עוגיות חמאה בלי ביצים – מתכון קל טעים ואהוב!

עוגיות חמאה מדהימות בלי ביצים – מתכון מהפכני!

אז מה אתם רוצים לקלוע? עוגיות חמאה נימוחות ונמסות בפה, או אולי עוגיות חמאה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות? את השאלה הזו אני שואל את עצמי כל פעם מחדש, וחובה להודות שאני תמיד מגיע לאותה תשובה: עוגיות חמאה הן תמיד אגדי, וגם עכשיו, כשיש לנו את המתכון הזה ליצירתיות שממש לוקחת את העניינים לקצה החדש. אם חשבתם שההעדר של ביצים יכול לעכב את טעם העוגיות, תחשבו שוב! המתכון הזה יגרום לכם להפסיק לחשוב על ביצים ולהרגיש מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות
  • רמת קושי: קליל, מתאים לכולם
  • מספיק ל: כ-24 עוגיות

בואו נדבר על העוגיות האלו. הן לא רק טעימות, אלא גם פשוטות להמצאה, וכשאלו הכוכבות של הערב, כולם יישארו משתאים ויבקשו מתכון. לא משנה אם תקשיבו לאמא או לסבתא, הן יגידו לכם שלעוגיות חמאה לא צריך להוסיף ביצים. ובכן, יכול להיות שהן צודקות.

המרכיבים הדרושים

במקום לרשום כאן רשימה משעממת של מרכיבים, אני אשמח לשתף אתכם בסוד הכנת העוגיות המושלמות האלו, עם טוויסט לא צפוי!

  • 150 גרם חמאה רכה (כמובן שהיא חייבת להיות איכותית, אז אל תתפשרו!)
  • 100 גרם סוכר חום (מעניק טעם עמוק יותר)
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם קמח (כדאי לשקול כי קמח זוהי אבקת הקסם של העוגיות)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ (כי עם שוקולד זו תמיד הבחירה הכי טעימה שיש)
  • קורט קינמון (להוסיף טוויסט משגע!)

מרכיבים חלופיים

נשמע מעולה? רוצים לחדש? ברור! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס. ואם אתם צריכים לעשות אותן ללא גלוטן, פשוט הוסיפו קמח שקדים או קמח טף!

שלבי ההכנה

הנה מגיע החלק הכי משוגע. הכנת העוגיות האלו לוקחת בדיוק 20 דקות בלבד, ואתם תרגישו על גג השמים ברגע שתריחו את הריח המשגע שלהן.

  1. מניחים את התבנית עם נייר אפייה בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והלבן עד שהתערובת becomes קרמית.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
  4. מסננים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון לקערה נפרדת.
  5. לאט לאט, מוסיפים את התערובת הקמחת לתערובת החמאה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים שוב.
  7. בעזרת כף, מכניסים כפות מהתערובת לתבנית, ומוודאים שהעוגיות לא יתחברו אחת לשנייה.
  8. מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות.
  9. מעדיפים להוציא את העוגיות מהתנור, לתת להן להתקרר על רשת למשך 5 דקות, ואז להעביר אותם לצלחת.

והנה, כך תוכלו ליצור עוגיות מושלמות, משגעות ונימוחות, וכל מה שנשאר לעשות זה להתרווח על הספה וליהנות מהטעמים המעלפים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לשדרג את העוגיות, אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים, קוקוס, או אפילו שקדים קלויים. כל תוספת תעשה יותר טוב! ואם אתם רוצים לקחת את זה למקום מעניין יותר, למה שלא תנסו לשלב טעמים כמו תפוז או מנטה?

שאלות ותשובות

האם אפשר למלא את העוגיות בממרח שוקולד?
כן, אם אתם אוהבים מתוק – פשוט תעשו חור בעוגיה לפני האפייה ותמלאו בממרח שוקולד!

מה לעשות אם אין לי חמאה?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בשמן זית, אבל הטעמים יכולים להשתנות.

האם אפשר להכין את העוגיות עם קמח נטול גלוטן?
בוודאי! קמח שקדים או קמח טף הם אופציות מצוינות.

איך לדעת מתי העוגיות מוכנות?
הן מוכנות כשקצוות העוגיות מתחילים להזהיב מעט, אבל מרכז העוגיה נשאר רך.

כמה זמן העוגיות נשמרות?
אם תשתמשו בקופסה אטומה, הן יכולות להחזיק בתנאים טובים כ-5 ימים.

מה כדאי להגיש ליד העוגיות?
תה, קפה, או אפילו כוס חלב קרה – הכל הולך!

האם אפשר להכפיל את כמות העוגיות?
כמובן, רק תוודאו שיש לכם תבנית נוספת או שתי תבניות לאפייה.

האם אפשר להחליף את השוקולד בצימוקים?
בהחלט! צימוקים או כל פרי יבש אחר יכולים להוסיף טעמים מרעננים.

איך לבצע את העוגיות על מנת שיהיו פריכות יותר?
אם מעוניינים בעוגיות פריכות, ניתן להוסיף מעט יותר סוכר בסוכר החום.

אם אני רוצה לעשות אותן קטנות יותר?
השתמשו בכף קטנה יותר, אך יכול לקחת קצת פחות זמן בישול אז תעקבו אחרי זה!

אם הסיפור על עוגיות החמאה המדהימות שגרם לכם לעלות למקום הגבוה ביותר של השוקולד התקדם, תשתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ותתנו להם לצרוך גם את הטעמים המושלמים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *