שדרגו את הארוחה עם תיבול לכרובית בתנור

תיבול לכרובית בתנור

לא משנה אם אתם חובבי ירקות מושבעים או לא, מדובר במתכון שמוביל אתכם לעולם חדש של טעמים! כרובית בתנור, משוגעת, ממכרת ואפילו אגדי! מלאה בצבעים ובניחוחות שכל כך קל להתאהב בהם. אנחנו מדברים על תפנית חדשה לחוויית האוכל שלכם. אם אתם רוצים להיות מופתעים ולהרגיש כמו שפים בבית, זה בדיוק המתכון שאתם צריכים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

אז מה באמת מתהליך הכנת המתכון הזה? איך אנחנו מגיעים לתוצאה המדהימה הזו? יש משהו מרגש בתהליך, וזה ממש כמו קסם: מרכיבים פשוטים שהופכים למנה מעלפת!

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את תיבול הכרובית, נצטרך את החומרים הבאים:

  • 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
  • 3 כפות של שמן זית איכותי
  • 2 כפות אבקת שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כ teaspoon כמון טחון
  • 1/2 teaspoon מלח
  • 1/4 teaspoon פלפל שחור גרוס
  • לימון אחד (ל squeezing מעל אחרי האפייה)
  • קצת פטרוזיליה קצוצה (קישוט!)

אפשרויות החלפה

אם אתם רוצים להכין את המנה גרסה טבעונית, פשוט ממירים את שמן הזית לשמן קוקוס או שמן אבוקדו. אין חשש, זה יכול להיות דל פחמימיות ועדיין טעים! יש כאלה שאוהבים להוסיף קמצוץ של גבינת פרמזן או מוצרלה מגורדת – תוספות כאלה גורמות למנה להיות ממש משגעת!

שלבי ההכנה

בואו ניגש למלאכה! רגע אחרי שמתחילים, תגלו שזה אחד מהמתכונים הקלים והטעימים שיש!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. פורסים את הכרובית לפרחים קטנים.
  3. מעבירים את פרחי הכרובית לקערה גדולה.
  4. מוסיפים את שמן הזית וכל התבלינים לקערה.
  5. לוחצים היטב על כל כרובית עם התבלינים, כדי שכל פרח יקבל את המגע המושלם.
  6. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  7. אופים במשך כ-30 דקות או עד שהכרובית רכה ויש לה צבע זהוב.
  8. יכולים לסחוט את הלימון מעל ולפזר פטרוזיליה קצוצה.
  9. ניתן להגיש חם או חם, וליהנות מהטעמים המעלפים!

אם אתם רוצים לשדרג את המנה, אל תהססו להוסיף גבינת פטה עם האפייה או לשים במרינדה של יוגורט צמחי לשעתיים לפני האפייה.

שדרוגים ותוספות

אי לכך, אנו יכולים להוסיף למנה זו הרבה דברים. שדרוגים ייחודיים יכולים לכלול פרוסות אגז או חצילים קצוצים, פטריות צלויות, או קרמל של בצל להענקת טעם מתוק-מלוח. הכל תלוי בכם ובמה שאתם אוהבים. כרובית ומשחקי טעמים – זה הזמן להעז!

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב את הכרובית?

אם אינכם אוהבים את הכרובית, אתם יכולים לנסות את המתכון עם ברוקולי או קישוא. תהליך ההכנה והטעמים יישארו דומים!

האם ניתן להכין את זה מראש?

כן, מדובר במתכון מעולה מראש! תוכלו להכין את הכרובית ולשמור במקרר, ואחר כך להכניס לתנור. רק שימו לב שהטעמים יתמזגו כאשר היא תישאר יום במקרר.

אילו תוספות מומלצות להגיש עם הכרובית?

כדאי להגיש אותה לצד חומוס או טחינה על מיטה של טחינת יוגורט עם נענע. אין כמו שילוב טעים ובריא!

באיזה סוג שמן כדאי להשתמש?

שמן זית הוא הבחירה המובילה פה, אבל גם שמן קנולה או שמן סויה יכולים לספק תוצאה טובה. בחרו את מה שאתם מעדיפים!

מה אפשר לעשות עם שאריות כרובית?

שאריות של כרובית צלויה מצוינות כמילוי לפיתה או סלט. אפשר גם להכין מרק טעים עם שאריות!

האם המנה מתאימה לילדים?

באופן כללי, ילדים אוהבים כרובית. ההמלצה היא להכין גם רוטב יוגורט על מנת שהמנה תהיה יותר מעניינת עבורם!

מה השוני בין כרובית בגריל לכרובית בתנור?

גריל מעניק שוס נוסף וקריספיות נהדרת עם טעמים מעושנים. אם אתם אוהבים טעמים מעושנים, זה בהחלט כדאי לנסות!

האם יש מתכון דומה עם ירקות אחרים?

כמובן! אפשר להכין מתכון דומה עם גזר, קישוא, חצילים, וסלק. כל ירק בהתאם להעדפות שלכם.

האם אני יכול להשתמש בתבלינים שונים?

בוודאי! אפשר לשחק עם תבלינים כמו טומי טקסס, צ'ילי או קימל, ותהיו מופתעים לטובה!

האם זה מתאים לדיאטה?

מתכון זה הוא בריא, דל פחמימיות ובוודאי שאין להגזים בכמויות השמן.

אז לאחר כל המרכיבים, הטעמים והשלבים, מה נשאר? רק להרגיש את ההנאה ולהתענג על המנה הזו פשוט ואישי, להרגיש מתוק ומבושל עם כל ביס ולשתף עם כולם ברשות שלכם! אתם יכולים לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, שעמדו פה לפני ההכנה והצטרפו לחוויה הדלוקה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *