לגלות את המתכון המושלם לפרגיות בנינגה

פרגיות בנינגה: איך להכין מנה אגדי וממכרת!

דמיינו שעת ערב, ריחות משגעים ממלאים את המטבח, והשולחן ערוך במטרה אחת: לאכול טוב. פרגיות בנינגה זו המנה שתגרום לכם להתווכח מי יקבל את הנתח האחרון. נתחי עוף עסיסיים, בעטיפה פריכה וטעימה, כך שמהר מאוד תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות. אם כבר הזכרנו אצבעות, אתם יכולים להיות בטוחים – לא תצטרכו מזלג לסיפור הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

במהלך השנים, חיפשתי מתכון שיגרום לאורחים שלי להחסיר פעימה. ומצאתי אותו כאן עם פרגיות בנינגה. לא רק שהן מעלפות בטעמים, אלא השיטה הזו מספקת לנו גם אופציה למה שנקרא "אוכל בריא". בואו נדבר על מיני היתרונות הבריאותיים שצומחים מהשיטה הזו.

הרכיבים הדרושים

כעת, כשאתם כבר במצב רוח טוב, בואו נעבור על מה שאתם צריכים כדי להפוך את המנה הזו לאגדה. המצרכים הבסיסיים הם מגוונים וניתנים לשינוי לפי ההעדפות האישיות שלכם.

  • 800 גרם פרגיות עוף, נקיות ובשלמותן
  • ½ כוס קמח תפו”ח (אפשר קמח ללא גלוטן)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם (אפשר לשלב עם שומשום לאפקט יותר קראנצ'י)
  • 2 כפות תבלין גריל או תבלינים לפי טעמכם (חבריכם ידרשו לדעת את הסוד שלכם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן שומשום או שמן קנולה (לטיגון)

כמובן שניתן לשדרג. אם אתם טבעוניים, אני ממליץ על תחליפי עוף מתוך קטגוריית הסויה. אפשר גם להכין עם נתחי טופו, שמספקים טעמים מדהימים כשהם מבושלים נכון. יש המון אפשרויות!

שלבי ההכנה

עכשיו נתחיל במלאכת ההכנה המהנה! הביאו את החברים והמשפחה. הם יחסכו לעצמם את ההמתנה לטעימה.

  1. נחמם שמן במחבת על חום בינוני.
  2. נחדור לתהליך ההכנה: קודם כל, נחתוך כל נתח פרגית לשניים.
  3. נערבב קמח עם תבלינים בסיר רחב.
  4. בצד שני, נשים את הביצים בקערה ונדלל עם מעט מים.
  5. אחר כך, נניח את פירורי הלחם בקערה נפרדת.
  6. נקח נתחי פרגית, נעטוף כל נתח בקמח, נטבול בביצה ובסוף נעביר לפירורי הלחם כך שיתכסו היטב.
  7. נשים את התחמושות על צלחת שתהיה מוכנה לחום.
  8. כשהשמן חם, נכנס מספר נתחי פרגית למחבת, נשים אותם לטיגון כולל 3-4 דקות מכל צד.
  9. נחזור על התהליך עד שכל הידועות הממכרת שלנו יטוגנו.
  10. נוציא למגבת כדי לספוג שומנים.

בזמן שקוראים את שלבי ההכנה, אתם בטח מתערבים ביניכם על מי יקפוץ על הנתח הראשון. והאמת? מגיע לכם! זו אחת הכדאיות לא רק כי המנה טעים, אלא יהיה לכם את האומץ לנסות משהו חדש. פעמים רבות אני שומע אנשים שיפחדו מהטיגון, אבל איתנו זה בורח כמו קסמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לתת מגע אישי נוסף למנה, תוספות תמיד מוסיפות צבע וטעם. חישבו על רטבים כמו טשואן או רוטב צ'ילי מתוק שמדהים על זה. או לקחת עוד צעד קדימה עם סלט כרוב פריך עם רוטב סויה קינוח שיכשיר את ניגוד הטעמים.

אני ממליץ גם להוסיף כוסברה קצוצה או שמיר על מנת להעניק למנה צבע ופרשנות נוספת אחרי הטיגון. תהיו יצירתיים, זו ההזדמנות שלכם!

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף למתכון אם אני אוהב טעמים חריפים?
באופן אישי, אני ממליץ להוסיף מעט צ'ילי כתוש לתערובת התיבול. זה מתאים מאוד עם העוף ומחזיק טעמים עקביים!

אפשר להמיר את הפרגיות בלבבות ארטישוק?
בהחלט! אפשר לנסות לגוון עם ירקות שונים כמו נתחי קישואים או פטריות, בעת הטיגון לקבלת כריות טעם בריאות!

האם כדאי להכין את המנה בתנור?
כן! אפשר לאפות את נתחי הפרגית ב-200 מעלות בתנור עד שהן זהובות ופריכות. זה ידרוש קצת זמן נוסף, אבל זה ישתלם בסוף.

אני שומר על דיאטה, האם המנה טובה לי?
בהחלט! ניתן להכין את המנה כך שהשומן יהיה מינימלי, או להשתמש במערבבים יותר בריאים.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
אם נשאר לכם, אני ממליץ לצרוך עד שלושה ימים. תחממו קצת לפני ההגשה.

מה לעשות אם נותרו פירורי לחם?
לא בוששים! להוסיף אותם למגוון רטבים או לתבל בהם ירקות לפני טיגון, זה מדהים!

איך לדעת אם השמן חם מספיק?
בדקו בעזרת זריקת מעט קמח – אם הוא מתחיל לבעבע, השמן מוכן!

למה לבחור בפרגיות בנינגה?
כמובן, כי מדובר במנה הכי טעימה שיש, במיוחד עם כל הטריקים והמגעים האישיים שתוסיפו.

אני רוצה לשדרג את המנה בכיף, מה מומלץ?
נסו לקשט עם קוביות אבוקדו או טחינה, זה מוסיף טעמים ואופי!

איפה ניתן להשיג תבלינים מעניינים?
שווה לבקר בשווקים של תבלינים, שם תמצאו המון גישות יוצאות דופן להלהבות במטבח.

אם אהבתם את המתכון המהמם הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! אני מבטיח לכם, אסור לפספס את הטעם המדהים הזה של פרגיות בנינגה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *