קממבר צלויה: המתכון שישנה את הפיקניק שלך

קממבר צלויה – מנה מהממת שלא תשכחו

כאשר אנחנו מדברים על קממבר צלויה, אנחנו מתכוונים למנה שהיא אגדית ממש, מלאת טעמים, ואחת שתגרום לכם ללקק את האצבעות. זהו ערך עליון לחובבי הגבינות ולכל אחד שאוהב להתפנק במשהו מעלף ו מדהים. דמיינו את המראה של גבינת קממבר השתלבות בחום של תנור, מפיצה ניחוחות מעוררי תיאבון, מתמוססת, נשאבת לתוך תפרים של לחם או ירקות עם עור מלוחים. מושלם, לא?

זמן וכמות המנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מנות: 4-6 אנשים

כשהבצק הזה מסתובב בתנור וכל הבית מצהיר על הרגע הזה, אין ספק שזה הזמן לארוחת ערב שקל להניח שמתחילה בכוס יין אדום טוב. אך לפני שנצלול אל תוך ההכנה המדהימה, בואו נהפוך את המנה לעשירה אפילו יותר על ידי היכרות עם המרכיבים.

הרכיבים הדרושים

  • 1 גבינת קממבר של 250 גרם
  • 2 כפות דבש איכותי
  • 2-3 עלי רוזמרין טריים (או מרווה)
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • חצי כוס מלח ים גס
  • לחם פרוס/קרקרים ליד
  • אפשרות לתוספות: אגסים או תפוחים טריים חתוכים

קממבר היא גבינת עיזים צרפתית נהדרת, ידועה בגובהה, בטעמיה העדינים ובמרקם האוורירי שלה. היא נהדרת לחימום, וכשהיא מתחממת, היא הופכת לנימוחה, פשוט ממכרת!

למי שמעוניין לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הקממבר בגבינת שקדים או קקאו ולאכול לצד ירקות קלויים.

שלבי ההכנה

  1. מנצלים את התנור והם מחממים אותו לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את גבינת הקממבר על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מערבבים את הדבש עם השום הכתוש ואת עלי הרוזמרין ומורחים את התערובת על גבינת הקממבר.
  4. מוסיפים את המלח ים במינון שווה על פני הגבינה.
  5. אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהגבינה מתחילה לבעבע ולהזהיב.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר במשך כ-5 דקות.
  7. מגישים עם לחם פרוס טרי או קרקרים, ואפשר גם עם פרוסות אגסים.

אחרי שסיימנו עם ההכנה, זהו בדיוק הזמן לחשוףכם לכמה תוספות שיכולות לשדרג את המנה המדהימה הזו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לאחר שיצרנו את הקממבר הצלויה המושלמת, אפשר לשדרג את המנה עם כמה טיפים:

  • אפשר להוסיף לתערובת גם אגוזים קלויים, כמו פקאנים או אגוזי לוז, לתוספת קרנצ'יות.
  • הוספת רוטב בלסמי מצומצם יכולה להוסיף קמצוץ של חומציות שתשדרג את המנה.
  • אם אתם אוהבים מתוק, הוספת פירות יער תיצור שילוב נפלא עם הדבש.
  • מצויין לשלב מקלות ירקות – גזר, זוקיני, קישואים – הצלויים לצד הגבינה.

אתם תגלו שהמנה הזו היא כזו שלא נמאסת. התנסויות שונות עם המרכיבים יחזירו אתכם כל פעם מחדש.

שאלות ותשובות

מה טעים להוסיף לגבינת הקממבר לפני האפייה?
לתערובת הדבש, מלבד רוזמרין, ניתן להוסיף גם טימין או בזיליקום, שנותנים טעמים שונים ומעניינים.

האם אפשר לשים את הגבינה על גריל במקום בתנור?
בהחלט! גריל גם ייתן לגבינה את הטעמים העשויים להפתיע אתכם. נסו לשים אותה במדף העליון למרחק קצר מהלהבה.

כמה זמן אפשר לשמור את הגבינה שנשארה?
אם אתם ממעטים לאכול, מומלץ לשים את הגבינה בקופסה סגורה כך שתשמור על טריותה לשלושה-ארבעה ימים אם היא חמה, אך ההמלצה היא לסיים את המנה בזמן.

איך להגיש את המנה?
לפרוס את הגבינה למנות, להניח בנדיבות על צלחת יחד עם הלחם או הקרקרים ולהניח ליד סלט מרענן או ירקות קלויים.

האם הקממבר מתאימה גם לארוחת בוקר?
בהחלט! שלבו אותה עם ריבה אקזוטית או ירקות טריים על טוסט להסגירה מענגת.

כיצד שונה טעם הגבינה לפני ואחרי האפייה?
לאחר האפייה, טעם הגבינה הופך לעדין יותר, ומקבל נופך פריך ומתחמם שכיף ללטף בפה.

האם אפשר להשתמש בגבינות אחרות לגישה הזו?
כן! גבינת ברי או גבינת פטה יכולות גם הן לקנות חוויה דומה, פרי נסיון שווה!

איזה יין מתאים לגבינת קממבר צלויה?
אני הייתי ממליץ על יין אדום יבש, אבל גם יין לבן קר יכול לשדרג את החוויה.

האם מה שתוסיפו למנה יכול גם להחליש את הטעם שלה?
כן, עדיף להוסיף קצת ולא להעמיס רגע לטעמים חדים מדי, ככה נשמר הטעם של גבינת הקממבר.

כמה כסף תמיד עולה גבינת קממבר?
מחירה בממוצע בכל חנות הוא בסביבות ה-25-35 שקל, תלוי באיכות ובמותג.

אז אחרי שגילינו את הקסם של קממבר צלויה, אין ספק שהמנה הזו תהיה להיט בכל ארוחה. אני ממליץ לשמור ולהכין אותה שוב ושוב. שיתוף המנה עם חברים וקרובים יביע את ההנאה שאני מרגיש ממנה! אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי טוב שראוי לשתף!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *