קלצונה בטאבון שהוזמן בטעם של פיצה ביתית

"`html

קלצונה בטאבון: המתכון המושלמת שמאחד את כולם סביב השולחן

מה הקסם שבקלצונה? מדובר במאפה שהוא לא רק ריחני, טעים ומשגע, אלא גם מהווה פלח לחיים הים-תיכוניים שלנו. כשאתם פותחים את הטאבון, ומחכים שהקלצונה תתבשל, אתם לא רק ממתינים לאוכל, אלא נכנסים לתוך עולם של טעמים, ריחות וזיכרונות. זה רגע שבו כל המשפחה מתאגדת סביב השולחן, וצחוק ושיחות מהדהדות באוויר – וכל זה בזכות מאפה מדהים.

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן הבישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור קלצונה מרהיבה שתלכדו את כולם ביחד, יש צורך במרכיבים איכותיים. אנחנו רוצים להכין קלצונה שמעלפת את החיך – ומספקת חוויה מרגשת!

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמעיה דחוסה (או 5 גרם סודה לשתייה)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 200 גרם גבינת מוצרלה (אפשר להשתמש בגבינה טבעונית)
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • עשבי תיבול (כמו בזיליקום, פטרוזיליה) לפי הטעם
  • רוטב פיצה או רוטב עגבניות איכותי
  • תוספות לפי בחירה (זיתים, פפרוני, ירקות קלויים ועוד)

חשוב לציין, כי ניתן לשדרג את קלצונה לפי הטעם האישי שלכם: האם אתם רוצים להוסיף קצת חריף? זה אפשרי! מתחשק לכם גבינת קשקאו במקום פטה? למה לא. האפשרויות אינסופיות!

שלבי ההכנה

כעת נגיע לחלק המרגש – הבישול! ההכנה עצמה היא חוויה שלמה, אז בואו נצלול למעמד:

  1. לערבב בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח.
  2. להוסיף את המים הפושרים בהדרגה וללוש עד שהתערובת מתאגדת.
  3. להוסיף את שמן הזית ולשמור על לישה של כ-10 דקות עד שהבצק חלק ואוורירי.
  4. לכסות את הבצק בניילון בצורה טובה ולתת לו לתפוס במקום חמים במשך 30 דקות.
  5. לאחר שהבצק תפס גובה, לשמן את משטח העבודה ולחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.
  6. לרדד כל חלק לעיגול בעובי של ס"מ.
  7. במרכז כל עיגול, למרוח רוטב פיצה ולפזר גבינת מוצרלה וגבינת פטה.
  8. במרכז הפתיחה, להוסיף את עשבי התיבול והתוספות הנבחרות.
  9. לחתוך את הקצוות של העיגול ולסגור את הקלצונה כמו חצי ירח.
  10. לאשר שהקלצונה סגורה היטב עם חצי מכשיר כגון מזלג.
  11. למלא את כל הקלצונות בגבינה עם מירקית של חילוף במשך 10 דקות.
  12. לחמם את הטאבון לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס.
  13. לאפות את הקלצונה בטאבון במשך 15 דקות או עד שהן ממולאות זהובות.
  14. להוציא את הקלצונה מהטאבון, לחכות כמה דקות ולחתוך למנות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הקלצונה שלנו היא בסיס מעולה להוספת שדרוגים שונים. למשל, ניתן להוסיף:

  • קוביות עגבניות טריות למילוי למעט הפתיחה.
  • עירית קצוצה, קבב נטחן ואפילו אוף צלוי.
  • פרוסות פטריות ובצל קלויים לשדרוג הטעם.
  • רוטב שום או רוטב פיקנטי בצד.

תמיד כדאי לזכור, שהמאפה יתענג על כל תוספת שאן נעשה. תרגישו חופשיים להתנסות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין קלצונה יום מראש?
כמובן! פשוט תכינו את הבצק, תתנו לו לתפוס במקרר, ולאחר מכן תכין טעמים כשתהיו מוכנים.

האם קלצונה יכולה להיות קפיצית?
בהחלט! תוספות כמו קצוות של רצועות בזיליקום או נענע יכולות להעניק לכם טעם קפיצי וזמין.

מה עושים אם הבצק לא תפס?
נסו לבדוק אם השמרים שלכם עדכניים – לפעמים השמרים הם האחראים להתפחות המתכון!

האם ניתן להקפיא קלצונה?
כן, אפשר! פשוט תעטפו את הקלצונה בניילון נצמד ותשמרו במקפיא.

מה באם אני רוצה להכין גרסה דלת פחמימות?
אפשר להחליף את הבצק עם קמח שקדים או קמח קוקוס.

איזה רוטב מתאים לצד קלצונה?
רוטב פיצה או רוטב רסק עגבניות עם שום היא בחירה נהדרת.

מתי קלצונה מגישה הכי טעימה?
כשזה טרי מהטאבון! פשוט להיות סבלניים טיפה ולאכול תוך כדי חוויה של חום.

איך גורמים לקצוות הקלצונה להיות קריספיים?
שימוש באבקת מים טהורה וערבוב כאשר מגישים את הקלצונה יכולים לעזור להשיג את התוצאה הרצויה.

מה להגיש לצד קלצונה?
סלט ירקות רענן עם רוטב בלסמי, או צלחת של ירקות קלויים.

איזה אלכהול מתאים עם קלצונה?
יין אדום קל או בירה בהירה יכולים לשדרג את החוויה.

לסיום, מדובר במתכון שמזמין תמיד, אז אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות! בישול מהסוג הזה הוא פרויקט של אהבה שצריך להפיץ!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *