ברוסקטה גבינות: המתכון שיעשה לכם טעים במיוחד!

ברוסקטה גבינות – פשוט ממכר

ברוסקטה גבינות היא לא רק מנה, היא סוד קסום של טעמים וניחוחות שמזכירים לנו רגעים בלתי נשכחים. כל ביס בברוסקטה המדהימה הזו הוא מסע טעים אל העולם הקולינרי. מה יקרה כשהמלחם בין לחם פריך לבין גבינות שונות יקרה? פשוט תצטרכו ללטף את האצבעות ולחייך. מדהים, נכון? אם גם אתם רוצים לקבל מתכון שמשגע במקביל, את הקוראים שלכם ואת עצמכם, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מילוי למספר מנות: כ-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכולנו כבר מרגישים את הכמיהה לדברים הטעימים האלה, בואו נעבור לרשימת החומרים שבלעדיהם לא תצליחו ליצור את הברוסקטה המושלמת. עם גבינות גבוהות ואיכותיות, כל מרכיב במנה הזו יהיה משגע בפני עצמו. אז מה צריכים?

  • חצי כיכר לחם מחמצת
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה נמסה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2-3 כפות שמן זית
  • שום קצוץ (1 שן)
  • מלח ופלפל לשימוש על פי הטעם
  • עלי בזיליקום טריים
  • עגבניות שרי, חתוכות לחצי

אם יש לכם רגישות לגלוטן, אל דאגה! פשוט השתמשו בלחם ללא גלוטן. גם אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הגבינות בגבינות על בסיס אגוזים או טופו. החוויה לא תיפגע, זה בטוח!

שלבי ההכנה

עכשיו קיבלתם את המרכיבים, הגיע הזמן לחולל קסמים במטבח. השלבים פשוטים מאוד; כך תעבדו:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את כיכר הלחם לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
  3. סדרים את הפרוסות על תבנית ואופים אותן במשך כ-5-7 דקות עד שהן מתייבשות ומעט מזהיבות.
  4. בינתיים, בקערה, מערבבים את גבינת הריקוטה עם השום הקצוץ, מלח ופלפל.
  5. מוציאים את הלחם מהתנור ומשמנים אותו בנדיבות עם שמן זית.
  6. מעבירים שכבת ריקוטה על כל פרוסת לחם.
  7. מניחים מעל גבינת מוצרלה פרוסה ומעט גבינת פרמזן.
  8. מחזירים לתנור למשך 5-7 דקות נוספות, עד שהגבינות נמסות והלها חמה.
  9. מוציאים את הפרוסות ומניחים עליהן את עגבניות השרי ועלי הבזיליקום.
  10. לסיום, מומלץ ליזוג מעט שמן זית נוסף מעל הברוסקטה.

וזהו! עכשיו יש לכם ברוסקטה גבינות באיכות גבוהה שאני בטוח שתשמחו לשתף עם חברים ולציין שהיא מהמטבח שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מהנסיון שלי, אפשר לשדרג את הברוסקטה הזו בצורה מפתיעה עם תוספות מגוונות. הנה כמה רעיונות מלהיבים:

  • תוספת של אגוזים קצוצים – זה ייתן קראנץ' נחמד.
  • שכבת חמאת זית מעולה לפני הגבינות.
  • רוטב בצל קרמלי טעים שמעניק טעמים עזים.
  • עדיין רוצים להפתיע? הוסיפו חתיכות פרי כמו אגסים או תותים באגן.
  • ויש גם אפשרות לטפטף מעל דבש או תרכיז בלסמי להתרסה מתוקה.

שאלות ותשובות

איזה סוגי גבינות ניתן להשתמש בברוסקטה הזו?
שימוש בגבינות מגוונות מעניק מימד חדש. גבינת צаліся, פטה או גבינת עזים אבל מהנסיון שלי גבינת מוצרלה וגבינת ריקוטה הם השילוב האגדי

האם ניתן לקרוא לברוסקטה הזו כמתכון בריאותי?
אם אתם משתמשים בגבינות דלות שומן ולחם מחמצת, בהחלט תוכלו לכנות אותו כך. הכי טעים שיש ועדיין בריא!

מה עושים אם אין לי עגבניות שרי?
אין לכם עגבניות שרי? החריא שמוטב בלקחות עגבניות רגילות ולטחן אותן יחד עם תיבול. הם יהיו אדירות!

באיזה רגע מומלץ להגיש את הברוסקטה?
חתיכת צהריים שמחה עם משקה קל. מתאים גם כמנת פתיחה בארוחת ערב.

כמה זמן אפשר לשמור את הברוסקטות המוכנות?
למזלכם, ברוסקטות מוכנות נראית הכי טעים ביום ההכנה. עם זאת, אפשר לשמור במקרר למשך 1 יום.

איך אפשר להפוך את המתכון הזה לטבעוני?
הקדישו הרבה לזמן איכות! שימו גבינות על בסיס אגוזים במקום גבינות רגילות ותהנו!

האם ניתן לאפות את הלחם עם תיבול נוסף?
אין ספק! הוספת תיבול של זעתר, או תיבול שום עשויה להוסיף טעמים טעמים!

אם אני לא אוהב בזיליקום, מה ניתן לשים במקום?
נענע טרייה מעולה או אפילו אורגנו! עם זאת, כל תוספת תציב את דרגת הטעם שלכם.

האם אפשר להכין את המתכון מראש?
הרבה יותר אטרקטיבי להכין ברוסקטות מקוריות ואז לאפות את הגבינות על לחם חדש. בעד!

מהיכן ניתן לרכוש את הגבינות?
בחנויות גבינות או בחנויות האורגניות תוכלו למצוא מגוון רחב של גבינות איכותיות לסוגים השונים של הברוסקטות.

עכשיו, אחרי ששיתפתם את המתכון המהמם הזה עם עצמכם או חברים, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולעודד אחרים גם להתנסות ולהתענג על הטעמים המדהימים! בואו נושם את הקסם של הבישול יחד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *