עוגיות טבעוניות פשוטות ומדהימות
מתכון לעוגיות טבעוניות הוא לא רק מתכון, הוא פסגת האושר הקולינרי! כשמכניסים לתנור עוגיות שעשויות מתערובת ריחנית, כל הבית מתמלא בניחוחות שהופכים כל פינה למקום של נחת. מה יכול להיות יותר אגדי מכך? רגעי התענגות כאשר העוגיות מחוסלות בחסות כוס חלב מונצח, והצחוק עולה מהלב בכל ביס. אז אם אתם מחפשים להפתיע את עצמכם עם משהו שהכי טעים שיש, הגעתם למקום הנכון! בעוגיות האלה יש הכל – טעם משגע, מרקם נימוח, ורכיבים בריאים. אי לכך, מתחילים להכין עוגיות טבעוניות, שיגרמו גם לסבתא שלכם לקפוץ מהכיסאות!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת נדבר על המרכיבים. מדובר בחומרי גלם פשוטים שנמצאים בדרך כלל בכל בית. כאשר משתמשים בהם, אפשר להרגיש כיצד כל רכיב תורם ליצירת התמהיל המושלם. העלו את השרוולים, כי כאן מתחילים להפתיע את אף אחד עם עוגיות טבעוניות פשוטות!
- ½ כוס שמן קוקוס נוזלי
- ½ כוס סוכר חום
- ¼ כוס חלב שקדים או חלב צמחי אחר
- 1 כוס קמח חיטה מלא (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים)
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- ½ כפית קינמון (מי שאוהב יכול להוסיף יותר!)
- ¼ כוס שוקולד מריר קצוץ (שוב, אפשר להרשות לעצמכם להיות יצירתיים)
עכשיו, אם יש לכם העדפות מיוחדות לאכילה, אפשר לשדרג את המתכון בעזרת רכיבי תחליף. למשל, אם אתם טבעונים של ממש ואוהבים את המתכון טיפה שונה, אז אתם יכולים להשתמש בשמן זית במקום שמן קוקוס או לוותר על הקקאו להוספת מקדוניה טחונה. יש לכם ים של אפשרויות.
שלבי ההכנה
כעת לעיקר – שלבי ההכנה המוצלחים שיביאו אתכם לעולם של עונג אין סופי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השמן קוקוס הנוזלי עם הסוכר החום עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
- מוסיפים את חלב השקדים ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והקינמון.
- מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים עד שהקמח נבלע.
- כשהתערובת חלקה, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עם כף עץ.
- שמים כדורי עיסה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים את הכדורים בצורה שווה ומשטחים מעט עם כף.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על רשת.
לאחר שסיימנו את ההכנה, אתם עלולים להתפתות לטעום עוגיה חמה עם שוקולד שנמס בפה. ודאי שתהיה זו חוויה שאין כמותה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כפי שאתם יודעים, אין גבול לדמיון, כך שגם בעוגיות אפשר לשדרג! איזה כיף זה ליצור עוגיות עשירות במיוחד.
- אפשר לשלב פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים חתוכים.
- למי שאוהב שוקולדים נועזים ניתן להוסיף שוקולד חלב או שוקולד מריר עם איכות גבוהה.
- כף קקאו יכולה להוסיף טעם של שוקולד מושלם.
- לשדרוג בריאותי אפשר לקצוץ אגוזים כמו אגוזי לוז או פקאנים.
- אם אתם מחפשים עוד מרקם, נסו להוסיף שקדים פרוסים או קוקוס קלוי.
כל תוספת שתבחרו להוסיף תגרום לעוגיות האלו להפוך למושלמות אפילו יותר.
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף במקום שמן קוקוס?
יש אנשים שמעדיפים לשים שמן זית, יש כאלה שבוחרים שמן קנולה. שמן קוקוס נותן טעם מיוחד, אבל כל שמן אחר יכול לעבוד מצוין.
האם אפשר להכין עוגיות ללא קמח?
בהחלט! אפשר לשלב קמח שקדים או קקאו כדי לשמור על מרקם נעים ואוורירי.
מה לעשות אם העיסה יוצאת נוזלית מדי?
אם העיסה רכה מידי, תוסיפו מעט קמח בהדרגה עד שהעיסה מתקבעת במעט.
אפשר לשים תחליף סוכר?
בוודאי! אפשר להשתמש בסוכר קוקוס, סוכר חום כהה או סוכר חום דל קלוריות.
כיצד שומרים על העוגיות?
עוגיות טבעוניות שומרים על טריות ביותר כשאוחזים אותן בקופסה אטומה.
מה קורה אם אני רוצה עוגיות פריכות?
אם אתם אוהבים עוגיות פריכות, הרשו לעצמכם לאפות אותן קצת יותר מהזמן המומלץ.
האם המתכון הוא גם לילדים?
בהחלט! המתכון הזה מושלם לכל גיל, וילדים מאוד ייהנו להכין את זה לבד.
כמה זמן אפשר לשמור על העוגיות?
העוגיות נשמרות היטב למשך שבוע במקרר, ויכולות להחזיק מפריזר לאורך חודשיים.
איך ניתן לשדרג את טעם הקינמון?
אם אתם אוהבים קינמון, פשוט הוסיפו עוד חצי כפית או שילוב של אגוז מוסקט.
אולי יש המלצות למתכונים נוספים?
כמובן! אל תשכחו לנסות עוגות שוקולד טבעוניות או פנקייקס בריאים ואווריריים.
כעת, כל מה שנשאר לכם לעשות זה להכין את העוגיות המדהימות הללו ולפנק את עצמכם ואת האנשים האהובים עליכם. לחלוק את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפתוח שולחן של חגיגה לכל הטעמים. בתיאבון!