אינג'רה עם בשר – המנה המושלמת שתרצו להכין שוב ושוב!
מה אתם יודעים על אינג'רה? אם זה נשמע לכם כמו שיר של הזמר האהוב עליכם, אתם לא לבד. אבל היום אנחנו מדברים על אחת המנות המדהימות של המטבח האתיופי! אינג'רה היא לא סתם לחם; מדובר בבצק ייחודי ומהפנט שמקבל טקסטורה אוורירית ונימוחה, אודות לתהליך ההכנה המיוחד שלה. המנה הזו מלווה בבשר מתובל בצורה כה אגדי, שתגרום לכם ללקק את האצבעות ולבקש תוספת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את האינג'רה המושלמת אנחנו צריכים שילוב של מרכיבים פשוטים וכמה סודות קטנים שיכולים להפוך את המנה למעלפת. הנה מה שנצטרך:
- 2 כוסות קמח תפו”ח (קמח דוחן ועוד אפשרויות). קמח דוחן נותן לאינג'רה את הטעם הייחודי.
- 3 כוסות מים (המים מהברז יעשו עבודה טובה, אבל מי מעוני ייתן לתפש יותר מרץ).
- 1 כוס קמח חומוס (שדרוג טעים ונפלא!).
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
- שמן ליצירת קרום חיצוני פריך.
- למילוי הבשר: 500 גרם בשר טלה (או בשר איכותי אחר שהכי אהוב עליכם).
- 2 בצלים קטנים, קצוצים דק.
- 2 שיני שום, קצוצות.
- 1/2 כפית כמון.
- 1/2 כפית קינמון.
- 1/2 כפית חריף (לפי הטעם).
- מלח ופלפל לפי הטעם.
ועכשיו, אם אתם רוצים להוסיף טאצ' אישי למתכון, אתם יכולים לחשוב על שימוש בבשר עוף או טופו עבור גרסה טבעונית. אל תשכחו שגם התבלינים יכולים להיות מותאמים אישית!
שלבי ההכנה
ועכשיו מגיע השלב המרגש! הידיים מוכנות, המחשבות על הארוחה כבר רצות לכם בראש. בואו נתחיל להכין את האינג'רה המושלמת.
- נערבב את קמח התפו”ח, קמח החומוס, המלח ומי הברז בקערה גדולה עד שהתערובת אחידה.
- נשאיר את הבצק לנוח בחדר טמפ' במשך 12-24 שעות כדי שיתסוס.
- ליצור את הבלילה: כשעבר הזמן, נוסיף את אבקת הסודה לשתייה ונערבב שוב.
- מחממים מחבת שטוחה היטב (חובה שתהיה ברזל יצוק!).
- נמזוג מעט שמן לתוך המחבת.
- שוטפים את הבצק בעדינות עד שהשכבות מתערבבות ונערבבים.
- למזוג לכמה דקות עד שהקצוות מתייבשים.
- כשהאינג'רה מוכנה, מסננים אותה ומניחים להתקרר.
- בזמן שהאינג'רה מתקררת, נשקול את הבשר – חתכו אותו לקוביות קטנות.
- במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן ומוסיפים בצל קצוץ על מנת שהוא יתמזג ויתקבל טעם מתוק.
- כשהבצל מתרכך, נוסיף את השום, תיבולים והבשר המוקטן.
- המשיכו לבשל עד שהבשר מתבשל לחלוטין וקיבל צבע שחום.
- בסיום, ניתן לתבל עם מלח ופלפל על פי הטעם.
- סוחטים מיץ מעלה לימון על מנת להוסיף אורך וטעם.
- מניחים את הבשר על האינג'רה ומקשטים עם ירק טרי (כגון פטרוזיליה או כוסברה).
בתהליך הזה אנחנו לא רק מכינים ארוחה, אנחנו יוצרים חוויה קולינרית. בבחירה של בלילה מתובלת ומבוצעת בזוית המושלמת, אתם מגלים את הריחות המפנקים שעטפו את הבית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תרצו לשדרג את המנה, תוכלו להוסיף ירקות קלויים כמו קישוא, חצילים או תפו”ח, והם פשוט מדהימים על המדף של האינג'רה. מי שמעוניין בפיקנטיות יכול לשדרג עם פלפל חריף קצוץ מעליהם.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בקמח אחר לאינג'רה?
כמובן! קמח דוחן הוא המסורתית, אבל אפשר לשלב קמח גרגרים או קמח אורז. תנסו מה שנראה לכם הכי מעניין!
כמה זמן כדאי להשרות את הבצק?
למ workflow נכון, עדיף 12-24 שעות, אך כמובן אפשר לנסות גם אימוני הכנה מהירים יותר.
האם האינג'רה מתאימה להקפאה?
בוודאי! אפשר להקפיא את האינג'רה ולהפשיר כשצריך.
מה אתם עושים עם שאריות הבשר?
שימוש בבשר שיתף פעולה במאפים, סלטים או תבשילים.
האם ניתן להכין אינג'רה ללא גלוטן?
כן! עם קמח חלופית כמו קמח תפו”ח או קמח אורז, אפשר לייצר תוצאות טעימות!
מאיזה סוג בשר כדאי להשתמש?
טלה הוא קלאסי, אך עוף מדהים ואפילו טופו שיעשה לכם את זה מצוין!
איפה אני יכול למצוא קמח דוחן?
בחנויות טבע, שווקים או בעידן האינטרנט גם באתרים מקוונים.
איך אני יודע אם האינג'רה שלי מוכנה?
הקצוות יתחילו להתייבש והמרכז אמור להיבנות באיזור האמצעית.
האם אפשר להכין מראש?
בהחלט! הרוטב אחלה לשמירה על טמפרטורה בחמות לצורך מינימום בשוטטים סוערים.
מה הקסם של אינג'רה?
היא לא רק לחם, היא תרבות בתוכן וטעמה משגע!
אם אתם מודעים לטרנדים חברתיים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם! מי לא צריך קצת אינג'רה עם בשר בחיים שלו?