מתכון טורטליני בשר מעולה שלא תרצו לפספס!

טורטליני בשר: מסע טעמים מדהים

אין כמו חוויית פניית טעמים בעולם האוכל. הפעם, אנו לוקחים אתכם למסע קולינרי איטלקי עם אחד המתכונים הכי טעים שיש – טורטליני בשר. לא מדובר סתם בצלחת פסטה, אלא בקנקן של טעמים עשירים, מרקמים נימוחים ופיצוחים שמסתתרים בפנים. זהו מתכון שמזכיר לנו את סבתא שעמדה שעות במטבח והכינה את הפסטה בידיים שלה, ומזכיר לנו גם את הרגעים של כיף עם המשפחה סביב שולחן האוכל. יאללה, בואו נצלול לעולם של טורטליני מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמויות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין טורטליני בשר מדהים, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 250 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח לחם לקבלת טקסטורה מעלפת)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 גרם בשר טחון (בקר או בשר עוף)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית תימין יבש (או עשבי תיבול אחרים האהובים עליכם)
  • מים להרתחה
  • רוטב עגבניות לצידה (מומלץ להכין רוטב ביתי משגע!)

חשוב לדעת שאפשר לגוון עם הבשר שימו לב, שאם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו או בשעועית שחורה טחונה. צריך לשים לב להספיג טעמים כמו שום, תבלינים ועשבי תיבול.

שלבי ההכנה

בואו נצא לדרך בהכנת הטורטליני שלנו, עם כמה שלבים פשוטים:

  1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה ומבנים כיפה.
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהקמח סופג את הביצה.
  3. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואוורירי.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה במשך 30 דקות.
  5. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת על הלהבה בינונית.
  6. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
  7. מוסיפים את הבשר המטוגן ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו.
  8. מתבלים במלח, פלפל ותימין ואז מסיימים עם גבינת הפרמזן.
  9. שמים את התערובת לקירור לחצי שעה כדי שהטעמים יתמזגו.
  10. מרדדים את הבצק לעלים דקים בעובי של כ-2 מ"מ. נחתוך למשולשים או עיגולים בקוטר של 7 ס"מ.
  11. מניחים כמות קטנה מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים כדי ליצור צורת חצי עיגול.
  12. אם רוצים, מקפלים את הפינות של החצי עיגול כדי ליצור את צורת הטורטליני המוכרת.
  13. מרתיחים מים בסיר עם מלח ומבשלים את הטורטליני כ-3-4 דקות עד שצפים למעלה.
  14. מגישים עם רוטב עגבניות בעונה ומעט פרמזן מעל.

על תוספות ושדרוגים

טורטליני הוא מנות שלא נגמרות בהפתעות! ניתן להוסיף לו כמה תוספות כל כך טובות:

  • מעל הטורטליני אפשר לפזר עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום או פטרוזיליה טרייה.
  • ליצור רוטב שמנת עם פטריות למי שחובב פלפל יותר קרמי.
  • לערבב בשמנת חמוצה ולהגביר את הטעמים לנגיעות קטנות של חריפות.
  • אם אתם אוהבים גבינת מוצרלה, הוסיפו טיפה ממנה לפני הבישול.

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהטורטליני מוכן? התשובה היא פשוטה: כשהם צפים למעלה במים, זה אומר שהם מוכנים לאכול. טעם נימוח בפה הוא סימן נוסף.

האם יש אפשרות להקפיא את הטורטליני? בהחלט! טורטליני לא מבושל ניתן להקפיא ולהשתמש בו בהמשך. טורטליני מבושל, לעומת זאת, פחות מתאים להקפאה.

יכולה להיות גרסה ללא גלוטן? ליצירת טורטליני ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח תירס כתחליף לקמח החיטה.

מה ניתן להגיש לצד הטורטליני? רוטב עגבניות הוא הקלאסי, אבל גם סלט ירוק טרי עם רוטב בלסמי יכול להשתלב נהדר.

מה החלופה לבשר במילוי? אפשר לשלב ירקות קצוצים כמו תרד עם גבינות שונות או להשתמש בטופו מתובל במידה ורוצים לגרסה בריאה יותר.

האם ניתן לשדרג את המתכון עוד יותר? כמובן! תוספת של פטריות מוקפצות או ירקות קלויים יכולה לקחת את המנה למקום חדש ומרגש.

איזה רוטב מומלץ להכין לבית אולימפי של לו קראנו? רוטב עגבניות ביתי עם עשבי תיבול הוא שדרוג מעולה, יחד עם שמן זית וזיתים קצוצים לשדרוג טעמים מדהים.

כמה זמן נשמר טורטליני במקרר? טורטליני מבושל נשמר בצורה אופטימלית במשך 2-3 ימים, אז תדאגו לא לאכול את כל הכמות בבת אחת.

מדוע כדאי להכין רוטב עגבניות בבית? רוטב ביתי מפחית חומרים משמרים ונותן אפשרות לשדרג טעמים עם תבלינים ועשבים פר freshest fat.

האם אפשר להכין את הבצק ביד ולא במעבד מזון? בהחלט! הרבה אנשים אוהבים להכין את הבצק ביד כדי לחוש את החומרים, וכך יוצא עם הרבה יותר אהבה.

אחרי כל כך הרבה עיסוק בהכנת הטורטליני הזה, אתם תרגישו שיש לכם את הידע והטכניקות האנושיות הכנת בשר יצירתיות. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים, לבחון ולגדל שיחות על הטעמים המדהימים שיצרתם. בכל ביס, זכרו – מדובר לא רק במנה, אלא בזמני האיכות שלכם עם האנשים הקרובים אליכם. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *