סלט תרד חי שלא תוכל להפסיק לאכול

סלט תרד חי – מרענן ומלא חיים!

מכירים את התחושה הזאת, כשמגיעים הביתה אחרי יום ארוך, והפה שלנו מייחל לנשנוש בריא, קליל ומרענן? אז הנה הסלט המושלם שיחזיר לכם את החיוניות וייכנס לרשימת הפייבוריטים שלכם. סלט תרד חי הוא השילוב המנצח של טעמים, צבעים, וחשוב מכל – בריאות גבוהה. זהו סלט שקל להכין, הוא אגדי, ויקל אתכם על הדיאטות שאתם מתעתדים להתחיל בפעם המאה. מי לא רוצה לאכול משהו מדהים, ממכר, ומעלף? קראו איתנו ותגלו את כל הסודות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הסלט המשגע הזה, נצטרך כמה רכיבים פשוטים אך מאוד איכותיים. כל רכיב כאן ממלא את התפקיד שלו בחוויה הקולינרית, ואתם תופתעו לגלות עד כמה שידרגנו את הטעמים. אז בואו נצא לדרך!

  • 400 גרם תרד טרי, כדאי לבחור עלים צעירים ומלאי חיוניות
  • 1 אופה בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים, מוסיפים קראנץ' משגע
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת, בשביל הטעם המושלם
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 2 כפיות חומץ בלסמי, למשדר הכחול
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף דבש, למגע המתקתק

אפשרויות חלופיות

אם תרצו לגוון במתכון או להימנע מגבינות, ניתן להחליף את גבינת הפטה בטופו לאנשים צמחוניים, או שימו קצת אבוקדו לקראת שתמותו עליו. השילוב הזה יוסיף עוד יותר נימוחות לסלט וגם יהפוך אותו לארוחה בריאה עשירה במרכיבי תזונה חיוניים.

שלבי ההכנה

אם גוללה את שניכם לא נתחיל לבחור, הרי אין חוקים! פשוט בצעו את הצעדים הבאים:

  1. שטפו היטב את עלי התרד במים קרים כדי לנקות כל לכלוך או חול.
  2. סחטו את העלים בעדינות, הימנעו מלחץ חזק מדי.
  3. חתכו את התרד לחתיכות גסות והניחו בקערה גדולה.
  4. הוסיפו את קוביות האופה לקערה עם התרד.
  5. פזרו מעל צנופי אגוזי המלך לקראנץ' הנפלא.
  6. פזרו את גבינת הפטה המפוררת על הסלט.
  7. בעזרת קערית נפרדת, הכינו את הרוטב: בעדו ברור, ערבבו את שמן הזית, חומץ הבלסמי, דבש, מלח ופלפל.
  8. שפכו את הרוטב על הסלט ערבבו בעדינות כדי לחלוח את כל הרכיבים.
  9. הגישו לצלחות ומוזגים עוד כלים באהבה רבה!

עד כמה שזה קל, השילוב בין המרכיבים יעניק לתחושת אושר מהשפים האמיתיים אצלכם בכף, אתם תתחילו לפתח הימור או לאהוב את המנה עד כדי כך שהיא תהפוך להיות הלהיט הבא שלכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מנה מפורסמת, כך גם לסלט התרד יש מקום לשדרוגים ולתוספות שיגרמו לו לבלוט עוד יותר. אם ברצונכם להפוך את הסלט לנשנוש קליל ולא לסבול מהקלוריות, נסו להוסיף:

  • טונה קצוצה, נותנת חברה נהדרת.
  • פלפלים צבעוניים חתוכים דק, לא רק טעים אלא גם צבעוני.
  • כוסברה או נענע קצוצה, נותנים נגיעה טרייה ומרעננת.
  • מון או זרעי חמנייה קונפקציה, מוסיפים קרנץ'.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הסלט מראש? כן, אתם יכולים להכין את כל המרכיבים מראש ולשמור את הרוטב בנפרד. כשאתם מוכנים, פשוט ערבבו הכל!

למה כדאי להשתמש בשמן זית? שמן זית הוא שמן בריא במיוחד, עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, הוא גם מוסיף טעם עמוק לסלט.

האם ניתן לעשות את הסלט טבעוני? בהחלט! הסתייגו מהגבינה והשתמשו בטופו או בצוויון מבוסס צומח.

כמה זמן מחזיקים ברוטב? הרוטב יכול להחזיק במקרר כשבוע, אבל מומלץ להכין אותו טרי.

האם אפשר להוסיף פרי לסלט? כמובן! חתיכות תפוח או אגס יכולות להוסיף מתיקות וכל הערב של עושר.

איזו גבינה לעשות? השילוב של גבינת פטה עם התרד הוא נהדר, אבל תוכלו להשתמש בגבינת מוצרלה או גבינת ברי.

כמה ירקות אני יכול להוסיף? הכל תלוי בכם! כל ירק חי שתוסיפו יוסיף בארומה ובמרקמים.

האם ניתן להשתמש בסוגי תרד אחרים? זה אפשרי! אם בא לכם לכנותם, ניתן להשתמש גם בשעועית מתוקה או עלי סלק.

מה אפשר לעשות עם שאריות? שאריות הסלט יכולות להתאים לשילוב בגרוטאנים כמתכון מדהים של יום לאחר מכן.

האם ניתן לאכול את הסלט עם לחם? בהחלט! תוכלו להגיש את הסלט בעזרת פיתה או לחם קליל בצד.

ועכשיו, כשהשפרוץ המיוחד קרב טופס, נשמע לכם טוב? בואו ושתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה! תנו להם לגלות את עולם הסלטים המרגש הזה, שיעשה לכולם את היום ליותר מדהים! יאללה, תתחילו להכין וביחד נתחיל את החוויה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *