המתכון הסודי לנסיכת הנילוס שלא ת voud טיפשת!

מתכון לנסיכת הנילוס

אם אי פעם חלמתם על מנה שתהיה מושלמת לארוחת ערב חגיגית, אז הגעתם למקום הנכון! אנחנו מתכוונים להיכנס לעולם הקולינרי המרגש של "נסיכת הנילוס". מדובר במנה שמשלבת טעמים, צבעים ועניין, שהופכת כל ארוחה לחוויה מסעירה ומפנקת. בואו נצלול לתוך הקסם של מתכון זה, שהופך את כל מי שטועם אותו לשוב ולבקש עוד ועוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המדהימה הזאת, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים. כל רכיב תורם ליצירת התבשיל האגדי הזה:

  • 500 גרם פילה דג נסיכת הנילוס (או דג אחר לבחירתכם)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 צ'ילי חריף קצוץ (לפי הטעם)
  • 2 כוסות ירקות מעורבים (גזר, קישוא, ברוקולי – לפאן הצבעוני)
  • לסלט: רבע כוס עגבניות שרי חצויות, 1/4 ק"ג חסה חתוכה דק
  • לרוטב: 1/4 כוס טחינה גולמית, 2 כפות מים, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם

עכשיו, אם אתם מרגישים הרפתקנים במיוחד, תוכלו לנסות גרסה טבעונית של המתכון על ידי שימוש בקוביות טופו או דגני חומוס במקום הדג. שימו לב שהמנה תישאר טעימה וגם בריאה – מעולה עבור כל מי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא!

שלבי ההכנה

כעת ניגש להכנה, שהיא פשוטה ונעימה! להלן השלבים שבזכותם תהפכו לאמנים במטבח:

  1. בוחרים סיר רחב וממלאים אותו במים רותחים.
  2. מוסיפים מלח גס לכל המים – זה חשוב לטעמים!
  3. מניחים את דג הנסיכה במים המלח במשך 10 דקות כדי לנקות את הטעמים.
  4. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ונותנים לו לזהיב.
  6. מוסיפים את הדג למחבת, עם מלח ופלפל שחור, ומבשלים עד שהדג מתייצב (כ-5-7 דקות מכל צד).
  7. מוסיפים את הירקות המעורבים למחבת ומבשלים יחד במשך 5-7 דקות נוספות.
  8. מכינים את הסלט: מערבבים את העגבניות והשום הקצוץ עם חסה, ומוסיפים רוטב טחינה מלמעלה.
  9. בוחרים את המנה מראש ומניחים אותה על צלחת מרשימה.
  10. לא שוכחים לקשט עם פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. טעים ולאחר מכן מושלם.

וזהו! כמה פשוט, שב וסתם לקשט עם חיוך. אכן, מנה מעלפת!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אם אתם רוצים להפוך את המנה למשגעת, תוכלו לשדרג אותה על ידי הוספת תבלינים מזרחיים כמו כמון וזעתר. זה יוסיף עומק למשקל הטעמים

נסו גם להגיש עם מנת אורז בסמטי, שיכול להאזין את כל הטעמים החזקים של הדג והרוטב.

אם תואילו בכל זאת להשתעשע, נסו לקשט במעט אגוזי מלך קצוצים או צנוניות – כל קישוט יתפוס עין ויהפוך את המנה אפילו ליותר אטרקטיבית!

שאלות ותשובות

למה כדאי לי להכין את המתכון הזה? הכנת המתכון הזה מצליחה לאחד משפחות וכמובן נשמע לאורחים מהבית שלכם.

האם אפשר להכין את המנה עם דג אחר? בהחלט! את המתכון הזה אפשר להכין עם כל דג שאתם אוהבים, רק זכרו להתאים את זמן הבישול.

איזה ירקות כדאי לשלב במנה? כדאי להשתמש בירקות שאתם אוהבים! ברוקולי, קישואים וגזרים הם פשוט מדהימים במנה זו.

האם אפשר לשמור שאריות במקרר? בהחלט! שאריות שומרות טוב במקרר למשך 2-3 ימים.

האם המנה ניתנת להקפאה? מומלץ לא להקפיא, הפרי או דג מתקלקל אחרי הקפאה.

מה ניתן להחליף ברוטב הטחינה? אפשר להחליף את הטחינה בשקדים טחונים או טחינת אגוזים – השילוב ייתן טעם אגדי!

האם יש כה שלמנות מתאימות בשבת? אין ספק! זהו מנה מושלמת לשבת, היא גם הפראית וגם מאפשרת קישוט מרהיב.

אפשר להגיש את הדג בלי ירקות? לא בטוח – כי הירקות יוצרים חיבור נפלא עם כל חווית השולחן.

כמה קלוריות יש במנה? בממוצע, בצלחת אחת יש כ-400 קלוריות!

למה יש להשרות את הדג במים? כדי לשמר את הטעמים ולעדן את הדג, וזה נותן אותו נימוח במיוחד!

אני מזמין אתכם חייבים להכין את המנה הזאת, לצלם ולשתף עם חברים! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ואל תשכחו להוסיף בבקשה את התגובות שלכם. ממליץ להפתיע את היקרים שלכם במנה המושלמת הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *