סלט סביח – מתכון מדהים וממכר
בואו נדמיין שנייה: יום קיץ חם וחמים, והרעב משתולל כמו ילד קטן בחנות ממתקים. פתאום אתם מרגישים שהבטן שלכם צריכה לחגוג, וצריכים משהו שלא תפסיקו לאכול, משהו שיקרב אתכם לטעמים של הבית, הטעמים שזכרתם מסבתא. איך אפשר לספק את זה? פשוט – סלט סביח! מנה המשגעת את החך, מרעננת את הנפש, ונשארת בזיכרון כמו רגע קסום מחופשה מדהימה. הסלט הזה לא רק שקל להכין, אלא הוא גם כל כך טעים שנראה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את הסלט המפורסם הזה, נזדקק לשילוב של צבעים, טעמים וריחות, שכל כך קל למצוא בשוק המקומי. ייאמר גם שהאושר טמון לעיתים במרכיבים הפשוטים, ופה נרגיש את זה בכל ביס וביס!
- 2 חצילים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 1 עגבנייה ירוקה, קצוצה
- 1 מלפפון, קצוץ
- 2 כפות סלסה (רוטב עגבניות ממשפחת המזרח התיכון)
- 2 ביצים קשות, קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- חומוס או טחינה (בתוספת אם תרצו)
- 1 לימון (למיץ)
מרכיבים חלופיים
כמובן שאפשר לשדרג את הסלט כמו שתרצו! לדוגמה, חצילים גם יכולים להיות מוחמצים, שמוסיפים טעם חמצמץ וייחודי מאוד. ובאותה מידה אפשר לשנות את הביצים הקשות בביצים רכות, אם אתם מעדיפים את הרכות של החלמון הנוזלי.
שלבי ההכנה
הכנת הסלט המושלם בהחלט יכולה להיות חוויה לא פחות ממדהימה! כל שלב כאן מחכה לכם כמו מתכון לאורח של סבתא, אז בואו נתחיל!
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את החצילים והבטטה עד שהם מתרככים ומשחימים מעט. תהליך זה ייתן לסלט את הטעמים הנפלאים.
- שמים את החצילים והבטטה המטוגנים בקערה גדולה ומניחים להם להתקרר.
- מוסיפים את הבצל, העגבנייה המלוחית והמלפפון לקערה.
- מוסיפים את הסלסה, הביצים הקשות, הפטרוזיליה, מלח ופלפל וערבבים בעדינות.
- לוחצים מעל את מיץ הלימון מוסיפים עוד שמן זית אם תרצו ומערבבים שוב.
- מגישים את הסלט באומץ, ליד חומוס או טחינה ועם פיתה טרייה אם תרצו תחושה של ביס אמיתי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן עוברות המחשבות למילוי כל סלט לפי מה שנשאר במקרר! כמו ברווזים עם טעמים שממתינים להגיע למים, כך אנחנו יכולים להוסיף לא מעט לתבשיל הזה.
אין ספק שהאבוקדו יכול לשדרג את הסלט, ולהפוך אותו לטעים בצורה אגדי! גם תוספת של גבינת פטה יכולה להוסיף שדרוג וטעם משגע.
אם אתם חובבי חריף, הכניסו פלפל חריף קצוץ בגרסה שלכם לסלט, זה עשוי להוסיף טוויסט חייך.
שאלות ותשובות
האם הסלט יכול להיות טבעוני?
בהחלט! פשוט השמיטו את הביצים והשתמשו בחומוס או טחינה כמקור חלבון.
איך לשמור את הסלט? האם כדאי להכין מראש?
כן! הסלט יכול לשמור במקרר עד יומיים, אך כדאי לשמור את הרוטב בנפרד כדי שלא יימעך.
האם אפשר להכין את החצילים בבישול במקום בטיגון?
בוודאי! בישול או חריכה על גריל יכולים לשפר את הבריאות תוך שמירה על הטעמים.
מה אם הצבעים לא תוססים כמו בסוף הבישול?
תוספת של מיץ לימון יכולה לרענן את הצבעים!
באיזו עונה הסלט הכי טעים?
הסלט הכי מרענן בעונות הקיץ כשהמצרכים טריים ופירות מגניבים מסביב!
מה קורה אם רוצים הפתעה בשדרוגים לקיץ?
שדרגו עם פירות כמו אבטיח או מנגו כתוספת מתוקה!
אם אני רוצה סלט גדול יותר, איך אני מכפיל את המנה?
אכן, פשוט הכפילו את כל המרכיבים בשניים ואם יש לכם קערה גדולה, זה הזמן לבוא לידי ביטוי!
כיצד עושים את הסלט מתחילתו ועד סופו בלי הרבה לכלוך?
פשוט סדרו את כל המרכיבים מראש, ונצלו את חיוך ההכנה!
האם אפשר добавить קטניות נוספות?
בהחלט! חומוס מבושל או שעועית יכולים להוסיף לתחושת השובע.
מה המנה המשלימה המושלמת לסלט?
שיפודי גריל עוף! או טופו צלוי בצד יכול להשלים את הארוחה בצורה מושלמת.
והנה אתם פה – מסלט סביח מדהים למעדן של טעמים וקיץ! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך לטעום את הממתק הזה!