עוגיות שיבולת שועל ושוקולד בריאות: המתכון שישנה הכל!

"`html

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד: טעמים שלא תשכחו

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד הפכו לארוחת ביניים אהובה על רבים. ואכן, מדובר באופציה נהדרת שמתאימה לא רק כאפשרות מתוקה, אלא גם כבסיס לארוחת בוקר או חטיף בריא. במאמר זה, נחקור את היתרונות של השיבולת שועל, השוקולד וגם משהו על השילוב המנצח בין השניים!

מה כל כך מיוחד בשיבולת שועל?

שיבולת שועל נחשבת למזון על בזכות היתרונות הבריאותיים הרבים שלה. מדובר במזון עשיר בסיבים תזונתיים, חלבונים וויטמינים שהם בעלי תועלת רבה. אז במה שיבולת שועל מהווה יתרון?

  • סיבים תזונתיים: עוזרים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.
  • ויטמנים ומינרלים: מכילה כמויות גבוהות של ברזל, מגנזיום וויטמין B.
  • בריאות הלב: מסייעת בהורדת רמות הכולסטרול הרע.

שאלות נפוצות על שיבולת שועל:

למה שיבולת שועל מומלצת על ידי תזונאים?
זהו מקור מצוין לאנרגיה שתסייע לכם להתחיל את היום בידיים מלאות, וגם יעזור לכם לשמור על ערנות לאורך כל תקופת היום.

כמה סיבים יש בשיבולת שועל?
בממוצע, שיבולת שועל מכילה כ-10 גרם סיבים בכל 100 גרם, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת.

כוח השוקולד ואיך הוא משתלב בעוגיות?

כל מי שאוהב מתוקים יודע שאין כמו שוקולד. אבל מה אם נגלוש קצת לעובדות מדעיות? שוקולד, במיוחד השוקולד המריר, מכיל נוגדי חמצון ומסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב. החמימות והמתיקות של השוקולד, יחד עם השיבולת שועל, מביאות לעוגייה היברידית מושלמת.

היתרונות של שוקולד מריר:

  • נוגדי חמצון: עוזרים לשמור על גוף צעיר ובריא.
  • שיפור מצב רוח: עוזר בהפרשת אנדורפינים.
  • איזון לחצים: מפחית רמות סטרס.

שאלות על שוקולד:

האם שוקולד מריר יותר בריא משוקולד חלב?
בהחלט! שוקולד מריר מכיל כמות גבוהה יותר של קקאו ופחות סוכר.

מה הכמות המומלצת ביום?
לרוב, מדובר בכ-30 גרם ביום.

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד: מתכון פשוט

החיים הם יותר מתוקים כשאתם מכינים עוגיות בבית. אז למה לא לשלב את שני המרכיבים הללו?הנה מתכון קליל שיביא לכם תוצאות מעולות.

מרכיבים:

  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
  • 1/3 כוס דבורת דחס
  • 1/2 בננה מעוכה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. חממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד שהתערובת אחידה.
  3. מניחים כדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות זהובות.

סיכום: שיבולת שועל ושוקולד, השילוב המושלם

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד הן לא רק טעימות, אלא גם בריאות. השילוב המנצח בין השניים מספק טעמים נהדרים וגם יתרונות בריאותיים מרובים. בזכות הסיבים שבשיבולת השועל והנוגדי חמצון שבשוקולד, אפשר להרגיש שוב בריאים, מתוקים עם כל נגיסה.

אז בפעם הבאה שאתם מחפשים חטיף טעים ובריא, אל תשכחו את העוגיות האלה – השמיים הם הגבול!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *