לגלות את סוד משקל פיתה מושלמת בכל בית

מרק משגע של פיתה ממולאת בירקות ואורז

מאחרון הבישולים שלי, זכיתי לגלות שמדובר בקסם של ממש. תחשבו על זה, פיתה, החלה המפורסמת שלנו, שמתמלאת בכל טוב – ירקות טריים, תבלינים עזים ואורז רך ונימוח. כשפותחים את הפיתה, ריח השום והערוגות פורץ החוצה, והטעמים בוודאי יגרמו לכם ללקק את האצבעות. אנחנו כאן כדי להכין את המנה המושלמת הזאת, שתשאיר את כולם עם חיוך על הפנים וגם קציצות טחינה לצידה. אז קדימה, בואו נעשה את זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

בשביל להכין את המנה המדהימה הזאת, אנחנו נזדקק לרכיבים הבאים:

  • 4 פיתות עבות
  • 250 גרם אורז בסמטי
  • 200 גרם גזר קלוף וקצוץ דק
  • 1 קישוא קצוץ דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 150 גרם פטריות קצוצות
  • 50 גרם טחינה גולמית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

הכנה מהירה וקלה של המנה המשגעת הזאת תכניס את כולם לאווירה. בואו נתחיל!

  1. מבשלים את האורז בסמטי לפי ההוראות שעל האריזה עד שהוא רך ואוורירי.
  2. מחממים את שמן הזית והם מטגנים את הבצל המוקצף עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן כמה דקות כדי שהפטריות יספגו את הטעמים.
  4. מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים היטב.
  5. כשהירקות מתרככים, מוסיפים את התבלינים (כמון, מלח ופלפל) ומערבבים עוד כ-5 דקות.
  6. מוסיפים את האורז המבושל לתערובת הירקות ומערבבים עד שהכל משולב היטב.
  7. חותכים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת שהכנו.
  8. מחממים את הפיתות הממולאות על מחבת חמה עד שהן מזהיבות להן.

כל שלב בו ממש סוחף אותנו לעולם הקולינרי. אנחנו מבינים, איך תוצאה מדהימה ופיתות חמות עם טעמים עומדים שלנו ממש ליד.

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין לגוון, אפשר להכין את המנה גם בגרסה טבעונית – פשוט להמיר את הטחינה בגבינת טופו מוקצפת. מי שרוצה לאכול בריא יותר יכול להמיר את הפיתות בבצק ירק או לשלב קינואה במקום האורז.

שדרוגים אפשריים

  • לטגן רצועות עוף או טופו בתיבול דומה ולמלא בפיתה.
  • להוסיף קוביות גבינה בולגרית לתערובת למי שאוהב את המלח והחמוץ.
  • להגיש עם סלט ירקות מרענן בצד עם רוטב יוגורט לתוספת קרירות.
  • על הטחינה להוסיף גם שטיפות לימון על מנת לחדד את הטעמים.

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לתוך הפיתה מעבר לירקות?
מומלץ להוסיף קטניות, כמו חומוס או עדשים, ואם אתם אוהבים גבינות, אז בהחלט זה גם יכול להיות טעים לא פחות!

אפשר להכין את הפיתה כקפיצה גם ביום הקר?
כמובן! הפיתה תעבוד מצוין גם כשהיא מחוממת בתנור או על גריל, ובכלל – היא מושלמת עם כלום בתור חימום מחדש.

איך שומרים על הפיתות אחרי ההכנה?
כדאי לשמור אותן בתוך קופסה אטומה במקרר. אם רוצים לשמור אותן עוד כמה ימים, אפשר להקפיא במשך שבועיים.

האם המנה מתאימה לילדים?
בטח! המנה פרווה והיא קלה במיוחד לאכילה ולתפעול על ידי ילדים.

אם אני רוצה לגרסה חריפה, מה לעשות?
פשוט נוסיף קצת פפריקה חריפה או צ'ילי קצוץ לתוך התערובת, מפתיע את כולם!

האם אפשר להשתמש ברוטב אחר במקום טחינה?
נכון. רוטב יוגורט עם תיבול יכול להיות תחליף מצוין!

מה עוד אפשר להגיש לצד הפיתות?
סלטים כמו סלט חסה, סלט קישואים ויוגורט הם תוספות משגעות!

אם אין לי פיתות בבית, יש חלופות?
בוודאי! ניתן להשתמש בבצק פיצה או במעט גזר בצורת פנקייקים.

כמה זמן הפיתה מחזיקה מעמד אחרי הבישול?
אם אתה שומר אותה במיכל סגור, היא תישמר היטב לאורך יומיים במקרר.

האם אפשר להכין את זה מראש?
בוודאי! אפשר להכין את המילוי מראש ולמלא את הפיתות לפני ההגשה.

אז מה אומרים, ניגשים לעבודה? אתם יודעים שזו המנה הכי טעים שיש שתשגע את כולם סביב השולחן. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שהחברים שלכם גם ייהנו מהאוכל האגדי הזה! יהיה מעניין וגם מאוד טעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *