קציצות פטריות טבעוניות שיהפכו את הארוחה למיוחדת

קציצות פטריות טבעוניות מדהימות – הבריאות נפגשת עם הטעמים המושלמים!

לאחרונה, מצאתי את עצמי מתעורר עם תשוקה לקציצות. אבל לא סתם קציצות, אלא כאלה שיעניקו לי גם טעם וגם בריאות. קציצות פטריות טבעוניות! כן, זה נשמע משגע, אבל כשהכנו את המנה הזו, היה לי קשה להפסיק ללקק את האצבעות. אני בטוח שכולכם חוויתם את הרגע הזה, שבו אתם טועמים משהו כל כך טעים, שאי אפשר להפסיק לחזור אליו. הכנתי לכם כאן מתכון שכל אחד ואחת יכולים להכין בקלות, לשדרג את הארוחות שלהם ולהפתיע את המשפחה עם טעמים אגדים. יש לי הרגשה שאתם הולכים לאהוב את זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

כעת נסקור את מרכיבי הקציצות. הם פשוטים, זמינים ונגישים כל כך שכל אחד יכול להכין את המנה הזו מבלי להרגיש כמו שף מקצועי. הכינותם?

  • 500 גרם פטריות (שמפיניון או פטריות שמפיניון משולבות, נבחר את האהובות עלינו)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות (או יותר אם אנחנו חובבים את השום)
  • 1/2 כוס קמח חומוס (אופציה נוספת: קמח תפו”א)
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או בזיליקום למי שאוהב)
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון (או אפייה)

המרכיבים האלו מזכירים לי את הסעודות של סבתא. היא תמיד יודעת לבחור את הפטריות הטובות ביותר ואיך לשלב כל טעם בצורה המושלמת. אתם בטח שואלים את עצמכם, מה כל כך מדהים בקציצות פטריות? אז פטריות הן מקור נהדר לחלבון, דלות קלוריות וכל כך טעימות!

מרכיבים חלופיים

רוצים לשדרג את המתכון? יש לכם אפשרויות רבות! אתם יכולים להמיר את קמח החומוס בקמח תפו”א או להשתמש בקמח חיטה אם זה לא מפריע לכם מבחינת התזונה. אם אתם אנשי טבעונות קפדניים, תוכלו לשדרג את הקציצות במעט טופו שמתובל בתבלינים אהובים עליכם. תוספת של שורש ג’ינג’ר תוסיף טעם מעניין!

שלבי ההכנה

עכשיו, נעבור לשלבי ההכנה שיש להקפיד עליהם כדי להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש:

  1. מניחים את הפטריות ומערבבים אותם כדי לחתוך אותם לקוביות קטנות.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום המעט קצוץ וממשיכים לטגן עוד דקתיים.
  4. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהמים משתחררים מהפטריות ויוצרים תערובת עשירה.
  5. מעבירים את התערובת לקערה וממתינים כמה דקות כדי שתתקרר.
  6. מוסיפים לתערובת קמח חומוס, כמון, פפריקה, מלח, פלפל ובצלים מפולטים.
  7. מערבבים היטב את הכל ליצירת תערובת אחידה.
  8. מעצבים מהתערובת קציצות בעובי של כ-3 ס”מ.
  9. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבדות מכל צד.
  10. אם רוצים, אפשר לאפות את הקציצות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות במשך 20 דקות.

ההכנה היא פשוט כיף גדול! תחומי את הידיים, תרגישו את המרקמים, תראו איך הפטריות מתמזגות עם השום והבצל, ולא תשכחו לנשום – זה מסע טעם שאין כמותו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

באופן אישי, אני אוהב להגיש את הקציצות האלה עם סלט ירקות רענן – זה פשוט משגע את החיך! אפשר להוסיף קצת טחינה מעל או להכין רוטב לימון-שום שיחדש את הטעמים. מי שאוהב חריף, יכול לשלב תאילנדי או שיפקה חריף יחד עם השום להעצמת הטעם!

שילוב של קציצות עם פירה תפו”א מזכיר לי ארוחות כמעט משפחתיות, והן כל כך נימוחות שהן נמסות בפה. לא תאמינו כמה זה טעים כשמגישים את הקציצות לצד לחם קלוי עם שמן זית ועשבי תיבול, או אפילו לצד פיצה ביתית.

שאלות ותשובות

איזה סוג פטריות מומלץ להשתמש במתכון?

האפשרות המומלצת ביותר היא פטריות שמפיניון, אבל כל סוג אחר יכול להתאים, כמו פורצ'יני או פטריות שילוב. זה יהיה אגדי!

האם אני יכול להכין את הקציצות מראש ולשמור אותן?

בהחלט, אתם יכולים להכין את הקציצות מראש, לשים במקפיא ולחמם אתן שוב לפני ההגשה. זה מושלם, ואותן טעמים יישארו משגעים.

הלחם שכרוך עם הקציצות – אין לי בבית, מה לעשות?

אין בעיה, אפשר להגיש זאת גם מול אורז מבושל, קוסקוס או תפו”א קטנות. אל תתמקדו בלחם!

מה אפשר לשים במקום השום במתכון?

אם יש רגישות, אפשר לשים תבלינים אחרים כמו ג’ינג’ר או תכנים שטעמים מעודנים שאין להם שום.

האם ניתן להכין את הקציצות בגרסה דל פחמימות?

כן, ניתן להמיר את קמח החומוס בקמח שקדים או כל קמח אחר שאינו מכיל פחמימות. זה בריא מאוד!

איך ניתן לשדרג את הקציצות?

אפשר להוסיף אגוזי מלך כתושים לתערובת או לשים מעט תמר הינדי ורוטב סויה. זהו טוויסט מעניין.

מה אני עושה אם התערובת מידי דלילה?

אם התערובת דלילה, תוסיפו מעט קמח חומוס והקציצות ישמרו על יציבותן.

איך אני יודע שהקציצות מוכנות?

אם הן מזהיבות בצדדים החיצוניים, וואלה! לבדוק את הכניסות הפנימיות.

האם אפשר להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן?

בהחלט! יש להשתמש בקמח טפיוקה או קמח תפו”א.

מה אפשר להגיש לצד הקציצות?

סלט ירקות, פיתות רכות, טחינה או הפתעה מתוקה כקינוח לארוחה!

אז קדימה, הכינו את הקציצות, תנו תשוקה לאוכל הטבעוני שלכם, ואל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *