איך מכינים רוטב פטריות טעים וקל להכנה

"`html

איך מכינים רוטב פטריות משגע

האם אי פעם חוויתם את רגעי הקסם כשפטריות מתגייסות בזווית הקולינרית שלכם? הרוטב הזה לא סתם רוטב פטריות, הוא רוטב שמטפח חוויות מעולם אחר. אתם תמצאו את עצמכם מתמכרים לטעמים, והוא ילווה אתכם בכל הארוחות, בין אם על פסטה, חזה עוף או אפילו על רטבים חריפים. כל ביס מתפרץ בטעמים מרהיבים ומפתיעים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הרוטב המהמם הזה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך אגדי. כל חבר כאן יוסיף בהרמוניה שהופכת את הטעמים להרמוניה שמענגת את החיך.

  • 300 גרם פטריות טריות (פטריות שמפיניון או פורצ'יני)
  • 2 כפות חמאה (אפשר לשדרגו לשמן זית אם רוצים דל פחמימות)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס שמנת מתוקה (לגרסה קלה – שמנת צמחית)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את החמאה בשמן זית ואת השמנת המתוקה בשמנת קוקוס – הרוטב יהיה מדהים גם כך!

שלבי ההכנה

ברגע שיש לנו את כל המרכיבים האירופיים המדהימים, הגיע הזמן להכין את הרוטב המושלם.

  1. נחמם את החמאה או את שמן הזית במחבת על חום גבוה.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב היטב.
  4. נחכך את הפטריות עד שהן מנמכות את נוזליהן.
  5. נוסיף את השמנת המתוקה והמלח ופלפל ונתן לרוטב להתבשל.
  6. נבשל על חום נמוך עד שהרוטב מתעבה.
  7. כשהרוטב מוכן, ניזון עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

זהו! אתם לא תאמינו כמה מהר יצרתם משהו בבחינת "ללקק את האצבעות".

שדרוגים ותוספות אפשריים

יש הרבה אפשרויות לשדרוג הרוטב הזה! אפשר להוסיף טעמים נוספים כמו:

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט ריחני, כדי להוסיף עומק טעמים אגדי.
  • כף רוטב סויה, להכללת מרירות משגעת.
  • פירות ים – שילוב עם רכיבים כמו קלמרי יכול להוציא את המנה שלכם מהעולם.
  • כמה קוביות גבינת פטה – ייתן טוויסט של מליחות.

שאלות ותשובות

מה הסיבה שהרוטב נהיה סמיך?
הסיבה לרוטב הסמיך היא בבישול של השמנת יחד עם הפטריות ודליפת הנוזלים שלהן. כשהוא מבושל מספיק זמן, הוא מתעבה.

אפשר להשתמש בפטריות קפואות?
כמובן, אבל התוצאה לא תהיה מעלפת כמו עם פטריות טריות. הטריות מביאה את כל הטעמים והמרקמים לחיים.

מה אם אני רוצה רוטב חריף?
שקללו כמה קמצוצים של צ'ילי או פלפל חריף קצוץ. זה ייתן לכם רוטב שיפיל אתכם מהרגליים!

האם אפשר להכין את הרוטב יום קודם?
כן, אפשר בהחלט! הוא יישאר מצוין במקרר, רק חיממו אותו מחדש לפני ההגשה.

באיזה מנות ניתן לשלב את רוטב הפטריות?
הוא מושלם עם פסטות, על עוף, בנוסף כרטיב ליד טוסט או אפילו במילוי של פנקייקים מלוחים.

מה טווח הזמן המינימלי שאתם ממליצים לבשל את הרוטב?
כ-15 דקות אמנם, אך כדי להתענג על כל הטעמים, הייתי ממליץ על יותר. יש אווריריות באוויר כשזה מבושל כהלכה.

האם אפשר להכין רוטב זה בלי שמנת?
בוודאי! אפשר להכין רוטב על בסיס חלבון כמו חלב קוקוס או חלב סויה אם רוצים להיות דל פחמימות.

למה להשתמש בשום?
השום מעניק ריח משוגע שלא תשכחו, הוא גם משתלב במתכון בצורה קלה ונדרש.

למה חשוב להוסיף פטרוזיליה?
פטרוזיליה לא רק מדגישה את הטעמים, אלא היא גם מוסיפה צבע שהיה זורם בכל מנת רוטב מהפנט.

יש לך טיפים נוספים כדי לשמור על התוצאות טובות?
כן! נסו להשתמש בשמנת בטמפרטורת החדר ומערבבים בעדינות כדי להימנע מהפתעות לא נוחות כמו גושים.

אם נאהבתם את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים, לדרג אותנו ברשתות החברתיות ולפנק את עצמכם עם עונג קולינרי מדהים זה. עד הפעם הבאה – בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *