בצק עלים ללא גלוטן מתכון קל ופשוט להכנה

בצק עלים ללא גלוטן מדהים במרקם אוורירי ונימוח

בעולם הקולינרי, ישנם מנות שמזכירות לנו את כל מה שטוב בחיים. בצק עלים הוא אחת מהן. ללקק את האצבעות אחרי ביס מהמאפה המושלם הוא חוויה כמעט אגדה. אבל, מה קורה כשצריך לשדרג את המתכון הזה לגרסה נטולת גלוטן? לא מדובר באתגר קל, אבל אוכל הוא לא רק רכיבים – מדובר באמנות! אז אולי נתחיל בעסק? כדי שנוכל לייצר בשבילכם את המתכון הכי טעים שיש – בצק עלים ללא גלוטן. למעשה, המתכון הזה הוא אגדי, והוא יביא עמו חיוכים, סיפוק ושפע של מנות מעלפות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה יספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התקררות: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: כ-10 מאפים

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר בצק עלים שאין בו גלוטן אך עדיין ישדר אווריריות ומרקם מושלם, דרושים לנו כמה רכיבים שיבואו יחד לידי שיתוף פעולה משגע. ההכנה מדהימה, וכשתכינו, גם תגלו היא קלה ומהירה יותר ממה שאתם חושבים.

  • 300 גרם קמח ללא גלוטן (כדאי להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 מ"ל מים קרים
  • 2 כפות חומץ (או מיץ לימון)
  • 1/2 כפית מלח

אם תרצו לגרסה טבעונית של המתכון, תוכלו להחליף את החמאה בשמן קוקוס או margarine איכותי. להפתעתכם, מדובר בהרכב עשיר וטעים שמצליח להפתיע גם את הטועמים הנועזים ביותר.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את המרכיבים ויצרנו את האווירה הנכונה במטבח, אפשר להתחיל!

  1. בסיר גדול, נערבב את הקמח עם המלח.
  2. נוסיף את החמאה הקרה ונטחן בעזרת ידינו עד שהתערובת תהפוך לגרגרית.
  3. נוסיף את המים הקרים והחומץ ונלוש קלות עד שהבצק מתאחד.
  4. נWrap את הבצק בניילון נצמד ונשאיר במקרר לשעתיים.
  5. כשהבצק קר, נניח אותו על משטח מקומח וקפוץ אותו עד שהוא מתפרס בעובי של ס"מ אחד.
  6. נקפל את הבצק לשלושה ונניח שוב במקרר לחצי שעה.
  7. נוציא, נפרוס שוב ונקפל. לחזור על הפעולה הזו שוב 3 פעמים.

ההכנה היא באמת פשוטה, ובכל פעם תראו איך הבצק הולך ותופס גובה ואוויר.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

מעל הצמא להרפתקאות מתוקות או מלוחות, ניתן להוסיף לצקכם שלל תוספות. בין אם אלו גבינות מלאות בטעמים, רוטבים סודיים על בסיס ירקות או אפילו מתוקים – הבחירה בידכם! נמליץ לכם לנסות את השילובים הבאים:

  • עם פטריות מוקפצות, שמן זית ותיבול טעים.
  • מילוי מתוק עם רסק תפוחים וקינמון.
  • מלית פירות עם מסקרפונה – האופציה היותר עסיסית וטעימה.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הבצק בהקפאה?
כן, אפשר לשמור את הבצק במקפיא עד לשישה חודשים. עטפו אותו היטב בניילון נצמד.

כמה זמן ניתן לאחסן מאפים מבצק זה?
המוקפצים אווירית נשמרים במקרר עד שלושה ימים, אך הטעם הוא הכי טוב ביום הכנה.

למה כדאי להוסיף חומץ לבצק?
חומץ מסייע בהפחתת הגלוטן. זה מקנה לבצק מרקם אוורירי ונפלא.

האם הבצק מתאים למילוי כל סוגי המילויים?
בהחלט, הוא שילוב מושלם עם מליות מתוקות וגם מלוחות – הבחירה שלכם!

איך ניתן לדעת אם הבצק מספיק קר?
אם הבצק דבק, יש להחזיר אותו למקרר עד שהוא קר למגע.

מה לעשות אם הבצק מתייבש?
ללוש שוב עם מעט מים קרים כדי להחזיר את הלחות שאבדה.

האם אפשר להכין מאפה סלט עם הבצק הזה?
כן, בהחלט. אפשר להכין רצועות בצק ולאפות עם סלטים שונים.

האם ניתן להוסיף עשבי תיבול לבצק?
כמובן, אפשר לשלב עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו או בזיליקום לתוצאות מדהימות.

מה ההמלצה למרקם הבצק?
הבצק צריך להיות גמיש אך לא דביק. תהליך הלישה נכון יבטיח זאת.

האם יש ללמוד טכניקות לאפות אותו בצורה הנכונה?
כמובן, מומלץ לעקוב אחרי הטמפרטורות וזמן האפייה, כי כל תנור שונה.

ואתם, התלהבתם? אני בטוח שתוכלו להביא את המתכון המדהים הזה למוזיאון של טעמים וכך להביא חיוכים לכל המגעים שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! זה הדרך שלנורגש את העולם עם מטעמים משגעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *