ביף וולינגטון כשר: המתכון שישנה את השולחן שלך

מתכון לביף וולינגטון כשר – השילוב המושלם של טעמים!

אנו מתמודדים עם אחד המתכונים הכי אגדיים שיש – ביף וולינגטון! זאת אינה מנת בשרים רגילה, אלא יצירת אמנות קולינרית אשר מציגה את הטעמים הכי טעימים שיש. כל ביס מביא אתכם לעולם קסום של נימוחות וטעמים עשירים; זהו מתכון שמאיר את השולחן החגיגי שלכם בצבעים ובניחוחות שלא נותנים לשום אורח להתעלם מהם. אם גם אתם רוצים להיות אמני הקולינריה של הערב, אתם במקום הנכון! כדי לגלות את הסוד להכנת הביף וולינגטון הכשר המושלם, עליכם להמשיך לקרוא ולנסות בעצמכם את המתכון.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הביף וולינגטון המדהים הזה, תצטרכו לאסוף מספר רכיבים איכותיים שישדרגו את החוויה שלכם:

  • 1 ק"ג נתח בשר עגל (עדיף נתח דק, כמו פילה)
  • 500 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות חמאה (ניתן להשתמש בשמן זית כדי לשמור על גרסה טבעונית)
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 400 גרם בצק עלים (וודאו שהוא כשר!)
  • 1 ביצה, מוקצפת (לציפוי)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין – להוסיף עוד טעמים! (מומלץ)

לאחר שבחרתם את הרכיבים שלכם, כדאי לחשוב על אפשרויות חלופיות. אם אתם צמחוניים, אפשר להחליף את נתח הבשר בקוביות טופו. למי שחי בדיאטה דלת פחמימות, אפשר להכין את הבצק עם קמח שקדים. תוכלו גם לשחק עם התבלינים והחומרים בהתאם להעדפותיכם האישיות!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להתחיל להכין את הביף וולינגטון המושלם! אחר כך תדעו איך כל התהליך הזה הופך למרכיב המושלם של ארוחת הערב שלכם:

1. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה. מוסיפים חמאה, ובתוכה מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
2. מוסיפים את הפטריות הקצוצות למערבבים עם הבצל ומבשלים כ-10 דקות עד שהנוזלים יתאדו.
3. מתבלים במלח, פלפל, ועשבי התיבול שבחרתם. ממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות נוספות.
4. מסננים את התערובת ומניחים לה להתקרר.
5. מברישים את נתח הבשר בחרדל התיז'ון מכל הצדדים.
6. מחממים במחבת על חום גבוה, משרים את הבשר 2-3 דקות מכל צד עד שהוא מקבל צבע זהוב.
7. מסננים את הבשר ומניחים לו להתקרר לכמה דקות.
8. על משטח מקומח, מרדדים את בצק העלים בעובי בינוני.
9. מניחים את תערובת הפטריות על הבצק ומניחים את נתח הבשר במרכזו.
10. עוטפים את הבצק סביב הבשר, כך שהתגלה את הבשר יוצא מופלא ומהמם!
11. מברישים את הבצק במקצפת ביצה.
12. מניחים את הביף וולינגטון בשכבת נייר אפייה בתנור באורך של 30-40 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
13. כשהבצק נהיה מוזהב, הוציאים מהתנור ומניחים להתקרר 10 דקות قبل החיתוך.

עכשיו כשיש לכם מנה שמביאה אתכם למדרגה הבאה באומנות הבישול, תוכלו להוסיף תוספות משגעות כמו רוטב פטריות או גרגירי רוטב יין. זה יכול להנפיץ את המנה לגבהים שלא תיארתם לעצמכם!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

בואו נדבר קצת על איך ניתן לעשות את המנה הזו אפילו יותר מיוחדת ומושלמת:

  • אפשר להוסיף לקצת קצפת עלי אספרגוס לצד הביף וולינגטון.
  • לגרסה חורפית, אפשר לשדרג עם רוטב בשמל או פטריות מוקפצות על גבי הבשר.
  • לרוצים כמה שיותר פנקייק, ניתן להוסיף לקוביות בצלצלים שהושרו להיות מטוגנים עד לדליל וריחני.
  • הוספת פרוסות פטריות כפטריות פורצ'יני תעניק אופי ועסיסיות נוספת למנה.

שאלות ותשובות

איך ניתן למנוע מהבצק להיות רטוב מדי? חשוב לוודא שהפטריות התייבשו לחלוטין לפני שמניחים אותן על הבצק.

אפשר להכין את זה יום לפני ולהקפיא? בהחלט! אפשר להכין ולשמור במקפיא, רק לזכור להוציא לפני האפייה כדי להפשיר.

כיצד ניתן לדעת אם הבשר מוכן? בשיטה הנפוצה היא להשתמש במד חום בשר. לפילה רף של 52 מעלות לדרגת מדיום!

האם הביף וולינגטון יצא טוב עם נתח אחר של בשר? בהחלט! ניתן להשתמש גם בנתח עוף, ואפילו בטופו למי שמעוניין.

איך ניתן לשדרג את המנה לגרסה ים-תיכונית? פשוט ניתן להחליף את הפטריות בטחינה עליונית.

מה ניתן להגיש לצד הביף וולינגטון? יש המון אפשרויות! כדאי לשלב עם פירה או ירקות קלויים.

מישהו מתכנן לערוך מסיבה, והאם זה מתאים? מאוד! זה נראה מרשים להפליא על השולחן, ובו זמנית מושלם לאירועים.

מאיזה חומרי גלם מומלץ לבחור בבצק? הכנה עם קמח חצי-חצי תוסיף מרקם עשיר ונחמד לבצק.

האם אפשר להכין בקיץ? בהחלט! זה יצא נהדר וישאר עסיסי, גם כשהמעלות גבוהות.

האם אפשר לשים רוטב לשיפור הטעמים? כמובן! רוטב במשקל עשיר, כמו פסטו, ייתן טאץ' נהדר במנה.

יצרתם עכשיו ביף וולינגטון כשר מדהים, שיכול להפוך כל אירוע לחגיגה קולינרית! אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כך שגם הם ייהנו וילמדו להכין את המנה המושלמת הזאת.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *