איך להכין סטייק אנגוס ברשת שיהפוך אותך לשף מומחה

המנה המושלמת: סטייק אנגוס ברשת

מי מאיתנו לא אוהב את הרגע שבו נחתך הסטייק ישר מהגריל לרוחבו, עם הניחוחות המדהימים שנישאים באוויר? סטייק אנגוס הוא לא סתם בשר – הוא אגדי, משגע, ומשלב טעמים בצורה שלא תוכלו להפסיק לחשוב עליה. כשאתם מתיישבים לארוחה עם סטייק אנגוס, אתם יודעים שצפויה לכם חוויה מקצועית וסוחפת. היום נלמד להכין את הסטייק המהמם הזה, וברגע שתשמעו את הצליל האווירירי של הבשר מתבשל – לא תפסיקו לחייך.

זמן הכנת המתכון: 60 דקות

  • רמת קושי: בינונית
  • המנה מספיקה: 2-3 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להבטיח שהסטייק שלכם יהיה הכי טעים שיש, חשוב מאוד להקפיד על המרכיבים האיכותיים ביותר. אז, בואו נראה מה אנחנו צריכים:

  • 2 נתחי סטייק אנגוס, כ-300 גרם כל אחד
  • מלח גס לפיזור
  • אגוזי טחון (אופציונלי)
  • שום כתוש (1-2 שיניים)
  • מתבל פלפל שחור גרוס
  • שמן זית איכותי
  • חמאה (50 גרם)
  • חומץ בלסמי (לסיום, טיפות)

סטייק אנגוס מגיע מברווז האינגוס הסקוטי, ולעיתים התוצאה היא בשר עם מרקם נימוח ונוזלי – בדיוק מה שאנחנו רוצים בעסק הזה. זה לא מתכון קלאסי של סבתא, אלא יותר כמו מתכון שיגרום לכם להרגיש ממש מקצועיים!

שלבי ההכנה

  • נשמן את הסטייק בשמן זית מכל הצדדים.
  • נפזר מלח גס על שני הצדדים של הסטייק.
  • נשאיר את הסטייק בטמפרטורת חדר למשך 30 דקות.
  • נטרוף על גריל חם מאוד (או מחבת כבדה) למשך 4-5 דקות בצד הראשון.
  • נוסיף שיני שום כתושות ונתלים בהן בתוספת חמאה.
  • נהפוך את הסטייק לצד השני ונשפוך את החמאה והשום עליו.
  • נאפה את הסטייק עוד 3-4 דקות (לפי הרצון שלכם – מדיום, מדיום-rare או יחד-נמוך).
  • נוסיף חומץ בלסמי במזלג לסיום.
  • נחמם לחצי דקה ואחר כך נוציא לצלחת.
  • נחכה 5-10 דקות כדי שהנוזלים יתייצבו ואז נפרוס אותו בעדינות.

אז עכשיו אתם יודעים את כל הצעדים המפורטים. אבל למה לא לשדרג את המנה בזמן האכילה?

תוספות ושדרוגים אפשריים

הסטייק הזה הוא מרהיב בפני עצמו, אך אם תרצו להוסיף עוד wow למנה, יש שלל אפשרויות שיכולות להשלים את החוויה:

  • תוספות ירקות על הגריל, למשל קישואים או פטריות מטוגנות.
  • רוטב ראשון עשוי מתה מצרית או חרדל דיז'ון.
  • סלט ירוק מרענן עם טיפות שמן זית ולימון.
  • פירה בטטה עשיר או תפוחי אדמה קלויים בצד.

אל תשכחו – הכנת סטייק היא חוויה בפני עצמה. תיהנו, תשתפו את החוויות שלכם ואת התקופות השונות שהיו ושיהיה לכם את הטוב ביותר בתוך הארוחה.

שאלות ותשובות

מהו סטייק אנגוס?
סטייק אנגוס מגיע מבית הגידול של פרות האינגוס, הידועות בבריאותן ובמראה שלהן. הבשר שלהן נחשב לאיכותי מאוד, בשר בעל מרקם רך במיוחד.

למה צריך לתת לסטייק להסתובב בטמפרטורת החדר?
שיטה זו מאפשרת לבשר להתבשל באופן אחיד יותר, והוא ירגיש נעים בעיכול.

איך אני יודע מתי הסטייק מוכן?
מומלץ להשתמש במדחום בשר. לטווח של מדיום-rare מדובר על 52-54 מעלות צלזיוס, ומדיום על 60 מעלות.

אפשר להמיר את הסטייק לנתח טבעוני?
בהחלט! ניתן להשתמש בבישול טופו מצוין או בפטריות פורטובלו, שמסוגלות להחצין טעמים דומים.

מה אם אני רוצה שהסטייק יהיה יותר חריף?
תוסיפו כמה תוספות של צ'ילי חריף או רוטב עגבניות חריף כדי לעשות את הבשר ליותר מעניין.

כמה זמן לוקח לסטייק להתבשל?
זמן הבישול תלוי ברמת הבישול הרצויה: מדיום-rare לוקח כ-8-10 דקות, ומדיום-rare – כ-12-15 דקות.

האם אפשר להכין סטייק אנגוס במחבת?
בטח! ניתן להכין סטייק אנגוס במחבת כבדה על גריל, והטכניקה מאוד דומה לגריל.

מהי הדרך הכי טובה לאחסן סטייק מוכן?
הסטייק נשמר בקירור בשקית ואקום או במיכל סגור היטב. שימו לב, הוא עשוי לשמור על מרקמו עד שלושה ימים.

מה אפשר להגיש לצד סטייק אנגוס?
עם הסטייק ניתן להגיש סלט ירוק, פירה תפו”א או ירקות על הגריל – הכל טעים, הכל מושלם!

איפה אפשר לקנות בשר איכותי לסטייק?
חנויות בשר מקומיות, סופרמרקטים יוקרתיים או חנויות בוטיק לסטייק – כולם מקומות טובים לבחון.

זוהי החוויה המדהימה של הכנת סטייק אנגוס ברשת. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, ותזכרו: כשאתם מבשלים, אל תשכחו לשים הרבה אהבה להכנה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *