המתכון המושלם לבריסקט בתנור עם בצל ושום

בריסקט בתנור עם בצל ושום – מנה מדהימה ואגדי!

ישנם רגעים בחיים שבהם אנו נתקלים במאכלים שמצילים אותנו. בריסקט בתנור עם בצל ושום הוא אחד מהמופלאים שביניהם. מנה שמזמינה יחד את כל המשפחה, מאפשרת לנו לשבת מסביב לשולחן והשיחות זורמות. אבל לא רק זה, יש משהו כל כך משגע בשום ובצל שמתבשלים באיטיות ומניחים לרשום את הטעמים. ואם אתם שואלים את עצמכם מה פורץ את הקסם הזה, אז זה המקום להפסיק לחכות!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 4 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 סועדים

הרכיבים הדרושים

לאחר שהחלטתם להכין את הבריסקט המהמם הזה, נהיה חייבים לדבר על המרכיבים. בואו נתחיל:

  • 1.5 ק"ג בריסקט (חייב להיות בהחלטי!)
  • 4 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
  • 10-12 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח (לפי הטעם)
  • 1 כפית פלפל שחור (או יותר, אם אתם אוהבים חריף)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות תיבול ברביקיו (מומלץ, אבל לא חובה)
  • 4 עלי דפנה (להגשה אגדי)
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט (לא חובה, אבל מוסיף צבע)

כעת כשיש לנו את כל המרכיבים, יש מקום לדבר על כמה מהחלופות. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להתנסות עם פרוסות טופו שעברו טיבול ולתבל באותם תבלינים. יש גם אפשרות ללא גלוטן, פשוט לבחור במרכיבים שיתאימו לדרישות שלכם.

שלבי ההכנה

אחרי שהכנו את כל מה שצריך, אפשר לעבור לשלב ההכנה…

  1. החם תנור על 160 מעלות צלזיוס.
  2. מברישים את הבריסקט בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
  3. מניחים את הבשר בתבנית נגד הידית.
  4. מוסיפים את הבצל והשום סביב הבשר.
  5. מוסיפים את המים והתיבול ברביקיו.
  6. מניחים עלי דפנה מעל הכול.
  7. סוגרים את התבנית עם נייר אלומיניום.
  8. מכניסים לתנור למשך 3 שעות.
  9. אחרי 3 שעות, מסירים את נייר האלומיניום ומבשלים עוד שעה להזהבה.
  10. מוציאים מהתנור, נותנים למנוחה של 15 דקות ומפרקים לעוד סיפורים חסרי שיעור.

כאן מגיע החלק המרגש: ההגשה! אתם יכולים להגיש את הבריסקט המעלף הזה עם תפוחי אדמה מטוגנים או סלט מרענן בצד. וכמובן, אל תשכחו לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה למגוון צבעים ואווירה חגיגית.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל מה שקשור למנות מוכנות הוא אינסופי. אתם יכולים להוסיף ירקות שונים לאותו זמן בישול כמו גזר, קישוא, תפו”א ואם אתם מרגישים אמיצים – לדחוס לפנים כמה פרוסות של פפרקה חריפה. תוספות עשויות לשדרג באופן מקסים את הטעם!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר במקום בריסקט?
כן, אפשר להשתמש בבשר כמו חזיר או עוף, אבל הבריסקט מציע מרקם עשיר יותר.

מה קורה אם אין לי עלי דפנה?
אם אין לכם עלי דפנה, אפשר להשמיט אותם או להשתמש בתיבול אחר כמו רוזמרין או טימין.

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! הבריסקט נשאר טעים גם לאחר יום-יומיים במקרר.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה לאחר הבישול?
אפשר לשמור במקרר עד 3-4 ימים, ולטעום טעים אפילו יותר ביום השני.

האם יש אופציה להקפיא את הבריסקט?
כמובן, הבריסקט נשמר בצורה טובה במקפיא למשך מספר חודשים בתנאי שהוא נעטף נכון.

באיזה סגנון למדוד את התבססות הטעמים?
שימו לב למלח, הוא יספק טעם אחר ולכן יש למדוד את כמותו עם טעם אישי.

באיזו טמפרטורה לבשל את הבשר במידה המתוקה?
160 מעלות צלזיוס זו הטמפרטורה האידיאלית לבישול ארוך נכון.

מה כדאי להגיש לצד המנה?
תפוחי אדמה, פירה, סלטים טריים ובירה כמובן – זו חגיגה!

מה ההמלצה לעבודה עם שאריות?
שאריות יכולות לשמש בפסטות, תבשילים נוספים, או אפילו בחביתה!

האם ניתן לשדרג את המתכון לתבשיל חריף?
בוודאי! הוסיפו צ'ילי או טחינה חריפה.

אם אהבתם את המתכון, אנא שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם, כך שכולם ייהנו מהבריסקט המרגש הזה! בהצלחה ובתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *