בסבוסה מתכון מנצח
למי שלא מכיר, בסבוסה היא לא רק עוד עוגה בשרית, אלא חוויה קולינרית שמגעת ללב שלנו. נדמה שלעיתים רחוקות אנחנו פוגשים במשהו כל כך משמח ומפנק כמו בסבוסה רכה, מתוקה ונימוחה שמעלפת כל חיך. כל ביס הוא קסם, ואנחנו עומדים בפיתוי שהופך את כל החושים לפעילים. הריח הטרי והחם, המבושל באהבה, מצליח להחזיר אותנו לשורשים, למפגשים משפחתיים סביב השולחן, ולזכרונות נוסטלגיים מנותקים בזמן.
המצרכים פשוטים והשיטה מסורתית, אבל התוצאה – מדהימה. אז קדימה, בואו נצלול לעולם המופלא של הבסבוסה!
זמן הכנת המתכון
- כמות מנות: 12-15 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבסבוסה המדהימה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 250 גרם סולת
- 200 גרם סוכר
- 250 מ"ל יוגורט נוגד
- 100 מ"ל שמן צמחי
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אופה
- 1/2 כוס שקדים פרוסים לקישוט
- 1/2 כוס קוקוס טחון (לא חובה)
- לסירופ: 300 מ"ל מים, 300 גרם סוכר, מיץ מלימון אחד
מהנסיון שלי, אפשר לשדרג את הבסבוסה הרגילה עם תוספות שונות כמו אגוזים, בוטנים או שוקולד. אפשר גם לנצח על המתכון הזה גרסה טבעונית. איך? פשוט מחליפים את היוגורט בחלב קוקוס מסונן. כל כך קל וכל כך טעים!
שלבי ההכנה
לאחר שנסענו באוטובוס של המצרכים, הגיע הזמן לקפוץ לתחנה הבאה: השלב הראשון בהכנה. שימו לב – ההכנה קצרה אך מתוקה!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הסולת, הסוכר, היוגורט והשמן.
- מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ואבקת האופה ומערבבים היטב עד שהמבנה אחיד.
- אם אתם רוצים להוסיף קוקוס, זה הזמן שיבוא.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת או עגולה בגובה של כ-5 ס"מ, משומנת היטב.
- חותכים את הבצק למשולשים עם סכין ומניחים שקדים פרוסים על כל משולש.
- אופים במשך 30 דקות, או עד שהבסבוסה מקבלת גוון זהוב ושחום על פני השטח.
- בינתיים, מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר ומיץ הלימון. מבשלים עד שהסירופ סמיך.
- כשהבסבוסה מוכן, יוצאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט לפני שמוזגים עליה את הסירופ.
- אפשר להגיש עם קונפטורה או רסק פירות נוסף אם תרצו!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם מרגישים מעט הרפתקניים, יש אינספור דרכים לשדרג את הבסבוסה שלכם. אפשר לערבב בתערובת אגוזי לוז קצוצים, להוסיף למשקה בעצם טעם שוקולד או לשים שכבת שוקולד מריר על הבסבוסה החמה.
אולי תרצו לנסות להוסיף קמצוץ קינמון או כוכב אניס לשדרגו את הטעמים ולהעניק ניחוח שמסתדר עם הקיץ?
שאלות ותשובות
איך בודקים אם הבסבוסה מוכנה?
כלל טוב – דקרו עם קיסם באמצע, אם הוא יוצא יבש – הבסבוסה מוכנה.
האם אפשר להקפיא את הבסבוסה?
כן, אפשר להקפיא לאחר שהבסבוסה התקררה לחלוטין! מכניסים לשקית אטומה והכל בסדר.
מה לעשות אם התערובת לא מתייצבת?
אם התערובת שלכם נוזלית, תוסיפו מעט סולת או קמח עד שתגיעו למרקם הרצוי.
כמה זמן אפשר לשמור את הבסבוסה במקרר?
הבסבוסה נשמרת עד שבוע במקרר, אך אנחנו ממליצים לא להותיר אותה לבד יותר מדי!
האם אפשר להשתמש בשמן זית?
כן, אפשר להשתמש בשמן זית, זה יתן טעם מיוחד למנה.
מה ההגשה המומלצת לבסבוסה?
ניתן להגיש עם כוס תה חם או קפה, יש שיגידו שזה מושלם עם גלידת וניל!
אפשר להשתמש בשקדים שלמים?
בהחלט! זה יוצא משגע ורק מוסיף קראנץ' למרקם.
האם בסבוסה מתאימה לדיאטות?
הבסבוסה עשויה להיות מתוקה, אך יש כאלו שמפחיתים את כמויות הסוכר או משתמשים בסוכר חום.
מה לגבי קישוט הבסבוסה?
אתם בהחלט יכולים לקשט עם קוקוס טחון, פירות טריים או רוטב שוקולד, אם נורא מתחשק לכם.
איך לדעת אם הבסבוסה מתוקה או לא?
אם אתם אוהבים מתוק, תמיד תוכלו להוסיף עוד סוכר לסירופ ולהתאים את הטעמים.
אז קדימה! הזמן להכין, לתהות ולפנק. הבסבוסה נימוחה ומלאת טעמים מחכה לכם. אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם המשפחה והחברים שלכם ברשתות החברתיות – כדי שגם הם ייהנו מהמדהימה!