גלה את המתכון המושלם לממרח קישואים טבעוני

ממרח קישואים טבעוני שאי אפשר להפסיק לאכול

בואו נדבר על מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש פיסת גן עדן מבלי להתנצל! אנחנו כאן כדי לחשוף את הממרח המדהים והשברירי הזה, שמהווה תוספת מושלמת לכל ארוחה, פרוסת לחם, או אפילו סתם לנשנוש מהשולחן. הממרח הזה פשוט ממכר, והקסם שבו טמון בשילוב החומרים הפשוטים והמגוונים שמרכיבים אותו. זהו מתכון מיוחד, דל פחמימות, ובו בזמן הוא גם בריא ומלא בטעמים המשגעים של קישואים. אז בואו נצלול יחד לממלכת הקישואים ונתחיל בהרפתקה טעימה!

זמן הכנת הממרח, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

הממרח הזה הוא ממש תבלין של השף המומחה והחבר הכי טוב של כל טבעוני, אלא אם כן אתם שואלים את סבתא. אז כדי לרצות את כולם, הנה מה שתצטרכו:

  • 2 קישואי זוקיני בינוניים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס מים (לגרסה יותר פחות סמיכה)
  • שמן זית לתיבול

מרכיבים חלופיים

יש לכם אורחים טבעוניים? אין בעיה! אתם יכולים להחליף את הטחינה בשקדייה מבושלת או בכל מעבד מזון אחר בלי גלוטן. גם קישואי הפוקטי מצוינים כאן, או אפילו לשלב ירקות אחרים כמו גזר כדי לשדרג את הטעמים.

שלבי ההכנה

כדי להוציא את הממרח המושלם, לפניכם השלבים הפשוטים:

  1. מניחים את הקישואים בסיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 8 דקות עד שיתרככו.
  2. מסננים ומניחים לקישואים להתקרר.
  3. במחבת עם מעט שמן זית, מחממים את הבצל והבצל הקטוש עד שהם זהובים ונעימים.
  4. לאחר שהתקררו, מכניסים את הקישואים, הבצל, השום והטחינה המעובבת במעבד מזון.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומרשימה.
  6. אם רוצים, אפשר להוסיף מים כדי להגיע למרקם הרצוי.
  7. מעבירים את הממרח לקערה ומניחים במקרר לפני ההגשה.

טיפים לשדרוג הממרח

אתם רק מתחילים עם הממרח? אל תהססו להוסיף כמה עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בזיליקום שייתנו טוויסט מיוחד. אפשר גם לקשט עם פרוסות אגוזים קלויים או לפזר מעל קצת פפריקה מתוקה. ואילו אמנם אני לא אמא שלכם, אבל מי אמר שאי אפשר עלוף את הממרח הזה עם קצת פיקנטיות? תוסיפו צ'ילי קצוץ ואוו… זה פשוט אגדי!

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הממרח מראש ולשמור אותו במקרר?
כמובן! אם הכנתם כמות כפולה, אפשר לשמור את הממרח במקרר עד שבוע מיום ההכנה. הוא מתייצב והטעמים מתמזגים באופן מושלם!

האם הממרח מתאים גם לארוחות קיץ?
בהחלט! המרענן הזה הוא תוספת אידיאלית לארוחות קיץ קלות, והוא מתאים גם לצד סלטים או לחמים קלויים.

האם ניתן להקפיא את הממרח?
לצערי לא מומלץ להקפיא את הממרח כיוון שהמרקם שלו לא יחזור לקדמותו לאחר ההקפאה.

מה לעשות אם הממרח יצא סמיך מדי?
בקלות! הוסיפו מעט מים או שמן זית ותערבבו עד שתקבלו את המרקם הרצוי.

האם אפשר להשתמש בקישואים אחרים?
בוודאי! קישואי הפוקטי יכולים להוות תחליף נהדר או אפילו לשלב בין סוגי קישואים שונים, כל הבחירות טובות!

איך מתאימים את הממרח למי שלא אוהב שום?
פשוט טבלו את כמות השום של הממרח או השתמשו בהחלפה בשום קלוי שייתן טעם עמוק יותר עם פחות חריפות.

מה ניתן להוסיף לממרח כדי להרגיש אותו עוד יותר עשיר?
אם אתם רוצים להשקיע, ניתן להוסיף זיתים או תמרים קצוצים לשדרוג טעמים, וזה יהיה מעלף!

האם יש תחליף לטחינה?
כמובן! ניתן למלא את הממרח עם חמאת שקדים או לשים טחינה סויה כמחליף מצוין.

מה ניתן להגיש עם הממרח הזה?
יש המון אופציות! אפשר להגיש עם לחם פריזאי, פיתות חמות, ירקות חתוכים, או אפילו לשים אותו כסנדוויץ' עם ירקות נוספים.

איך אפשר לשדרג את הממרח לפיקניק?
הכניסו אותו לקופסה חמודה, הוסיפו לתוכה כמה קרackers, פירות וירקות רעננים והנה, יש לך פתיחה מושלמת לפיקניק.

אל תשכחו לשתף את הממרח המדהים הזה עם החברים שלכם, ולגרום להם להתאהב בטעמים האדירים והאצילים של הקישוא! אתם תראו, הם לא יוכלו להתנגד, ובטח ירצו להכין אותו בעצמם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *