איך להכין חומוס קפוא ביתי בקלות?

חומוס קפוא – איך לייצר את הפלא הזה בבית

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את המקרר, מוציאים קופסת חומוס קפוא, מנתקים את הסגר, ואתם מכנסים את החומוס הטרי, הקר, ופתאום עולה ריח משגע של טחינה ועשבי תיבול. זה מדהים! החומוס הזה לא רק נעים לאכילה, הוא גם מאוד בריא ומספק לנו שלל יתרונות. אז למה לא לנסות להכין חומוס קפוא בבית? זה קל, מהיר, וממש ממכר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן קירור: 1-2 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק למספר מנות: 6-8 מנות

חומוס קפוא הוא למעשה תהליך שבו מכינים את החומוס, מעבדים אותו למרקם חלק ומעבירים אותו לתבניות קפירה. התוצאה היא חומוס קפוא, אוורירי ונימוח, שיהיה מוכן למאכל בכל פעם שהרעב יכה בכם או שתרצו להפתיע את האורחים שלכם עם מנה מושלמת!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם חומוס (שיכנס לא פעם במים למשך לילה)
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 2-3 כפות מים (בהתאם לצורך)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלינים נוספים כמו כמון, פפריקה או כורכום (אם אוהבים)

חומוס קפוא הוא חומר גלם נהדר להכנה של סלטים, מנות קלות או ערבוב במאכלים שונים. אתם יכולים גם להשתמש בחומוס הזה כדיפ מענג עם ירקות. בואו נדבר על רכיבים חלופיים! כדי להכין גרסה טבעונית, פשוט השתמשו באגוזים או במקורות חלבון צמחיים אחרים במקום הטחינה. מעניין לא? ולא לשכוח, מי שמטפל בתפריט דל פחמימיות יכול ליהנות מהמנה הזו תוך כדי שינוי קטן במרכיבים.

שלבי ההכנה

בשלב זה אנחנו מתקדמים להכנה. פשוט, קל ומהיר!

  1. משרים את החומוס במים למשך לילה.
  2. שמים את החומוס המושרה בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהוא רך.
  3. סוחטים את החומוס המוכן ומעבירים אותו לקערה.
  4. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, השום, שמן הזית, מלח, פלפל ותבלינים.
  5. מעבדים את כל הרכיבים בעזרת בלנדר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  6. אם התערובת סמיכה מידי, מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב.
  7. מעבירים את התערובת לתבניות קפירה ומכסים בעטיפת נילון.
  8. מכניסים למקפיא למשך 1-2 שעות.
  9. כשהחומוס קופא, הוא מוכן לשימוש!
  10. אם לא אוכלים את כולו באותו יום, יש לשמור את החומוס בקופסה אטומה במקפיא.

חומוס קפוא הוא לא רק פתרון מהיר למקרה של רעב. תוספות כמו חצילים קלויים, פטריות או ירקות טריים יכולים לשדרג את המנה. הוספת טימין, בזיליקום או כוסברה תוסיף ניחוחות מהפנטים שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות!

אפשרויות תוספות ושדרוגים

לכל אחד מאיתנו יש את הדרך שלו להנות מהחומוס. ברשותכם כמה רעיונות:

  • תוספת של אגוזי פקאן קלויים או שקדים קצוצים.
  • שדרוג בעזרת שלל ירקות כמו גזר, סלרי או מלפפון.
  • תבלינים ייחודיים כמו מאה סוגים שונים של פפריקה.
  • שילוב של גבינת פטה מעל – ממש משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין חומוס קפוא עם חומוס מוכן? כן, בהחלט! אפשר להשתמש בחומוס מוכן, ולהעביר אותו למעבד מזון להוספת הטחינה והשום. בהחלט תוצאה מדהימה!

כמה זמן אפשר לשמור את החומוס במקפיא? במקרר הוא נשאר טעים למשך 3-4 ימים, ובמקפיא תוכלו להחזיק אותו חודשים לקראת האירועים המשגעים הבאים.

חומוס קפוא מתמוסס באריזתו? לא, אם הוא ארוז היטב במיכל סגור, הוא יישאר טעים ונפלא גם אחרי סיום הקפאה.

מה קרה אם החומוס לא מתמוסס? יש לכם בעיה. בדקו שיש מספיק מים בעת הטחינה או הוסיפו טחינה. אל תתייאשו!

האם יש תחליף כדי להפוך את החומוס ליותר עשיר? בהחלט! טחינה גם אפשרית, אבל אתם יכולים להוסיף חמאת אגוזים או שמן קוקוס למרקם ממש אגדי.

מתי חומוס קפוא יתחיל להתגבש? לרוב, אחרי מספר שעות במקפיא. אבל הוא יהיה במרקם מושלם לפנים חצי שעה אחרי ההקפאה.

אפשר להכין חומוס קפוא עם קבלת פירות? כן, תוספות כמו תמרים או אבוקדו יכולות ממש להפתיע את האורחים!

מה לעשות אם אנחנו רוצים מפגש חומוס? להכין חומוס קפוא וכך להיות מוכנים למפגש הבא! כל אחד והמכונה שלו!

האם זה חומוס בריא? בהחלט! חומוס הוא מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, וויטמינים, מה שהופך אותו למקסימום בריא.

בסופו של דבר, אין כמו חומוס קפוא במקרר לזמן צריכה ומפגש בו מבשלים יחד. אז בואו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, לשלוח לחברים ולחוות את כל הטוב שבחומוס קפוא!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *