בשר מיובש – מתכון אגדי שיגרום לכם לקפוץ מהשולחן!
יש מנות שהן לא סתם אוכל, הן חוויות. דמיינו את הרגע שבו אתם לוקחים ביס קטן בבשר מיובש, ואיתו מרגישים את הטעמים, את העשן, את התבלינים הייחודיים. זהו מתכון שמזכיר אהבה, זיכרונות, אולי אפילו את סבתא של כולנו, שידעה להכניס לתוך כל מנה את כל הלב והנשמה. בעבודה קפדנית, שלב אחר שלב, מגיעים לתוצאה המדהימה הזו, ולא תאמינו כמה זה פשוט!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- זמן ייבוש: 24 שעות (או יותר – לפי ההעדפות שלכם)
- דרגת קושי: בינונית
- מגישים: כ-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לאחר שהזענו את התיאבון, הגיע הזמן לגלות מה דרוש לנו כדי ליצור את הבשר המיובש המושלם, הממכר והמשגע הזה.
- 1 ק"ג של בשר רזה (פילה בקר או נתח גב) – הכי טוב שיש!
- 1/4 כוס מלח גס
- 1/4 כוס סוכר חום – תופתעו מהשפעתו!
- 2 כפות תבלינים יבשים (כמון, פפריקה, שום גבישי) – טעמים שלא תשכחו
- 1/2 כוס של חומץ תפוחים – יוסיף חמצמצות מדהימה
- 3 כפות סויה – למגע אסיאתי משוגע!
- 1/2 כוס מים
במידה והחלטתם על גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו או בשר סויה. רק תוודאו שההכנה נשמרת לפי ההוראות, והטעמים בהחלט יהיו מביאים לגובה!
שלבי ההכנה
אתם כבר לא יכולים לחכות, נכון? אז בואו נצלול לעבודה!
- חותכים את הבשר לנתחים בעובי של כ-1 ס"מ.
- במע bowl, מערבבים את המלח, הסוכר והטבלינים.
- שמים את נתחי הבשר בתערובת ועוטפים היטב.
- מניחים במקרר למשך 1-2 שעות (בינתיים אפשר לצפות בסדרה).
- מדי שעה, הופכים את הנתח כדי לסייע בהטמעה.
- שמים את הבשר בתבנית ואופים בתנור על טמפרטורה נמוכה (100 מעלות צלזיוס) למשך 12-24 שעות.
- בדקו את הבשר תוך כדי כדי לוודא שהוא מתייבש כמו שצריך.
- כשהבשר מתייבש, מסננים את הנוזלים ומניחים בצד להתקרר.
- לאחר שהתקרר, חתכו אותו לרצועות דקות.
- בסוף, שמים בצנצנת זכוכית, שומרים במקרר ואוכלים תוך שבוע.
עם כל ביס שאתם לוקחים, תזכרו איזה פעלים הייתם ממלאים אם רק הייתם בעבודת יד אגדית הזו. העשן והמלח, הטעמים שיתפוס לכם את הלב – פשוט מדהים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם בקטע של שדרוגים, למה לא להוסיף גם חריף? פפריקה חריפה או פלפל חריף קצוץ שלם יכולים להביא את המנה הזו לפסגות חדשות. ואם אתם חובבי גבינות, אין סיבה לא להניח קצת פרמזן מעל העדשים!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בבשר נתח אחר?
בהחלט! ההמלצה היא להשתמש בבשר רזה, אך כל נתח שרצוי לכם יכול להתאים, רק שימו לב לזמן הייבוש שבהתאם לעובי הנתח.
כמה זמן ניתן לשמור את הבשר אחרי ההכנה?
כשהוא בתוך צנצנת סגורה במקרר, אפשר לשמור עד שבוע. קחו בחשבון שהטעמים יתעצמו ככל שהזמן עובר.
האם אפשר להכין את המתכון בשיטה אחרת?
כן! אפשר להשתמש במייבש מזון שמותאם לייבוש בשר, מה שיכניס חיים נוספים למנה המדהימה!
האם זה מתכון בריא?
בשר מיובש נחשב לאחד המזונות המזינים. שימו לב למינון, כי ככל שהמלח או הסוכר גבוהים, זה בדר"כ יפגע ברמת הבריאות.
מה כדאי להגיש עם הבשר המיובש?
בתור תוספת, ירקות צלויים או סלט מרענן יוסיפו לעונג. בהחלט אפשר גם להגיש כפרוסות על פיתה עם טחינה!
האם אפשר להקפיא את הבשר המיובש?
לא מומלץ להקפיא את הבשר. ההקפאה עלולה לשבור את המרקם הטעים שיצרנו.
באיזה מצבים כדאי להכין את המנה?
מומלץ להכין את המתכון למפגשים משפחתיים, מסיבות או סתם כדי לפנק את עצמכם במשך שבוע. במילה אחת: מושלם!
איזה תבנית הכי מתאימה?
תבנית שטוחה עם רשת תסייע להבטיח את חלון האוויר הנדרש לייבוש.
חשוב לי שהתוצאה תהיה פריך, מה לעשות?
לכו על ייבוש קצר יותר אך בדקו גם אם הבשר רך מדי יחסית. תתנסו עם הטקסטורות ותראו מה הכי מתאים לכם!
איזה סוג של תבלינים כדאי להוסיף?
נחשו מה? כל מה שאתם אוהבים! קינמון, טימין, מרווה או אפילו קצת סוכר חום להתמרד. אנחנו מעודדים יצירתיות במטבח!
אז אחרי כל זה, מה שנותר הוא שתנסו להכין את המתכון המדהים הזה. שתפו את החוויה החושית עם חברים ורשתות חברתיות, ובעיקר תיהנו מהתוצאה!