כיצד להכין ריבת קיווי ביתית מושלמת

ריבת קיווי מדהימה ומשגעת

מה נשמעת כמו חוויית טעמים אקזוטית בארץ חמה וכחולה? ריבת קיווי! נכון, מדובר במתכון שלא כל אחד מכיר, אבל בדיוק כאן מתחיל הקסם. ריבת קיווי לא רק שהיא מציעה טעמים שלא תשכחו במהרה, אלא היא גם מציגה צבעים מרהיבים שמתאימים לכל שולחן. המדע מאחורי הקיווי טוען כי הוא אחד מהפירות הבריאים ביותר, עם רמות גבוהות של ויטמין C, וכן הרבה סיבים תזונתיים. המטבח שלנו מוכן לצנוח לתוך עולם טעימות נפלאות ומתקתקות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי מספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנחה מתוך 5: 4
  • כמות מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בתהליך הכנת הריבה ישנם כמה מרכיבים שיגרמו לכם להתחיל מיד לחפש את המיקסר שלכם! המסע שלנו מתחיל עכשיו, ואל תשכחו לשים לב לכל פרט קטן. בואו נצבור חוויות בצנצנת!

  • 750 גרם קיווי בשלים (כחמישה קיבודים)
  • 400 גרם סוכר (או אבן סוכר לסוג שונה)
  • 250 מ"ל מיץ לימון טרי (בערך 3 לימונים)
  • 1/2 כפית קינמון (ממליצים על צורת קיסם)
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • תמצית וניל (אופציונלית, אבל מומלצת)

למי שמעוניינים באפשרויות חלופיות, אפשר להשתמש בממתיקים יותר בריאים על מנת להוריד את כמות הסוכר והפחמימות. אפשר לשקול להשתמש בסוכר קוקוס, לדוגמא, שייתן טעם אגדי לריבה שלכם!

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן להביא את הריבה לאור! כל שלב מביא איתו חוויה חדשה, זמינה לכל אחד ואחת. בואו נתחיל!

  1. מקלפים את הקיבודים ומיגעים אותם לפיסות קטנות – מילוים של אהבה בכל חתיכה.
  2. שמים את הקיווי הקצוץ בסיר עם הסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, הקינמון והג'ינג'ר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  4. לאחר שהקיווי רתח, אנחנו מורידים את הלהבה לבינונית ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהתערובת סמיכה במיוחד.
  5. כשהריבה בשלה, מוסיפים את תמצית הווניל – זהו השלב שבו מגיעים לרגע המרפקים הנימוכים!
  6. לאחר כמה דקות נוספות, מכבים את הלהבה וממתינים שהריבה תתקרר.
  7. בזמן שהריבה מתקררת, שוטפים צנצנות זכוכית ומחממים אותן במים חמים – בטוח לא ירצו לגלות חיכוך בחלל של הצנצנת!
  8. מעבירים את הריבה הצוננת לצנצנות הכהות, וכל שמן וחתיכות יגרמו לכם לעצבנות מתוקה.
  9. לא לשכוח לסגור את הצנצנת היטב ולשמור במקרר – הריבה תשמור על טריותה למשך עד שישה חודשים!

אם אתם מעוניינים להוסיף טעמים נוספים, ניתן לשים פירות נוספים כמו תותים או פירות יער שיתמזגו בטעמים ויוסיפו צבעוניות לריבה. זה יעטוף אתכם כולכם בטעמים מתוקים ויוצרים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עצם ההכנה מהמצרכים הבסיסיים כל כך מרגשת, אבל מדוע שלא לשדרג אותה? נתחיל:

  • למומנופק את הטריות, מה יכול להיות יותר טעים מריבת קיווי עם כמה תוספות של פירות יער?
  • אגוזים קצוצים – הוספת אגוזי פקאן או אגוזי מלך תשדרגו בפני פיקנטית.
  • תמציות לפי טעמכם – כמו חמאת שקדים שהופכת את הריבה לעוד יותר עשירה.
  • אפשר לערבב בריבה עם יוגורט על מנת להוסיף חווית בוקר חדשה בצלחת שלכם – זה פשוט משגע!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם ריבת קיווי?
ריבת קיווי יכולה לשמש לתוספת לממדי הבריאות שלכם. אפשר למרוח על פרוסת לחם, לערבב ביוגורט או אפילו להוסיף לעוגות כמלית מתוקה ומפנקת.

האם ניתן להכין ריבה בלי סוכר?
בהחלט! ניתן להשתמש בממתיקים כמו סוכר קוקוס, דחוס דחוסים או דבש. इससे स्वाद बढ़ेगा और कैलोरी कम होगी।

איפה אפשר לשמור את ריבת הקיווי?
יש לשמור את הריבה במקרר, בצנצנת סגורה היטב. היא תישמר במשך עד שישה חודשים!

כמה קלוריות יש בריבת קיווי?
בהתאם לסוכר שתשתמשו, זה משתנה, אבל בדרך כלל לקוו אוריוני קיווי נפלאה יש כ-40 קלוריות לכל כף.

האם ניתן להקפיא את ריבת הקיווי?
כמובן! ריבה יכולה להוקפא ולשמר טעמים מענגים בעצמם.

האם ניתן להכין את המתכון מצעו?
בוודאי! ניתן להשתמש באפיית וכך לתקן ממד בריאותי, מתוק ובריא!

האם ריבת קיווי מתאימה לילדים?
כן! מדובר בטעם נעים ומשגע שילדים ייהנו ממנו מאוד!

למה כדאי להשתמש בקיווי בשלים?
קיווי בשלים מספקים טעמים מתוקים יותר ורכים ובורחים בצורה מושלמת בריבה.

האם יש תחליפים שאפשר להשתמש בהם במקום קיווי?
כן, אפשר להשתמש בתפוחים, אגסים או תותים.

למה כדאי לשתף את המתכון עם חברים?
כי כולנו אוהבים לשתף מתכונים מדהימים וטעמים! لماذا لا نجعل الأصدقاء الأذكياء يكتشفون طعم أسطوري معًا؟

המתכון הזה לא רק מגניב, אלא הופך כל בוקר לאגדי! אל תפספסו הזדמנות לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם, תאירו את היום של אחרים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *