גלה את מתכון הפטריות המטוגנות בטמפורה המושלמות

פטריות מטוגנות בטמפורה – חוויה פריכה ומשגעת

דמיינו לכם רגע את הרגע הזה שבו אתם לוגמים מבירה קרה או יושבים בחוף ים באווירה חופשית. אתם פוגשים במנה המדהימה הזו, פטריות מטוגנות בטמפורה. כשאנו מדברים על טמפורה, אנו מתקשרים עם המזרח הרחוק – עם טעם, קלילות ורעננות. פטריות מטוגנות בטמפורה הן בהחלט מנה שמתעלה על רבות אחרות, והכנתה קלה ומספקת במיוחד. הילדים והמבוגרים כאחד ישגעו מהטעם המענג שכולו קלילות, נעימות-נימוחות של הפריכות החיצונית והטעמים הפנימיים של הפטריות.

במתכון של היום, נלמד להכין פטריות מטוגנות בטמפורה במיוחד בשבילכם! המתכון שלנו הוא אגדי, מושלם, ובעיקר זהו מתכון ממכר שלא תשכחו במהרה. אז בואו נצלול למעבדת המטבח שלנו ונלמד איך להכין את המעדן הזה של הסבתא היפנית!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

פטריות מטוגנות בטמפורה כוללות מספר מרכיבים פשוטים, שהם גם מאוד זמינים. הנה הרשימה:

  • 300 גרם פטריות שמפניון טריות, נקיות וקלופות
  • 1 כוס קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח תפו”ח לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים קרים מאוד
  • 1 ביצה (אופציונלית לגרסה טבעונית – אפשר להשתמש בגרסה טבעונית של ביצים)
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון (כמו שמן קנולה או חמניות)

מרכיבים חלופיים

כחובבים של פטריות, אתם יכולים לבחור גם בפטריות פורצ’יני, פטריות שימג’י או פטריות עץ. הם מציעים טעמים שונים ומעניינים, ויכולים להפוך את המנה לסוג של חוויה קולינרית מגניבה לאללה!

שלבי ההכנה

שלא תחכו יותר מדי, הנה ההוראות הפשוטות להכנת הפטריות המטוגנות שלכם! כולנו בטוחים שיהיה זה קליל וכיף לצפות במעטפת הזהובה הורסת שנוצרה!

  1. מניחים את השמן בסיר ומחממים על חום בינוני.
  2. מערבבים קמח עם מלח בקערה גדולה.
  3. אם אתם משתמשים בביצה, טורפים אותה בקערה נפרדת ומוסיפים אותה לקמח.
  4. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק חלק ונוזלי.
  5. נוזלים את פטריות השמפיניון בתערובת הבצק.
  6. כשהשמן מגיע לטמפרטורה גבוהה (כ-180 מעלות), מכניסים את הפטריות המטוגנות בזהירות אחת אחת.
  7. טורפים בעזרת כף עץ כדי למנוע הידבקות.
  8. מטגנים עד שהפטריות מזהיבות והן פריכות – בערך 3-4 דקות.
  9. מוציאים את הפטריות עם כף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת שמן עודף.

שדרוגים אפשריים

קרוב לוודאי שהשדרוגים הם הכוח שמצביע על אנשי המטבח. במקום פטריות, אתם יכולים לטגן ירקות כמו קישוא, קלחי תירס או גזר. אלו יוסיפו גוונים נוספים למנה וישדרגו אתכם חוויה של מרגש ומעלף. אתם יכולים גם להתקין רוטב טריאקי בצד או רוטב סויה עם שן שום כתוש להשלמת המנה!

שאלות ותשובות

איך לשמור את הפטריות לאחר הטיגון?
יש לשים את הפטריות בכלי אטום במקרר ולהשתמש בטווח של יומיים. חימום מחדש שלהן במיקרוגל יכול להיות דרך טובה לשחזר את הפריכות, אך זה לא יושג באותה עוצמה כמו frying fresh.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר. עם זאת, כדאי לדעת שאם השמנים חמים, הבצק לא ייבש מיד לאחר קירור, ולכן מומלץ לשים אותו בטמפרטורת החדר לפני טיגון.

האם אני יכול להשתמש בשמן זית לטיגון?
בשיטת טיגון עמוקה, שמן קנולה או שמן חמניות הם המלצה טובה יותר, אולם אם יש לכם רק שמן זית, אתם יכולים, אך זיכרו שהוא עשוי להכיל טעמים שונים.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים אוכל פריך וטעים, פטריות בטמפורה ירגישו כמו חטיף משגע. אפשר אפילו להוסיף לתוך המילוי של מגש.

איך אני יכול להפוך את המנה לבריאה יותר?
השתמשו בקמח חיטה מלא במקום קמח רגיל. זה יוסיף יותר סיבים תזונתיים למנה וישדרג את הבריאות שלה!

האם אפשר להקפיא את הפטריות?
אף על פי שמומלץ לא להקפיא פטריות מטוגנות, אם אתם עושים זאת, קפיאו אותן במיכל יבש ואטום. אך שימו לב שהן עשויות להיות פחות פריכות עם החימום מחדש.

איזה רטבים מתאימים לליווי?
רטבים כמו רוטב סויה, מיונז או אפילו חרדל מתאימים בהחלט לליווי הפטריות, והם יכולים להוסיף טוויסט מדהים.

איך אני יודע אם השמן מוכן?
שימו חתיכת לחם קטנה בשמן, אם היא מתחילה להבעבע ולזהוב תוך 30 שניות, השמן הגיע לטמפרטורה הנכונה.

האם ישנן גרסאות טבעוניות של המתכון?
כן! פשוט השתמשו בקמח תפו”ח ובגרסה טבעונית של ביצים. התוצאה בהחלט תצא איכותית וטעימה!

איך מגישים את המנה?
מומלץ להניח את הפטריות בצלחת מרובה, עם ירקות איכותיים מסביב, ויש להוסיף רוטב בצד כך שיהיה נעים לעין ולחיך.

הפטריות המטוגנות בטמפורה הן פשוט הבחירה הכי טעימה שיש, ולא משנה אם אתם מארחים מסיבה או סתם רוצים להפנק את עצמכם אחרי יום ארוך – זו מנת חובה! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. בואו להפוך כל אירוע לאגדי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *