותו במשך כ-2 דקות עד שהוא רך ומעט זהוב.
- מוסיפים את השרימפס לסיר ומטגנים אותם עוד כ-3-4 דקות, עד שהם מקבלים צבע ורדרד (לא להיסחף!).
- שמים את היין הלבן ומבשלים על חום גבוה במשך כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומשהים על חום נמוך כ-5 דקות נוספות.
- מתבלים במלח, פלפל, ומיץ לימון אם רוצים.
- מגישים עם עלי פטרוזיליה הקצוצים למעלה ולידה פסטה, אורז או סלט, הכל טעים!
כל אחת מהשלבים הללו היא חוויה בפני עצמה. ריחות השום והחמאה, השרימפס המתקשטים בצבעים, וכל זאת כשהשמנת הנימוחה מתחילה להקיף את כל המרכיבים ומחבקת אותם כמו חיבוק חם.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים להפוך את המנה למרשימה אף יותר, תוכלו להוסיף לתוכה ירקות כמו ספגטי קישוא או תפו”א, וככה להעשיר עוד יותר את המנה. בנוסף, מתן נגיעות של צ'ילי חריף יכול להוסיף טוויסט משגע למנה. וכמובן, למי שאוהב גבינות – גבינת פרמזן מגורדת על המנה היא תוספת פשוטה אך אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשרימפס קפואים?
בהחלט! אם אתם בוחרים להשתמש בשרימפס קפואים, יש להפשיר אותם היטב לפני השימוש, לעבודה אפקטיבית ביותר.
מה לעשות אם השמנת נשמעת נוזלית מדי?
אם השמנת לא מתעבה כאמור, אפשר להוסיף מעט קמח תפו”א או לשים על חום גבוה מעט יותר כדי להסמיך את הרוטב.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
הכי טוב להכין אותה בעת ההגשה, אך אפשר להכין את השרימפס עד השלב של הוספת השמנת.
האם ניתן להכין גרסה חריפה?
לגמרי! פשוט הוסיפו פלפל חריף קצוץ לשום וצרפו על מנת לקבל טעם חזק ומרענן.
כמה זמן המנה מחזיקה במקרר?
המנה יכולה להחזיק עד יומיים במקרר, אך עדיף לצרוך ביום ההכנה כדי לשמור על טריות.
האם ניתן להשתמש בחלב במקום שמנת?
חלב הוא בחירה פחות מומלצת, אבל אפשר לשלב חלב עם קמח לקראת סוף הבישול בשביל הקסם!
יש לכם טיפים להחלפת רוטב?
אתם יכולים לשקול להשתמש ברוטב פסטו אם אתם רוצים גוון גלוי ומיוחד, ובטעם עז שיתמזג בצורה מרגשת עם השרימפס.
אני לא אוהב פסטה, מה אפשר להגיש לצד?
סלט ירקות מרענן, או ירקות קלויים הם תוספות מעולות שימלאו היטב.
האם אפשר לשלב בגדי-ים במהלך הכנת המנה?
כמובן! אתם לא חייבים, אבל אם אתם אוהבים, תרשו לעצמכם לדמיין את החופים הטרופיים!
איך הכי טוב לקשט את המנה?
עלים ירוקים קצוצים וספרי גבינת פרמזן ישדרגו את המראה והטעם.
ובכן, הגענו לסוף המתכון! אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, לנסות אותו ולהפיץ את טעמו המדהים ברחבי הרשתות החברתיות. בתיאבון!