איך מכינים בשר בריסקט בתנור שטעים במיוחד

"`html

בשר בריסקט בתנור – המתכון המושלם ליום חורפי

דמיינו את זה: יום חורפי, ריח בשר נמס בפה ממלא את הבית, טעמים משגעים משתלבים זה בזה, וכל בני הבית נפנים עם חיוכים רחבים. המתכון הזה לא סתם נמצא כאן, הוא מבטיח לכם חוויה קולינרית מדהימה שמדברת על משפחתיות וכיף. בריסקט בתנור, ההכנה שכולנו מחכים לה, מדהים איך המנה הזו יכולה להיות כל כך פשוטה ועם זאת אגדי! הצטרפו אלינו וגלו כיצד מכינים את המנה הזו בקלות ובאהבה.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

  • 1.5 ק"ג בשר בריסקט (עדיף להביא ממשחט באיכות גבוהה)
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 גזר בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 כוס סויה
  • 1/2 כוס מים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון, עלי דפנה
  • 3-4 גבעולי טימין טרי (אופציונלי)

כדי לשדרג את המנה או להציע גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בקוביות טופו או פטריות ופורטבלו, המוסיפים טעמים עמוקים ומיוחדים ושומרים על תוצאה קלה מאוד להכנה.

שלבי ההכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס, מדליקים את ארבעת המעגלים שאי פעם ידעו את עומס החום.
  2. בתוך סיר גדול, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא מתרכך והשחמתו חוקרת את הטקסטורות של המים.
  3. מוסיפים את השום והגזר, ומטגנים יחד עד שהגזר מתחיל להתקרמל.
  4. מוסיפים את הבשר, מואילים להניח לו להתבשל משני צדדיו עד שהוא מתחיל להשחים בשכבות הטעמים השזופות.
  5. בכוס נפרדת, מערבבים את רסק העגבניות, הסויה והמים, ואז מוסיפים את התערובת לסיר. ערבבו היטב.
  6. מכניסים לתערובת את תפוחי האדמה והתבלינים. אין להקל בחשיבותם של התבלינים, הם יכולים לשדרג באופן משמעותי את המנה.
  7. אם רוצים, מוסיפים את עלי הדפנה וטימין הטרי.
  8. מבשלים על חום נמוך במשך כ-4 שעות, עד שהבשר מתרכך וניתן לפרוס אותו בקלות.

לאורך הבישול, בביתכם יתפזרו ניחוחות מטריפים שיפעילו את בלוטות הטעם של כל הסובבים. כלבכם יעדיף את זה על פני את נעלי הבית שלכם, אבל אל תתעצלו – עשו כבוד ותנו למסיבה להמשיך!

שדרוגים ותוספות אפשריים

המתכון הזה מציע אינספור אפשרויות לשדרוגים. למשל, תוכלו להוסיף עשבי תיבול נוספים כמו רוזמרין או אורגנו. אם אתם מעדיפים חמיצות, לחלוחית של מיץ לימון תעשה נפלא. המנה הזו מושלמת לצירופים – חלה רכה לצDip בעזרתה או אורז עם שקדים קצוצים ימתיקו את החוויה.

שאלות ותשובות

מהו המנעד הטוב ביותר של בשר בריסקט?
בריסקט מגיע באיכות גבוהה ברוב הסופרמרקטים היותר טובים. נסו למצוא נתח עם הרבה שומן, הוא מוסיף טעם ועשיר בטקסטורה.

האם ניתן להכין את המנה במדורה?
בהחלט. אם בא לכם לטרוף במדורת לילה, הכינו את התבשיל בסיר ברזל יצוק ויש לכם חוויה של שטח!

מה יש לעשות אם השתמשתי בבשר יותר רזה?
בשר יותר רזה מצריך לעיתים יותר בישול للنחת. הקפידו לעקוב אחרי רמות החום במהלך הבישול כדי לוודא שלא יישאר יבש.

איך לזהות אם הבשר מוכן?
בשר בריסקט צריך להיות ממש נימוח, אם פשוט נקרע בקלות עם מזלג. הארבע שעות ייקחו אותו לשם; היו סבלניים.

מה אפשר לעשות עם שאריות הבשר?
מומלץ להכין סנדוויצ'ים מלחם טרי עם ירקות כבושים. שיא טעמים ששווה להתנסות בו.

האם אני יכול להקפיא את הבשר לאחר הבישול?
בהחלט! זהו נתח בשר טוב להקפאה. פשוט הקפיצו אותו בשפכים שטוחים, כדי לחסוך במקום.

מהי הדרך הטובה ביותר לגשת לתיבול המנה?
תהיו נדיבים! תיבול עושה את השינוי. הוסיפו חומרים מטופלים בתרגום של תבלינים לפי טעמכם – ככה תרגישו את ההתעוררות!

אילו סוגי ירקות נוספים אפשר לשים בתבשיל?
בצל ירוק, פטריות, קישואים ואפילו קוביות דלעת ישדרגו את המנה.

מה המרכיב הסודי שלך?
שום – זה פשוט עושה את ההבדל. אם אתם עושים את זה נכון, כנראה שתרגישו כאילו בישלתם עם סבתא שלכם.

האם הבשר יכול להיות טעים גם ללא בישול ממושך?
כן, בהחלט. אפשר לבשל אותו ל-2-3 שעות, אבל ככל שהוא מבושל עד שהיה מפרפר מדי, כך זה באמת ייחודי!

אז לאחר שצעדנו יחד בכל התהליך המהמם הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם! חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל טוב – הם בהחלט יאהבו את זה. בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *