חציל ממולא בשר טורקי שילך לכם טוב בערב

חציל ממולא בשר טורקי – מתכון אגדי שלא תרצו לפספס!

בואו נתחיל בסיפור קטן. כשאני חושב על עונת הקיץ, אחד המראות הראשונים שעולים לי לראש הוא הסנדוויצ'ים של משפחה, נערמים בשולחן של סבתא, כשהיא ממלאה חצילים בשריים במילוי פנטסטי. החציל הממולא הזה מצליח להביא יחד טעמים שמהם נבנים זיכרונות מתוקים. החציל, עם הקסם האדמתי שלו, התחבר כשנפגש עם הבשר הטורקי המדהים והפך לאוצר מפתיע וממכר של טעמים.

למי שאוהב לרגש את החיך שלו, המתכון הזה הוא מושלם! הכנת החציל הממולא הזו תדרוש מעט סבלנות, אבל בסוף, תתברר כמשהו שבאמת נמס בפה. מדובר במנה שהופכת כל ארוחה לאירוע מיוחד. אז, שבסיס החציל ייחשף אליכם בצורת שמיים מאושרים, ואנחנו נתחיל בהכנה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 50 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

האם אתם מוכנים לשדרוג הבישול שלכם? ריכזתי עבורכם את המרכיבים המושלמים שיביאו את המתכון הזה לחיים. ריכבו לכם את רכיבי הקסם!

  • 4 חצילים בינוניים, חזקים ולא מרירים
  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או טלה, תבחרו את זה שאתם אוהבים)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות כמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מלימון אחד
  • גבינת פטה מפוררת (אופציונלי, אבל מאוד מומלץ!)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מתכוונים לגרסה טבעונית של המתכון המדהים הזה, תוכלו להמיר את הבשר בטופו מתובל או בחציל נוסף טחון. גם כך תצליחו להשאיר את המנה מרשימה ומיוחדת. אם אתם על תזונה ללא גלוטן, כל המרכיבים איתם עובדים הם טבעיים ונכונים.

שלבי ההכנה

עכשיו, נגש להכנה! נתחיל במסע המרגש שלנו ונהיה אומנים במטבח. כל שלב בהכנה מסביר איך להפוך את החציל ליצירת אמנות קולינרית.

  1. חותכים את החצילים לאורכן ומסלקים את תוכן החציל בעזרת כף – שימו לב לא להעמיק בגזע!
  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את החצילים למשך 5 דקות על מנת לרכך אותם.
  3. כשהחצילים מתקררים, מתכוננים להתחיל עם המילוי המושלם. לחמים אותם במלצר עם קצת מלח ושמים בצד.
  4. בסיר גדול, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתבהר ומתמוסס.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.
  6. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו.
  7. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, פפריקה, כמון, מלח, ופלפל. מבשלים את התערובת במשך 15 דקות נוספות.
  8. לאחר מכן, מוסיפים את שלושת ה-‘ח’ – חציל, פטרוזיליה ולימון. מערבבים היטב.
  9. ממלאים כל חציל בתערובת המילוי ומניחים בסיר בינוני אחד לצד השני.
  10. מוסיפים מים לסיר, מכסים ומבושלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהחצילים רכים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לכם את הבסיס המדהים הזה, למה לא להוסיף קצת צבע ושדרוג? תוכלו להוסיף מעל גבינת פטה והפוך את המנה ליותר חמימה ועשירה בטעמים. בנוסף, ניתן לשים מעל כל חציל אגוזי פקאן קצוצים או צנוברים קלויים. הכל הולך כאן!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהחצילים מוכנים? בשלב שבו הם רכים, ונכנסים בקלות עם סכין.

אפשר להשתמש בבשר אחר מאשר בקר? בהחלט! בשר טלה או עוף יכולים להשתלב בצורה מצוינת.

האם ניתן להכין את זה מראש? כן, ניתן להכין את החצילים בעד שלושה ימים מראש ולחמם לפני ההגשה.

איזה תוספות אחרות מתאימות לחצילים הממולאים? אורז עם צימוקים או סלט ירוק מרענן יכולים להוות לצד מושלם.

אתם ממליצים להגיש את המנה בחגיגיות? בהחלט! המנה מתאימה להרבה מאוד אירועים וחגיגות.

איך אפשר להפוך את המנה ליותר חריפה? הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ למילוי או על המנה המוכנה!

האם יש דרך להשתמש בחצילים שנשארו? בוודאי! הם יכולים להתמזג טוב באזמל או כריך.

מה כדאי להגיש לצד החצילים הממולאים? סלט מזרחי עם עגבניות, מלפפונים ושום יכול להיות מושלם!

האם ניתן להקפיא את החצילים הממולאים? כן, ניתן להקפיא את המנה, אך יש לחמם אותה לאט כאשר אתם רוצים לאכול!

כמה זמן מחזיקים החצילים במקרר? המנה מחזיקה על פי רוב בין 3 ל-4 ימים במקרר.

אז, חברים, אני מקווה שהמתכון הזה הביא לכם השראה לקצת רומנטיקה במטבח! אל תשכחו לשתף את המתכון המהפנט הזה עם חברים ובני משפחה ושתפו במטבח את הטעמים המרגשים הללו! אז אל תחכו, תתפנקו, ותעבירו גם לאחרים את הטעמים המדהימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *