סחינה – המנה המושלמת שתשנה את כל מה שחשבתם על אוכל!
כשהשמש זורחת בעדינות על השדות, והשיחים פורחים בפריחה מרהיבה, יש משהו קסום בסחינה, המנה המסורתית שהביאה איתה את המסורת לקדמת הבמה בכל שולחן חג. עם כל ביס בסחינה, כמו בוקע ריחו של מתכון אגדי, קשה להפסיק ללקק את האצבעות. זהו מתכון שהפך למנת חובה בכל בית בישראל, ולא בכדי! עם השילוב המושלם של טעמים, מרקמים וריחות, כל ביס הוא עונג שמתחיל להתמזג עם החוויה הכללית של המוקף. בואו נצא יחד למסע קולינרי מדהים – למדו, התנסו ותיהנו.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סחינה שכולם ידברו עליה, עליכם לאסוף את המרכיבים הבאים:
- 2 כוסות חומוס מבושל או מקופסה (אם אתם רוצים לגרסה הבריאותית, בחרו בחומוס אורגני)
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 שן שום (אפשר יותר לאוהבי החריף)
- 1/2 כפית כמון
- מלח לטעם
- מים קרים לעבודה
- שמן זית איכותי לקישוט (הכי משגע שיש!)
אוהבים לנגן עם המרכיבים? אפשר גם להכין גרסה טבעונית או ללא גלוטן – פשוט בחרו בחומוס העשוי מגריסי חומוס ואפילו החליפו את הטחינה באגוזי לוז קלויים!
שלבי ההכנה
להלן השלבים הפשוטים והמהירים שלאחריהם תמצאו את עצמכם עם סחינה קרמית וממכרת:
- שמים את החומוס המבושל, הטחינה, מיץ הלימון, השום, הכמון והמלח בקערה.
- מוסיפים מים קרים לאט לאט עד שהמרקם נעים, קרמי ואוורירי.
- מעבדים הכל היטב עם מערבל או בעזרת מעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק.
- מתאימים את המלח והכמון לפי הטעם האישי.
- מעבירים את הסחינה לקערת הגשה.
- מטפטפים מעל מעט שמן זית ומשלבים עם ירוקים קצוצים.
- מגישים עם פיתות חמות או ירקות פרוסים.
ובסופו של דבר, כל אחד ואחת מכם יש לכם סחינה שיכולה להזכיר לכם מהנסיון שלי, את הבית של סבתא, כל כך טעים וריחני.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ניתן להוסיף מגוון מרכיבים שיכולים לשדרג את המנה בצורה מטריפה:
- תוספת של פטרוזיליה קצוצה או שמיר לאוהבי הירוקים.
- קצת פפריקה מתוקה מעל לתוספת צבע.
- שקדאים קלויים או אגוזים קצוצים להוספת מרקם מעניין.
- אי לכך, לממש את היכולת היצירתית שלכם ולהכין סחינה עם אורגנו או רוזמרין – טעמים שמשגעים.
במהלך ההכנה, ניתן לשים לב שכל עוד אתם עובדים באהבה, תיזכרו בסיפורים של סבתא – עם כל רכיב אתם מוסיפים זיכרון אישי וייחודי.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הסחינה לאחר ההכנה?
אתם יכולים לשמור את הסחינה במיכל סגור במקרר, שם היא תישמר היטב עד 4-5 ימים, אם לא אכלתם הכל מראש!
האם אפשר להכין סחינה עם עדשים במקום חומוס?
אכן, זה אפשרי! תוצאות יהיו שונות בגוון ובמרקם, אבל זה יכול לצאת מדהים מאוד.
מה עושים אם הסחינה יוצאת סמיכה מדי?
לא לדאוג! פשוט הוסיפו עוד מעט מים קרירים והמשיכו לערבל עד שהמרקם ישתנה.
איזה סוגי ירקות מתאימים עם הסחינה?
לחתוך גזר, מלפפון, עגבניות ולבזוק עליהם מעט מלח, הם ישתלבו מושלם עם הטעמים המעודנים של הסחינה.
האם ניתן להכין את הסחינה ביום מוקדם?
בהחלט! זה לא יפגע בטעם, למעשה זה עשוי לשפר את הטעמים כאשר כל המרכיבים מתמזגים יחד.
מה היתרונות הבריאותיים של הסחינה?
החומוס טעים, מלא בחלבון ועסיסי, הטחינה מכילה שומנים בריאים, כמו שמן זית שמכיל אנטיאוקסידנטים. כך שאתם יכולים להרגיש טוב על כל ביס!
איזה סוג טחינה מומלץ?
בחרו בטחינה גולמית, ללא תוספות מיותרות, והשתדלו שהיא תהיה אורגנית ככל האפשר.
האם צריך להשאיר את השום מפרוס?
מומלץ להשתמש בשום מעוך כדי שיצא טעם חזק במנה, אם אתם אוהבים את טעם השום!
איך מומלץ להגיש את הסחינה?
חותכים פיתות קלות עם מעט שמן זית ומלח, וקודם מגישים אותן חמות על יד הסחינה הרכה.
האם אפשר לשדרג את הסחינה עם תבלינים נוספים?
בוודאי! נסו להוסיף קימל או כורכום לשדרוג עוד טעים, זה עשוי להקפיץ את המנה ממש לגבהים חדשים!
אחרי כל סיפורי הסחינה המדהימה הזו, אתם בהחלט מוכנים להיכנס למטבח וליצור פלאים! הזמינו את החברים והמשפחה, והרגישו חופשי לשתף את המתכון שלכם ברשתות חברתיות. אם תצליחו לכבוש את ליבם עם המנה המושלמת – תרגישו שאתם חלק ממסורת הקולינריה הישראלית.