איך להכין לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן

"`html

לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן: לחם שלא תפסיקו לאכול!

אחת ההפתעות הגדולות בעולם הקולינריה היא כמה שאנחנו אוהבים לחם. האוויר הטרי, הארומה החמימה והרכות הנימוחה – כל אלה מדהימים אותנו בכל פעם מחדש. אבל מה קורה כאשר אנחנו מגלים שעבור חלק מאיתנו הלחם מורכב מגלוטן? יש פתרון, והוא מגיע על טוסטים! לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן הוא מתכון מושלם שלא יצריך מאיתנו לקום מהמיטה יותר מדי פעמים, ובוודאי יגרום לנו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן התפחה: 1 עד 2 שעות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: אחראים לשישה פרוסות גדולות

הרכיבים הדרושים

אחרי שהכנו את עצמנו נפשית ונרגשנו במעט, הגיע הזמן למרכיבים של הלחם שלא יגרום לכם להזיע! הדבר המעניין בלחם הזה הוא שילוב של קמח תפוחי אדמה, שהוא לא רק בריא, אלא גם מסייע לנו לקבל טקסטורה אוורירית ומעלפת. אז מה אנחנו צריכים?

  • 300 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 2 קוסכ סוכר חום (או סוכר רגיל)
  • 1 קוסכ מלח
  • 400 מ"ל מים פושרים
  • 30 מ"ל שמן זית (או שמן אחר שאתם מעדיפים)

מרכיבים חלופיים

יש לכם בעיות עם סוכר? אין בעיה! ניתן כמובן לשים תחליף כמו סירופ מייפל או ממתיקים טבעיים אחרים. רוצים להפוך את הלחם לטבעוני? כל שמן יכול לשמש כחלופה נהדרת, וללא ביצים הכול יותר קל. לגבי קמח, אם תרצו להפוך את הלחם לבריא יותר, אפשר לשלב קמח תפו”א עם קמח חלבון כמו קמח שקדים או קמח קינואה.

שלבי ההכנה

כאשר אתם ניגשים להתחיל להכין את הלחם הזה, תדעו שאתם לא רק מבשלים – אתם יוצרים אמנות! עכשיו הגיע הזמן להבין את הצעדים.

  1. מורידים לקערה את קמח תפוחי האדמה, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ.
  2. יוצרים חור במרכז התערובות ומוזגים לתוכו את המים הפושרים ושמן הזית.
  3. מערבבים את התערובת עד שהתפוחי אדמה מתאחדים ומתערבבים היטב.
  4. מעבירים את הבצק המתקבל לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה עד שעתיים במיקום חמים.
  5. כשהבצק מתפיח, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. מעבירים את הבצק לקרש חיתוך ומעצבים אותו לבלוק.
  7. משמנים תבנית אפייה ומניחים את הבצק בתוכה.
  8. מאפיים במשך 25-30 דקות עד שהלחם מזהיב ונראה מפואר.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לקחת את הלחם שלכם לשלב הבא, יש לכם המון אופציות לשדרוגים! ממש כאן אתם יכולים להוסיף זרעי צ׳יה, זרעי פשתן או אפילו אגוזים קצוצים לתוך הבצק – כל זה יוסיף קריספיות וזמן נגיסה לצד התכנים!

אם אתם אוהבים יותר מתוק, אפשר להוסיף סודה או דבש לבצק, ועשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין יכולים להקרין טעמים מרהיבים. ואם החלטתם להכין סנדוויץ, אל תשכחו לנסות למרוח עליו חמאת בוטנים או אבוקדו מבושל – שילוב מושלם!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הלחם במקפיא?
בהחלט! את הלחם נשמור במקפיא למשך מספר חודשים. פשוט תחממו אותו כאשר אתם מוכנים לאכול אותו שוב.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
כן, קמח תפו”א הוא מצוין, אבל אם יש לכם קמח חומוס או קמח שקדים, תעזבו את הפחדים!

איך יודעים שהלחם מוכן?
לחם מוכן כשקולפים אותו קלות ויש לכם צליל חלול. חוץ מזה, הוא כמובן גם צריך להיות יפה ואגדי!

מה אפשר להוסיף ללחם?
תוכלו להוסיף אגוזים, זרעים, תבלינים ואפילו גבינות טובות (אם אתם לא טבעוניים)!

האם יש כמה טיפים לדרכי הגשה?
כן, אם יש לכם שמן זית איכותי – אל תפספסו למרוח אותו על פרוסות הלחם, זה פשוט מושלם!

האם אני יכול להמיר את השמרים
בהחלט, ניתן להשתמש בשמרי סודה במינון מופחת, אפשרות נהדרת ומדובר כאן על ליצן טעים.

מה היתרונות הבריאותיים של קמח תפוחי אדמה?
קמח תפוחי אדמה הוא דל קלוריות, עשיר בוויטמינים ומינרלים ויש בו המון סיבים תזונתיים.

איזה אוכל מתאים לצד הלחם?
אני ממליץ על סלטים חיים, גבינות רכות או כל תוספת שאתם אוהבים במיוחד!

האם יש חשיבות לסדר ההוספות?
בהחלט, ההוספות יועברו בצורה טובה יותר אם יוסרו לאחר הבצק!

כמה זמן מחזיקים את הלחם?
הלחם המדהים הזה יכול להחזיק במקרר מספר ימים. רק דאגו לשמור אותו מכוסה.

עכשיו, לאחר שהכנו את הלחם הזה שאין לדעת איך הייתם חיים בלעדיו, אני מזמין אתכם לשתף מתכון זה עם חברים, לקרוא ולפנק את עצמכם. מי יודע, אולי תגלו שזו אהבה חדשה שלא תפסיק להפתיע אתכם בכל פעם מחדש!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *