פנקייקים בלי ביצים: המתכון שיפתיע את כולם!

פנקייקים בלי ביצים – מתכון מעלף ללא גלוטן

תארו לכם את הבוקר המושלם. השמש זורחת, ריח של קפה טרי ממלא את האוויר, ואתם מתיישבים לשולחן עם פנקייקים מדהימים, רכים כמו אוויר ומלאים בטעמים מפתיעים. מה אם אומר לכם שלפנקייקים האגדים הללו אין אפילו ביצים? רוצים לדעת איך להכין אותם? המשיכו, כי הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הכנה של פנקייקים בלי ביצים היא לא רק מהירה, אלא גם מאפשרת לכם לגלות חומרים חדשים שיפתיעו אתכם בעושר הטעמים שלהם. לפניכם מרכיבים פשוטים ומפתיעים:

  • 1 כוס קמח כוסמין (אפשר גם קמח תפו"ח)
  • 2 כפות סוכר חום (או דחוף דחוף דחוף סומסום)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מאוד מומלץ)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או שיבולת שועל)
  • 2 כפות שמן צמחי (קוקוס או רסק אבוקדו, בהתאם לעדפותיכם)
  • 1/2 כפית תמצית וניל (אם רוצים להוסיף עונג טעם)

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון עם רכיבים כמו: פירות יער, שוקולד מריר קצוץ או אגוזים קצוצים על מנת להוסיף קצת קראנץ' לכל נגיסה.

שלבי ההכנה

למרות שמדובר במתכון פשוט, חשוב מאוד לעקוב אחרי השלבים כדי להגיע לפנקייקים האדירים באמת:

  1. נחמם מחבת לא קטנה על חום בינוני-גבוה.
  2. בקערה גדולה, נערבב את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  3. בקערה נפרדת, נשלב את החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל.
  4. נוסיף את החומרים היבשים לחומרים הנוזליים וערבב בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  5. נמזוג כף מהתערובת למחבת החמה ונצפה להתפשטות הפנקייק.
  6. כשהפנקייק מתמלא בblasen, הפכו אותו בעדינות בעזרת תרבית.
  7. חכו עוד כ-2-3 דקות נוספות עד שהוא מזהיב יפה, ואז הוציאו לתוך צלחת.
  8. חזור על הפעולה עם שאר התערובת, ונשמור את הפנקייקים במצב חם.

ועכשיו, אחרי שסיימנו בטוחים כל כך בהכנת הפנקייקים, נוכל להתפנק איתם יחד עם ממרחים אהובים כמו רסק תמרים, רסק תפוחים, דבש או אגוזי לוז קצוצים. אחד מהדברים המגניבים ביותר במתכון הזה הוא שניתן להכין אותו גם כגרסה טבעונית לחלוטין!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן מגיע החלק הכיף ביותר – להנגיש את הפנקייקים האלה בגוונים חדשים! הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • לתערובת הבצק, ניתן להוסיף פירות כמו מוז בננה או תותים כדי לקבל פנקייק פירותי וטעים.
  • אפשר לנסות להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתוך התערובת. אה אה אה, חושבים מחמאות יזרמו אליכם!
  • לגרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים ואגוזי לוז טחונים.
  • אל תשכחו לשדרג את התוספות! רוטב שוקולד, סירופ אגבה או יוגורט צמחי מוסיפים רושם למנה הסופית.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הפנקייקים במקרר?
כן, בהחלט. אפשר לשמור אותם בקופסה אטומה למשך 2-3 ימים. לפני החימום, פשוט חמים מעט על מחבת או בטוסטר.

אילו חלופות יש לקמח כוסמין?
אפשר להשתמש בקמח תפו"ח או קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות יותר.

האם אפשר להכין את הפנקייקים מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת בערב, ולמחרת פשוט לבשל את הפנקייקים בבוקר. תחושה של בית עם פנקייקים מעלפים!

מה אפשר לעשות אם התערובת פשוט לא מתייצבת?
אם התערובת יוצאת רזה מדי, הוסיפו קמח בהדרגה. אם היא סמיכה מדי, הוסיפו מעט חלב צמחי.

מה הסוד לפנקייקים אווריריים?
סודה לשתייה וערבוב קליל הם הסוד למרקם מדהים! זכרו לא לערבב יותר מדי; קצת קצוות סודרים יוסיפו אוויר.

האם אפשר להמיר את השמן ברסק תפוחים?
חד משמעית! רסק תפוחים לא רק יוסיף מתיקות אלא גם ישמור על הפנקייקים רכים.

האם הפנקייקים יכולים להיות דלים בסוכרים?
בוודאי! פשוט השמיטו את הסוכר או השתמשו בממתיקים טבעיים כמו אגבה או דקל.

האם זה מתכון בריא?
בהחלט! מתכון זה מכיל קמח מלא וחלב צמחי, והוא דל פחמימות אם בוחרים בקמח שקדים.

איך אפשר לשרת את הפנקייקים?
הפנקייקים מצוינים עם סירופ מייפל, פירות טריים, קונפיטורות שונות או כקינוח מעלפים עם קצפת צמחית!

מה עלי לשים לב כשאני מבשל פנקייקים?
המחבת צריכה להיות חמה אך לא לוהטת כדי שלא יישרפו. כדאי לתפוס את המיקום הנכון!

עכשיו, אחרי שסיימנו עם המתכון המושלם הזה, אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ולספר לחברים, כי זה הזמן להפתיע את כולם עם הפנקייקים המדהימים הללו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *