איך מכינים תורמוס
האם אי פעם טעמתם משהו שהרגיש לכם כאילו הוא נחת מהשמיים? אם לא, הגיע הזמן שתכירו את התורמוס! זהו אחד מהמאכלים עם המורשת המדהימה שגדלה במטבחים של אמהות וסבתות, ומומלץ לכולם. תורמוס, ביסים שמגיעים בצורת פולי קטניות טחונים, מתובל בטעמים מעלפים שישדרגו כל ארוחה. מה שנקרא – מושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4-6 מנות
תורמוס, הוא מאכל בריאותי מהסוג של דל פחמימות ועמוס בחלבונים. בבסיסו, מדובר בפולים שהבישול עשה להם חסד, ובכל ביס אתם חווים את הטעמים המגרים שיוצרים את השילוב המושלם של קריספיות ורכות. מהנסיון שלי, הם פשוט ממכרים! התורמוס נהדר לא רק כמאכל עצמאי, אלא גם כתוספת לסלטים, מנות עיקריות ולנשנוש עם החברים.
המרכיבים הדרושים
כעת כשאני רואה אתכם מתלהבים, הגיע הזמן להציג את המרכיבים המדהימים שדרושים להכנה:
- 500 גרם תורמוס (פול תורמוס מיובש)
- 4 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 2 שיני שום כתושות
- מלח לפי הטעם
- מים (כדי לבשל את התורמוס)
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
חשוב לציין כי ניתן להכין גרסה טבעונית או ללא גלוטן על ידי כך שנשתמש בטחינה גולמית מתאימה. עוד גלאי חשוב – המראה הצבעוני והטעמים הכוחניים של התורמוס יגרמו לכל סועד להרגיש כאילו הוא בחגיגה של טעמים!
שלבי ההכנה
עכשיו נצלול לתהליך ההכנה, אשר הוא פשוט ונעים במיוחד:
- יש לדאוג למלא סיר גדול במים ולהביא אותו לרתיחה.
- להוסיף את התורמוס המיובש ולהרתיח במשך 15 דקות.
- לאחר מכן, יש לסנן את התורמוס ולשטוף אותו במים קרים.
- לחזור לסיר, להוסיף את התורמוס, טחינה, מיץ לימון, שום ומלח.
- יש לטחון את כל החומרים יחד עד שנוצר לנו מרקם אחיד ובסיסי.
- לטעום ולתקן מתיקות עם מעט מלח או מיץ לימון אם חובה.
- למעוניינים, לקשט בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
בשלב זה, המנה המעלפת שלנו מוכנה ואין ספק שתהיה לה השפעה משגעת על האורחים והמשפחה. היא פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
עכשיו כשיש לכם את המתכון הבסיסי, הגיע הזמן להעלות את רמת השדרוגים. תחשבו על טעמים נוספים:
- תוספת של כמון טחון לצבע ולחום מתקתק.
- עלים ירוקים (כמו נענע או בזיליקום) להענקת ניחוח מרענן.
- אם אתם אוהבים חריף, הוספת פלפל ירוק חריף יכולה להרים את המנה לגבהים חדשים!
- אפשר גם לשדרג עם שמן זית איכותי ולפזר מעל לפני ההגשה.
- אפילו תוספת של גרגרי רימונים יכולה להוסיף צבע וטעם!
לא שוכחים, כל השדרוגים הללו יכולים לקחת את התורמוס שלכם למקום אגדי. רוצים לדעת מה הכי טעים שיש – זהו בהחלט הכיוון!
שאלות ותשובות
מה זה תורמוס?
תורמוס הוא פולי קטניות אשר מבושלות בדרך כלל עם תיבול טעים. מתכון זה כולל טחינה, מיץ לימון ושום, וכל אלו עושים את המנה למדהימה.
איך יודעים אם התורמוס עשוי?
כשהתורמוס מתרכך ונראה בעובי אחיד, זהו סימן שהוא מוכן.
האם אפשר לאכול תורמוס ללא בישול?
אם אתם אוכלים תורמוס קנוי, לרוב הוא כבר עטוף מבושל. תורמוס טרי דורש בישול.
האם זה מומלץ למי שנמצא בדיאטה?
כמובן! מדובר במנה בריאה, דלת פחמימות ועשירה בחלבונים.
מה הכי טוב להגיש לצד תורמוס?
מצוין לצד סלטים, חלה טרייה, או אפילו כממרח עם פיתה.
אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט, תורמוס נשמר מצוין במקרר וישמור על טריותו לכמה ימים.
איזה טעמים אפשר לשדרג בתורמוס?
כמו שהזכרנו, אפשר להוסיף כמון, עלי נענע ופלפל חריף – כל אחד מהם ייצור טעמים חדשים!
מה לגבי טבעונים?
כמובן! זהו מאכל טבעוני שהוא נהדר ואפשרי לגמרי.
האם התורמוס יכול להתייבש?
במידה ולא מתבצע ערבוב מספק בתהליך ההכנה, התורמוס עשוי להתייבש.
האם יש עוד דברים שאפשר להכין עם תורמוס?
בהחלט! תורמוס יכול לשמש במגוון מנות כגון סלטים, מרקים ואף בתחינה אם מתאבנים שאתם מכינים.
בסופו של יום, אני מקווה שהמתכון הזה שיפר את חשקכם למבשלים את המנה. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מהטעמים המופלאים!