אנטריקוט עם עצם – המתכון המושלם לארוחת גורמה

אנטריקוט עם עצם – כוכב המנגלים

תארו לעצמכם את השבת הקרבה ובאה, והבשרים הנוטפים מדבר השמש, מתפשטים באוויר ומגרמים לכם להרגיש כמו טועם בשוק הבשרים הכי טוב בעיר. אנטריקוט עם עצם, למי שלא מכיר, הוא לא סתם נתח בשר – הוא מדהים ולכן אנחנו כאן כדי ללמוד איך להכין אותו כמו מקצוענים! הנה מתכון מעולה שלא תשכחו במהרה, ואנחנו מבטיחים לכם שתהיו ממכרים אחרי שתכניסו לשולחן את הבישול הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4

לפני שאנחנו צוללים לעומק, הגיע הזמן לדבר על האנטריקוט – נתח בשר טעים ומרוכז. עם עצם. אה, וכמובן, זה מה שמעניק לו את הטעם המיוחד. כשאוכלים אנטריקוט עם עצם, צריכים להרגיש את הטעם העשיר והעמוק שמגיע מהבישול במספר טכניקות שונות. מה שנעשה כאן זה לא סתם לבשל, אלא להפוך מנה למושלמת ומשגעת שתשאיר את כולם מרותקים לשולחן.

הרכיבים הדרושים

  • 4 נתחים של אנטריקוט עם עצם (בערך 400 גרם כל נתח)
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, חתוכות דק
  • 1 פרוסת לימון (אופציונלי)
  • תערובת עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, אורגנו)

שלבי ההכנה

בשלב הזה, אנחנו נבנה את המנה שלנו כשלב אחר שלב עד שנגיע לתוצאה הכי טעימה שיש.

  1. נחמם מחבת ברזל יצוק על להבה גבוהה.
  2. נמזוג את שמן הזית על המחבת, ונמתין כמה שניות עד שיתחמם.
  3. נשאב את הנתחים של האנטריקוט מכל הצדדים במלח ופלפל.
  4. נניח את הנתחים על המחבת עם הקול היפה של השחיקה.
  5. נשאיר את הנתחים להתבשל כך במשך כ-4 דקות מכל צד, תלוי בעובי הנתחים.
  6. נותנים לנתחים להתמזג עם השום והעשבים קבוע מחוץ עם דיווש רוח קלה.
  7. אם רוצים, נוסיף פרוסת לימון כדי להוסיף חמיצות.
  8. לאחר ביצוע הפיכות, נשלוף את הנתחים וניתן להם לנוח על צלחת חמימה לכמה דקות.

עכשיו, לאחר שהמקום התחמם, והאוויר מלא בריחות עזים ומגוונים, נוכל לעבור לשדרוגים ותוספות שונות שיגרמו למנה הזו לבלוט אפילו יותר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מישהו אמר מאש-בשר? ניתן להוסיף טחינה עם שום חריף כהוללות – הביסים פשוט יפנו את עצמם. עם השום, חשוב להיות בעדינות – טעמי השום יכולים לעטוף את המנה במילים אחרות.

למנה נלווית, אפשר להכין סלט ירוק מרענן שילך מצוין עם הבשר. סלט של חסה, עגבניות ומלפפון עם רוטב על בסיס שמן זית ולימון יהפוך את המנה לאחת המושלמות ביותר.

שאלות ותשובות

מה ההמלצה לבחירת נתחים?
ההמלצה שלי היא לבחור נתחים שמגיעים מקור במקצוען. נתחי אנטריקוט המגיעים עם עצם יתנו טעם עשיר יותר, ויבטיחו שימנעו מכם ללקק את האצבעות.

איך יודעים שהבשר מבושל כמו שצריך?
תשמחו לדעת שמה שלא תעשו, ככל שתשימו יותר לב לנתח, כך יהיה עליו טעם. אפשר גם להשתמש במדחום בשר. טמפרטורה פנימית של כ-54-57 מעלות לצלזיוס תיתן לכם נתח מדיום.

מה לעשות אם אין לי מחבת ברזל?
לא נורא! פשוט השתמשו במחבת טפלון איכותית. כך תאפשרו לבשר להתבשל בצורה אחידה.

האם אפשר להכין את המנה במכונה?
אין בעיה להכין אנטריקוט גם על גריל חשמלי, שוב, תיבול הוא המפתח כאן.

מה עושים אם רוצים להכין את המנה עם בשר צמחי?
ניתן בהחלט להכין גרסה צמחונית עם טופו, שגם משתלב היטב עם טעמים, הוא מעלף.

איזו תוספת מתאימה לבשר?
בחירה מצוינת תהיה תפו”א אפויים או ירקות קלויים בתנור.

איך לאחסן את הבשר?
בהחלט, כדאי לשים אותו במקפיא, עטוף היטב בניילון נצמד. אחסון נכון יאריך את חיי הבשר.

מה לשתות עם האנטריקוט?
יינות אדומים הם תמיד בחירה מצוינת, עם טעמים עמוקים ועשירים, שמחמיאים לבשר.

אפשר להכין את המנה על גריל פחמים?
בטח, זה אפילו מוסיף טעם ייחודי ומושלם למנה!

איך להגיש את המנה בצורה יפה?
כדאי להניח את הנתחים על מצע של ירקות קלויים, ולהוסיף מעל רוטב טחינה או פסטו.

אנחנו מקווים שהמתכון שלנו דיבר אליכם ואתם מוכנים להתחיל לבשל את האנטריקוט המרהיב הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות חברתיות ולחבריכם. שתהיה לכם ארוחת ערב אגדית!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *