איך להכין אנטריקוט על עצם כמו שף מקצועי

מתכון לאנטריקוט על עצם – טעמים משגעים למתחילים ומקצוענים

באופן חד משמעי, אין כמו בשר איכותי שנעשה בצורה מושלמת. הפעם נלמד כיצד להכין אנטריקוט על עצם, מנה שגם סבתא שלכם הייתה גאה להכין, והריחות שיתפשטו בבית שלכם יגרמו לשכנים להזיל ריר. הבשר המדהים הזה על עצם נמס בפה בצורה כזו שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות. התוצאה היא מנה גובהה, עשירה, שמספקת מסיבה בפה בסגנון על האש, והכול במינימום מאמץ! מוכנים? בואו נצלול לתוך המתכון שלנו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: כ-20 דקות
  • זמן בישול: 1-1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מתאים ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, חשוב להכין את כל החומרים. נתן לכם את המרכיבים הנדירים שיהפכו את המנה שלכם למושלמת:

  • 2 נתחי אנטריקוט על עצם (כ-800 גרם כל אחד)
  • שמן זית – 4 כפות
  • מלח גס – לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
  • שיני שום – 4, קצוצות דק
  • תימין – 2-3 גבעולים טריים
  • אורגנו – 2-3 גבעולים טריים או 1 כפית יבש
  • מרגרינה – 50 גרם (לגרסה ללא חלב, ניתן להשתמש בשמן קוקוס)

עכשיו, כשיש לנו את המרכיבים האגדיים, אפשר לפתח גרסאות שונות למתכון לפי הצרכים שלכם. למשל, עבור גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בבשר סויה או באגוזי לוז עם תיבול דומה, בשמן קנולה ליד. לעוד גרסאות שסבתא לא תאמין – שימוש בבשר כבש שומר על הטעמים הדלים של התיבול המדהים.

שלבי ההכנה

עכשיו כאשר ההתרגשות בשיאה, הגיע הרגע להתחיל ליצור את המנה המושלמת:

  1. מוציאים את נתחי האנטריקוט מהמקרר, נותנים להם להתייבש למשך כ-30 דקות.
  2. מחממים מחבת ברזל יצוק או גריל על להבה גבוהה.
  3. בזמן שהמחבת מתחממת, מתבלים את האנטריקוט במלח, פלפל, ושום. לא חסר טעמים עכשיו!
  4. זורים את התימין והאורגנו מעל הבשר.
  5. מוסיפים 2 כפות שמן זית למחבת החמה.
  6. מניחים את נתחי הבשר במחבת ומבשלים במשך כ-4-5 דקות בכל צד, עד שהבשר מקבל חום לא ייאמן.
  7. ברגע שהבשר משחם, מוסיפים את המרגרינה ונותנים לה להתמוסס מעל הנתח.
  8. מבשלים במשך 2 דקות נוספים, ומסובבים את הנתח כך שיספוג את הטעמים.
  9. מעבירים את הבשר לתבנית אפייה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות צלזיוס.
  10. אופים במשך 15-20 דקות, תלוי ברמת הצלייה שאתם רוצים (מדיום/מדיום רה). כל שניה מתרגשת!
  11. מוציאים מהתנור ומניחים להניח כ-5 דקות לפני החיתוך.
  12. חותכים לפרוסות ומניחים על צלחת יפה. מה שנותר זה רק להגיש ולקבל תגובות חמות!

השלב הבא הוא להנות מהמנה בנחת, אפשר להגיש עם תפוחי אדמה מקורמלים, ירקות קלויים או סלט רענן כדי לאזן את הבשרים. אתם לא תצטערו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תחשבו על השדרוגים המושלמים. יש לכם אפשרות להוסיף לקישוט עשבי תיבול קצוצים מעל, או לערבב עם בצל פרוס דק שאפשר לאדות. רוצים לשדרג את הים? הוסיפו לדפקט קרם פטריות שיביא את הכל למקום חדש. אפשר גם להגיש לצד פירה או אורז מתובל בפלפל חריף. הכל לגמרי תלוי בכם!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל?
הכן! גריל מוסיף טעמים מדהימים ויכולת להקריז בשרים. אם אתם בגריל, דאגו להתאות את הלהבה כדי שהבשר יתבשל בצורה אחידה במשך זמן ממושך.

מה התחליף למרגרינה בגרסה ללא חלב?
שמן קוקוס עובד מצוין! כמו כן, יש גם תחליפים טבעוניים, שגם מוסיפים טאצ' מעניין למנה.

איך ניתן לדעת שהאנטריקוט מוכן?
חשוב לזכור שמדובר באמנות – הדרך הטובה ביותר היא עם מד חום. רמת המדיום רה היא כ-57-60 מעלות. אם אין לך מד חום, אמנם קחו צעד אחורנית – חתיכת בטחון בחטיפת הגדולה!

תשמעו, למה צריך להניח את הבשר אחרי הבישול?
ההנחה הזו היא חובה! היא מאפשרת לסוגי הנוזלים לחזור לבשר, מה שאומר טעמים עמוקים יותר.

אפשר לבקש שהבשר יהיה היה 'שלה מלוחה' או 'חריפה'?
כמובן! התאם את התיבול על פי הטעם האישי שלכם, ואל בתחוג להתחיל מחדש.

זו מנה טובה למסיבת BBQ?
בהחלט! אין דבר יותר טוב מבצק הבשרים הזה שהמאכלים לבד, והוא אידיאלי למסיבת BBQ.

איך נשמור על נתחי בשר אחרי הבישול?
שמרו את הנתח במיכל האידיאלי Refrigerated. כשחומר מתקרר כראוי, נתח אחוז הסוכר נשאר באיכותטית.

האם ניתן להקפיא את הבשר אחרי הבישול?
כמובן! אבל מומלץ לפרסם אותו כשהוא טרי!

כמה זמן ניתן לשמור נתח אנטריקוט על עצם במקפיא?
אם באופן ממוצה, נתח אנטריקוט יכול להיהנות ממינימום הקפאה של כ-6 חודשים. אך אנו ממליצים לא לחרוג – הכי טוב זה לאכול טעים ולאבא רביעי.

איזה סלטים מתאימים עם האנטריקוט?
סלט ירוק עם רוטב בלסמי או סלט קינואה ושקדים הם יכולים להתאים בצורה מהממת!

אם הצלחתם להרגיש את הטעמים המדהימים של אנטריקוט על עצם, אנחנו ממליצים לכם לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות, ולהפיץ את האוכל והאהבה שלכם עם חברים ומשפחה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *