חביתה מיוחדת שתשנה את כל מה שחשבתם על חביטות

חביתה מדהימה במילוי משגע!

יש רגעים כאלה, כשאתם מתעוררים בבוקר, וממש אין לכם חשק להכין את הבוקר הרגיל. אנחנו מדברים כאן על חביתה – אבל לא סתם חביתה! מדובר כאן על חביתה הממולאת במגוון הפתעות טעימות שתגרום לכם להרגיש כמו במטבח של שף. מי אמר שחביתה היא רק ביצים על מחבת? אנו נגיש לכם מתכון שהוא אגדי, שיביא את המילה "מושלם" לרמה חדשה לגמרי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

חביתה זו היא לא רק חביבה, אלא גם דרך מצוינת לשדרג את הבוקר שלכם. מתכון זה מתאים לכל הגילאים, ויכול אפילו להיות פעילות מהנה לשתף בה עם הילדים. והכי חשוב? המילוי! הוא מהווה את הניצוץ במנה, והוא שמבצע את העבודה הקשה ומבריק לנו את הבוקר!

הרכיבים הדרושים

  • 4 ביצים טריות
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס תרד טרי קצוץ
  • 1/2 כוס פטריות פרוסות
  • 1/4 כוס בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס עגבניות שרי חצויות (אופציונלי)

אלו הם המרכיבים הבסיסיים, אבל אל תפסיקו כאן! אפשר להוסיף גם קוביות זיתים שחורים, פרוסות אבוקדו ולפעמים גם קצת מוצרלה נמסה כדי להעניק לחביתה טוויסט נוסף. פשוט מדהים!

שלבי ההכנה

עכשיו שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בעבודה. ההכנה היא קלה ומהירה, אתם תראו!

  1. נחמם את השמן זית על מחבת גדולה על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל ונבשל אותו עד שיתקרמל (כ-3-4 דקות).
  3. נוסיף את הפטריות ונטגן עד שהן זהובות.
  4. בזמן שהפטריות מתבשלים, נשבור את הביצים לקערה, נוסיף מלח ופלפל, ונערבב היטב.
  5. נוסיף את התרד הקצוץ לתערובת הביצים ונערבב את הכל שוב.
  6. נשפוך את תערובת הביצים למחבת וניתן לה להתבשל כ-2-3 דקות.
  7. נפזר את גבינת הפטה ואת עגבניות השרי (אם בחרנו להוסיף) על חצי מהחביתה.
  8. נכסה את המחבת וניתן לחביתה להמשיך להתבשל עוד 4-5 דקות, או עד שהיא נראית מוכנה.
  9. נחתוך את החביתה לחתיכות ונגיש עם לחם טרי או סלט ירקות.

בין השלבים נראה שהחביתה מתמלאת בניחוחות שממלאים את הבית בלבביות שאין כמוה. זה הזמן לגרום לכם לרצות עוד חביתה אחת – או שתיים!

גרסה טבעונית

מי שאוכל צמחוני או טבעוני יכול להשתמש בטופו במקום ביצים! פשוט לכתוש את הטופו עם מזלג, להוסיף תיבולים כמו כורכום כדי לתת צבע, ולהבין תחושה דומה. החזון הזה שווה לבדוק!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כפי שאתם יודעים, אפשר לשדרג את החביתה פשוט על ידי הוספת רכיבים שווים. בואו נסקור כמה תוספות שאפשר לשעשוע לעצמכם:

  • קוביות פטה נוספת לאיזון המרקם.
  • זיתים שחורים או ירוקים קצוצים.
  • אבוקדו פרוס בצד לשדרוג בריאותי.
  • רוטב סויה או רוטב חם להשקיה.
  • ערימה קטנה של חסה פריכה לשדרוג הבריאות.

כמובן, שאפשר לקרוא לזה פרויקט מאולתר. תמיד פזרים שלל ירקות, או טוסטים קלים – זהו תפריט בוקר משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את החביתה גם על טיגון יבש? בהחלט! כל מה שצריך זה להשתמש בספריי שמן או ללטף את המחבת עם מעט שמן.

אילו תוספות נוספות אפשר להוסיף לחביתה? כל מה שבא לכם! גבינת מוצרלה, פלפל חריף וכמובן, מיני ירקות!

כמה זמן אורך הכנת החביתה? כל מה שצריך זה 20 דקות, וזה כולל כניסה רוויה מהמצרכים!

האם יש דרך מיוחדת להגיש את החביתה? כמובן! אפשר להניח אותה בטורטייה, עם סלט בצד או לתת חתיכת לחם לבן ונעים!

האם אפשר לשדרג את התיבול? בהחלט! טבלינים כמו כמון, פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה משדרגים את המנה פלאים.

האם ניתן לאכול את החביתה גם קרה? כן, אפשר בהחלט להכין את החביתה מראש ולאכול אותה חמה או קרה בארוחה קלה.

האם החביתה מתאימה גם לילדים? בהחלט! ילדים אוהבים חביתה, ואם מוסיפים להם ירקות אוהבים, הם יהנו מכך מאוד.

איך ניתן לשמור את החביתה לאחר הבישול? אפשר לשמור אותה במקרר עד 3 ימים ולחמם אותה במיקרוגל או במחבת.

האם אפשר להקפיא חביתה? לא ממליצים על הקפאת חביתה, כי אחרי ההכנה היא עלולה לשנות את המרקם שלה.

האם אני יכול להכין חביתה במיקרוגל? אפשר! מערבבים את רכיבי החביתה בקערה מתאימה, מכסים ומבשלם במיקרוגל למשך כ-2-3 דקות.

לסיום, אנו מקווים שהמתכון הזה לעשיית חביתה מדהימה העשיר את הידע שלכם וגרם לכם לרצות להכין את הדבר הזה כמה שיותר מהר! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, כי אם משהו כל כך טעים קיים, אז כל אחד צריך לנסות אותו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *