גנאש – מתכון מדהים לשדרוג כל קינוח!
בואו נדבר על אחד מהחומרים המיוחדים ביותר בעולם הקינוחים: הגנאש. מדובר בתערובת שמסוגלת להפוך כל עוגה, עוגייה או פרלין לקסם של ממש. מתכון זה לא רק מושלם, אלא הוא גם קל להכנה, מפתיע בניחוחות שלו, ומומלץ לכולכם, שלא אומרים לא לדבר מתוק!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 10 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: מספק כ-10 מנות
הרכיבים הדרושים
גנאש הוא פשוט שילוב של שמנת שופעת ושוקולד איכותי. אל תתבלבלו, כי גם במשקל השוקולד וגם בשמנת אפשר למצוא את הסגנון המושלם שיתאים לכם. בשוק מצליחים למצוא שלל סוגי שוקולד – מריר, חלב, או לבן, וכיאה לכל קינוח, גם כאן אפשר לשדרג את המרכיבים לפי הטעם האישי שלכם.
- 300 גרם שוקולד מריר (או חלב)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- מאפשרות נוספות – 50 גרם חמאה לחמאה נמסה ותוספת של טעמים כמו וניל או קפה
שלבי ההכנה
כדי להכין את הגנאש המדהים הזה, פשוט תעקבו אחרי הנקודות הבאות:
- שמים את השוקולד הקצוץ בקערה בינונית.
- מזיגים את השמנת המתוקה לסיר ומחממים על חום נמוך עד שהשמנת מתחילה לבעבע.
- יוצרים פעילות מתוקה על ידי זיקוק השמנת לעלי השוקולד וממתינים 2-3 דקות.
- מערבבים את השוקולד והשמנת כדי לקבל תערובת אחידה וחלקה.
- מוסיפים חמאה לקצת ברק ומערבבים עד שהיא נמסה.
- אם רוצים טעמים נוספים, מוסיפים לפי טעמכם: קפה, וניל או משהו משגע אחר.
- נותנים לתערובת להתקרר – סבלנות, זה הזמן להתרגש!
- כשהגנאש התמצק, הוא מוכן לשימוש על עוגות, מאפים או כקישוט.
אחד הדברים המדהימים בגנאש הוא שניתן לגוון אותו לפי הצורך. אם אתם טבעוניים, פשוט השתמשו בשוקולד מריר איכותי ושמנת צמחית.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן שיש שלל שדרוגים אפשריים! רוצים לעשות את הגנאש יותר פריך? פשוט הוסיפו אגוזים קצוצים. רוצים אותו יותר עסיסי? הוסיפו פירות טריים כמו תותים או רימונים. מתחשק לכם גירסה חגיגית? פזרו אבקת קקאו מעל לאחר ההגשה. אני מבטיח לכם שזה משגע!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הגנאש מוכן? התערובת מוכנה כשכל השוקולד התמזג עם השמנת וכשהיא חלקה ונעימה למגע.
האם אפשר לשמור את הגנאש? כדאי לשמור אותו במקרר, והוא יכול להחזיק בסביבות שבועיים.
האם ניתן להקפיא גנאש? בהחלט, גנאש ניתן להקפיא – הקפיצו את התערובת והניחו לי להתקשות ולשמור על טעמיה.
מה לעשות אם הגנאש יוצא נוזלי מדי? אפשר לחמם אותו שוב ולהוסיף קצת שוקולד נוסף עד שהמרקם יתגבש.
האם אפשר להשתמש בגנאש גם למילוי עוגיות? כן! זה מוסיף טעם אגדי וממכר.
מה ההבדל בין גנאש חלב לגנאש מריר? גנאש מריר עשיר יותר בטעמים ומעט פחות מתוק ביחס לגנאש חלב.
האם הגנאש יכול לשמש גם כתוספת לקפה? זה מסביר נהדר! מים גנאש לתוך הקפה שלכם – גן עדן טעים!
האם אפשר לשדרג את הגנאש בחלבה? עכשיו, זה נשמע משוגע אבל זה אגדי! תשתוללו!
אם אני רוצה את הגנאש פחות מתוק, מה לעשות? פשוט השתמשו בשוקולד מריר עם אחוז קקאו גבוה.
כשהגנאש הזה מוכן, בדיוק כמו במשפחה שלי, אנחנו אוהבים לחלוק אותו עם כולם. אז אל תשארו בשקט! שתפו את המתכון המדליק הזה איתכם ברשתות החברתיות והפיצו אותו לחברים שלכם! מי יודע, אולי תגלו שמישהו יפנק אתכם עם קינוח אגדי!