פיקנייה על האש שבטוח תפתיע את כולם

הפיקנייה הכי טעים שיש: על האש שלא תשכחו

אם אתם מחפשים את הלהיט הקולינרי שייתן שואב לכם את הלב והכיסא בפיקניק הקרוב, הגעתם למקום הנכון! הפיקנייה היא אחת הבשרים המופלאים והעסיסיים שיש, ולא סתם נקראת "הכוכבת" של היישוב באירועים מיוחדים. חווית הטעמים כשאתם טועמים נתח פיקנייה גריל עסיסי שיש בו את כל המאפיינים המושלמים – רכות, נימוחות ועושר טעמים – היא בהחלט מדהימה וממכרת! השילוב של תיבול נכון וגריל על אש אטית יוצרים למנה עלייה גובה של טעמים שמתנגנים יחדם בצורה נפלאה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: שעה
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו ונתחיל עם רשימת החומרים! הפיקנייה לא צריכה הרבה – כל מה שהיא צריכה זה אהבה ותיבול מדהים, וזה פשוט מושלם! הרי אתם רוצים שהחברים שלכם יתפלאו ויתענגו על כל ביס.

  • 1 ק"ג פיקנייה (סינטה משויש)
  • 3 כפות מלח גס
  • 2 כפות כמון
  • 1 כף קימל טחון
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • שיניים של שום קצוצות (2-3 גזרים גדולים)
  • מיץ מלימון אחד (לרעננות)
  • טיפת חרדל
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט

אה, ואם רוצים לשדרג עוד יותר את המנה? אפשר להוסיף קצת חריף או רוטב פיקנטי שאתם אוהבים. אל תחששו להוסיף את הטוויסטים המיוחדים שלכם!

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה בריאה יותר או טבעונית, ניתן להחליף את הפיקנייה לנתחי טופו או פטריות קבביות שמזיקים עם מרינדה דומה. מעבר לכך, אפשר לשדרג את המנה עם צבעים רעננים על ידי הוספת פלפלים צבעוניים לתיבול או לסלט הנלווה.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן שנצא לדרך ונתחיל לבדוק את טכנולוגיית ה-grill. תאמינו לי, זה משגע!

  1. נניח את הפיקנייה על משטח עבודה ונחמם את הגריל שלכם לחום גבוה.
  2. נחתוך את נתחי הפיקנייה לרצועות עבות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. נמזוג את השום הקצוץ, השום על שמן הזית, מיץ הלימון והחרדל על הבשר.
  4. נוסיף את המלח, כמון וקימל ונשפשף היטב את התיבול על נתחי הפיקנייה.
  5. נניח את נתחי הפיקנייה בגריל לשעה – לא לדאוג, זה ייקח את הבשר לגובה חדש של טעמים.
  6. נשוב ונערבב כל 15 דקות, לוודא שהגורם נצלה לדרגת רכות אופטימלית.
  7. כשהבשר עמד כנראה 5-7 דקות אחרונות, נשפוך עליו את השומשום הקלוי.
  8. נגיש את הפיקנייה עם רוטב ורוד או סלט ירוק מרענן בצד.

תוספות ושדרוגים

מהנה לשדרג את הפיקנייה עם תוספות כמו סלט ירקות רענן, סלט טחינה עבה או תלול, או שתנו סיבוב עם פיתות חמות על הגריל. עיזרו גם עם סלט חומוס או תפוחי אדמה צלויים – אלה יוסיפו צבע וטעמים נהדרים!

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף בפיקנייה? אנשים שאוהבים בשר רך יכולים לבחור נתח פרגית, או אם אתם צמחוניים, לשלוח פטריות פורצ'יני או טופו מסודר עם מרינדה דומה.

האם יש להשרות את הבשר לפני הצלייה? זה לא הכרחי, אך אם יש לכם כמה שעות לפניכם, השריה של הבשר במרינדה יכולה להוסיף טעמים עמוקים ולרכך את הבשר אפילו יותר.

מה ההמלצה לדרגת עשייה של הבשר? לקראת הצלייה, חשוב שהתוצאה תהיה “מדיום רייר” – זהו מצב בו הבשר נותר אדום באמצע, מה שיבטיח עסיסיות נפלאה.

האם ניתן לגלול את מנות הבשר על שיפוד? בהחלט! זה יכול להוות פתרון מצוין למסיבות גריל.

אילו סלטים מומלץ להגיש בצד? סלט ירקות צבעוני, סלט עגבניות ועלי רוקט – כל אלה מוסיפים טריות ומרעננות למנה.

איך יודעים שהבשר מבושל? בדקו עם מדחום בשר שהטמפרטורה הגיעה ל-57 מעלות צלזיוס למדיום רייר – האידיאלי לפיקנייה.

מה שמעזור לגריל לייצר יותר טעם? מומלץ לתת זמן להתבשל על אש לא ישירה, ולעקוב שהפחמים לא פוגעים בנתח.

האם אפשר לשמור שאריות? בהחלט. אפשר לשמור את השאריות במקרר עד 3 ימים. פשוט אחסנו בשקית חברתית.

איך אפשר להימנע מבשר יבש? חשוב לא לייבש את הבשר, לכן אל תשאירו אותו על הגריל זמן רב מדי.

מה מקור הפיקנייה? הפיקנייה היא נתח特חוב החיות טיפוסי לברזיל, ובעיקר מוערך בארוחות גריל מסורתיות.

עשינו קפיצה לעולם הקולינרי של הפיקנייה, ועכשיו הגיע הזמן לשתף את המתכון עם החברים! אל תשכחו להפיץ את הטעים הזה ברשתות החברתיות, כי כולם צריכים לטעום את הלהיט הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *