סלט עגבניות שרי עם בזיליקום שאי אפשר לפספס!

"`html

סלט עגבניות שרי עם בזיליקום – המנה המושלמת לכל אירוע!

אם אתם מחפשים מתכון סלט שיגרום לכם להרגיש כאילו אתם יושבים על מפרץ באיטליה, הגעתם למקום הנכון! סלט עגבניות שרי עם בזיליקום הוא אחד מאותם מתכונים מדהימים שבאמת לא צריך הרבה כדי להפתיע. מדובר במנה שפשוט לא ניתן להתעלם ממנה – הצבעים, הריחות והטעמים החזקים מגיעים כדי לקחת אותנו למסע קולינרי מרהיב. השילוב של עגבניות מתוקות, בזיליקום רענן ושמן זית איכותי יוצר תוצאה שמעלפת כל דמיון. כך גם מתכתבים עם ההיסטוריה המפוארת של האוכל הים-תיכוני, הרי קל להתמודד עם תקלות, אבל את סלט עגבניות שרי אי אפשר לעשות לא טעים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, כמות מנות:

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט המדהים הזה, הנה רשימת המרכיבים שתזדקקו לה:

  • 500 גרם עגבניות שרי בצבעים שונים (אדום, כתום, צהוב)
  • 1 חבילה של בזיליקום טרי (כ-30 גרם)
  • 3-4 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • מלח גס לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה (אופציונלי)

עגבניות שרי, עם טעמן המתוק ויכולתן להוסיף צבע לכל צלחות האוכל, הן בהחלט כוכבות של המנה. הבזיליקום, שמוסיף רעננות ולאחר מכן מתחבר עם שאר הרכיבים במושלם, הפך אותנו לאוהבים של סלטים מהסוג הזה. על שמן הזית נתחיל לדבר – הערך המוסף שלו, בטעם ובבריאות, הוא אגד חיים!

שלבי ההכנה

לפני שנתחיל בהכנה, כדאי לדעת שזה אחד המתכונים שמתכון לפשטות בו – פשוט תהליך הכנה קל ונעים.

  1. חותכים את העגבניות לשניים ומניחים בקערה גדולה.
  2. קוטעים את עלי הבזיליקום ומוסיפים אותן על העגבניות.
  3. בכוס נפרדת, מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון.
  4. יוצקים את השמן עם הלימון לתוך הקערה עם העגבניות והבזיליקום.
  5. מוסיפים מלח ופי שניים פפריקה לפי הצורך.
  6. מערבבים היטב בעדינות, כדי לא למעוך את העגבניות.
  7. מניחים במקרר למשך 5-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  8. מוציאים מהמקרר ומערבבים שוב לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, בלי להמעיט בחשיבות הסלט עצמו, תמיד יש מקום לשדרוגים ותוספות. תוכלו לשדרג את הסלט בעוד גבינת פטה מפוררת שמוסיפה קרמיות במושלמת, או לשים כמה פרוסות של אבוקדו בשביל פרופיל טעם נוסף ובריא. אם בא לכם לייצר משהו מיוחד, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים או אפילו כמה תבלינים אחרים כמו שום מעלפת. אפשר גם לפענח בצלי של סלרי רענן בשביל להוסיף קראנץ' לכל ביס!

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר? בדרך כלל ניתן לשמור את הסלט עד יומיים במקרר, אבל מומלץ לא להוסיף את הבזיליקום עד לפני ההגשה כדי שהרעננות שלו תישמר.

האם אפשר להכין את הסלט עם עגבניות אחרות? בהחלט! ניתן להשתמש גם בעגבניות רגילות או במגוון עגבניות אחרות, אך הטעם יהיה שונה.

האם יש לך טיפים למנה מענגת במיוחד? חשוב להשקיע בשמן זית איכותי ומיץ לימון סחוט טרי – זה מה שעושה את ההבדל בין סלט טוב למדהים!

מה עם גרסה טבעונית? המתכון הזה כבר טבעוני! אתם יכולים להוסיף טופו קנוי או מכינים \ מטוגן בשביל עוד חלבון.

האם אפשר להכין את הסלט בשיטת הכנה אחרת? בהחלט! השיטה הזו מאפשרת לשחק עם המרכיבים והכמויות, כך שתוכלו להוסיף את מה שאתם אוהבים והכי מתאימים לכם.

כיצד אפשר להפוך את הסלט ליותר עשיר? הוסיפו קטניות כמו חומוס או עדשים מבושלות – זה יוסיף גם טעם וגם ערכים תזונתיים.

האם יש דל פחמימות בסלט הזה? בהחלט! מדובר בסלט שהוא דל פחמימות, בהחלט מקורי לאוכלי פחמימות מופחתות.

מה יכולה להיות תוספת מסורתית לסלט הזה? אפשר להוסיף פרוסות של פרוסות רוסטביף או טונה משומרת.

איך אדע כמה מלחים לשים? ההמלצה האישית שלי היא להתחיל לאט, להוסיף ורק לטעום כדי לבחון את הטעמים.

אז למה אתם מחכים? הכינו את הסלט המושלם הזה עכשיו, תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות והזמינו את כל החברים שלכם לטעום! אין כמו אוכל טוב שמשתף רגעים טובים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *