עוגיות בננה שיבולת שועל: המתכון המושלם שתתחילו לאפות היום!
אם אתם מחפשים את המתכון המדהים שיביא לכם עוגיות נימוחות, אווריריות וגם משגעות – הגעתם למקום הנכון. עוגיות הבננה עם שיבולת שועל הן באמת עונג טוטאלי לחיך. הן מציעות שילוב בלתי נגמר של מתיקות, טעמים ומרקם, שישאיר אתכם ללקק את האצבעות! ואל תדאגו לגבי הבריאות – מדובר במתכון בריא, דל פחמימות ומלא בטעמים אגדי שתרצו להכין שוב ושוב. עם כל ביס, תרגישו את הבננה הנמסה בפה, יחד עם רכות שיבולת השועל, והם יגרמו לכם לשכוח מכל שאר העוגיות!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות | רמת קושי: קל | מספר מנות: 12-15 עוגיות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
הנה רשימת המרכיבים שתצטרכו כדי ליצור את העוגיות המעלפות האלה:
- 2 בננות בשלות (אם הם מנומשות, זה משלש את המדהימות)
- 200 גרם שיבולת שועל
- 50 גרם דחוס של חמאת בוטנים (או כל חמאת אגוזים שתבחרו)
- 100 גרם דחוס של סוכר חום (לשתיים המתוקות)
- 1/2 כפית קינמון (מוסיף טאץ' קסום)
- 1/3 כפית סודה לשתייה
- 50 גרם שוקולד צ׳יפס (אופציונלי, אבל למה לא?)
אפשר גם לשדרג את המתכון הזה! יש לכם רכיבים חילופיים מגניבים כמו אגוזי מלך קצוצים? למה לא להכניס אותם פנימה? עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בכמה טיפות של שמן קוקוס.
שלבי ההכנה
נראה לכם שאפשר לאפות עוגיות מדהימות בקלות? בואו ונראה איך עושים את זה!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מועכים את הבננות בקערה בעזרת מזלג עד שהן מרוככות ונוזליות.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים והסוכר החום ומערבבים עד שהמצרכים מתאחדים.
- במיכל נפרד, מערבבים את שיבולת השועל, מלח, סודה לשתייה וקינמון.
- מוסיפים את תערובת השיבולת שועל לתערובת הבננות ומערבבים היטב.
- אם אתם מחליטים להשתמש בשוקולד צ׳יפס, עכשיו זה הזמן להוסיף אותם.
- מתבלים תבנית באורך 30 ס"מ עם נייר אפייה.
- יוצרים מהעיסת עוגיות בגודל של כף אוכל ונותנים להן שטח להתרחב.
- אופים במשך 12-15 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
- נותנים לעוגיות להתקרר על התבנית כמה דקות לפני שמתפנקים בהן.
השלבים הם פשוטים, קלים ומהנים! אם תכננתם להפתיע את הבן זוג שלכם או את החברים, תוסיפו איזה שוקולד נמס ליד, ואנחנו מבטיחים שהן ממש משגעות. קחו בחשבון שככל שהן יתקררו, כך הן יתקשו יותר.
תוספות ושדרוגים
כדי להפוך את העוגיות לעוד יותר אגדי, אתם יכולים להוסיף להןתוספות כמו קקאו, שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים. אל תשכחו שאפשר גם לחכות עד שהן יתקררו ואז למרוח עליהן רוטב שוקולד, או אפילו לשים בין שתיים עוגיות רסק תפוחים.
עם כל מקום במטבח, כל עוגיה יכולה להפוך לשדרוג מדהים. תחשבו על פירות יער, פקאנים, או אפילו מעט גרגרי יוחנן הדובדבן להפתעה. תעזו לשנות, ולגלות עולמות חדשים!
שאלות ותשובות
מתי הכי טוב לאכול את העוגיות?
העוגיות טעימות במיוחד חמות, אבל הן גם נהדרות כשאתם רוצים לנשנש משהו במהלך היום.
אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר?
בהחלט! אפשר להחליף את הסוכר בדחוס תחליפים כמו סוכר קוקוס או לתבל עם דימנטים טבעיים.
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
כן, העוגיות שורדות במקפיא כחודש. פשוט מומלץ לאטום בכלים אטומים על מנת לשמור על רכותן.
שתיים חסרות טעם, מה לעשות?
אל דאגה! מוסיפים קינמון, דחוס רסק תפוחים או סירופ מייפל לשיפור טעם בהחלט!
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל מיידית?
זה ניתן, אך שיבולת שועל קלאסית תספק יותר מרקם מעניין. תמיד מומלץ להשתמש בשיבולת שועל בתהליך הכנת עוגיות.
האם אפשר להחליף את הבננות במשהו אחר?
אם אתם רוצים לשדרג, ניתן להשתמש בגרגרי קקאו או רסק תפוחים.
למה בננות בשלות עדיפות כאן?
בננות בשלות מעניקות מתיקות ונעים ה המספרים של עוגיות.
לא אוהבים שוקולד, מה מומלץ לשים במקום?
אפשר להוסיף פקאנים, אגוזי מלך או לשים רסק תפוחים.
אפשר להכין בננה עם שוקולד צ'ה צמא?
בהחלט! החומר מתמזג בצורה נפלאה!
כמה זמן אפייה זה טוב?
זה תלוי בתנור שלכם. שימו לב לכך כפי שציינו במתכון!
נמליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! ספרו לחברים, למשפחה, ולאנשים האהובים עליכם על העוגיות הממכרות הללו! בהצלחה ובתיאבון!