אסנת עוגת סולת קלה שהופכת את כל החוקים

עוגת סולת קלה – מתכון שיקח אתכם לרגעים מתוקים

דמיינו לעצמכם עוגה רכה, אוורירית ונימוחה, שממלאה את הבית בניחוחות מתוקים. עוגת סולת קלה היא הפינוק המושלם לכל רגע בחיים, ואין חולק על כך שהיא פשוט מדהימה. ברגע שתרימו את הכף לטעום את מה שבדיוק הוצאתם מהתנור, תרשו לעצמכם פשוט ללקק את האצבעות! היא לא רק נראית אגדית, היא גם ממכרת כל כך, שלא תוכלו להתנגד לחתיכת נוספת. ואם אתם אוהבים את הדבר הישן והטוב הזה של סבתא, העוגה הזו היא בדיוק מה שאתם מחפשים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ופורציות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: כ-8 מנות

תנו לנו לספר לכם רגע מדוע עוגת הסולת הזאת היא כל כך מושלמת. היא מבוססת על סולת, שהיא צורת חיטה מעובדת. היא מיוחסת לעיתים לפשטות של המטעמים בחיי היומיום ולמאכלים המסורתיים שלנו, ובשילוב עם הרכיבים הנכונים, היא פשוט מאותגרת בטעמים!

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן (אפשר גם שמן זית להוסיף טעם ייחודי)
  • 1 כוס יוגורט (טוב אם זה יוגורט עז או אפילו יוגורט של סויה)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (להגברת המתיקות)
  • 1 קופסה של אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (מומלץ!)
  • 1/2 כוס צימוקים (נשמע משגע!)

כמובן, אפשר לבצע שינויים לפי אהבותיכם האישיות. כל אחד יכול לקחת את המתכון הזה ולעצב אותו לפי טעמו האישי. מי שאוהב טעמים מרעננים יכול להוסיף קליפת תפוז או לימון לסיפור.

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו מוכנים להתחיל להכין את העוגה. הישארו ממוקדים, זה הולך להיות מעלף!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה גדולה את הסולת, סוכר, שמן ויוגורט – מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  3. מוסיפים אבקת סודה לשתייה, קינמון, מים רותחים ואגוזים – שוב מערבבים היטב.
  4. נותנים לתערובת לנוח כ-10 דקות, כך שהסולת תספוג את הנוזלים.
  5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה (או שמניחים את התבנית עם מעט שמן) כדי שהעוגה לא תדבק.
  6. שופכים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
  7. כשהעוגה מוכנה, מוציאים ממנה בעדינות ומניחים להתקרר על רשת.
  8. אפשר לקשט במעט סוכר או אגוזים קצוצים למעלה – רק למען המראה!

ועכשיו, בואו נדבר על תוספות! להוסיף ציפוי שוקולד מריר או לאבקת סוכר? אין בעיה! ומה עם סירופ תמרים? תהיה לכם עוגה שוקולדית משגעת! ניסיתי את כל התוספות שאני חושבת עליהם וזה מדהים בכל גרסה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

  • סירופ מייפל או צימוקים – למי שאוהב מתוק הרבה יותר.
  • חלבת תמרים – להשגת טעם המדבר על מתיקות רכה ונעימה.
  • קקאו – להוסיף לסולת ולהפוך אותו לשוקולדי.
  • שקדים קצוצים – לתוספת קראנצ'ית.
  • עוגיות סחוג – פן מעניין ולא צפוי לעוגה.
  • זיגוג עם קרם קוקוס – ואז כל חבילה יהיו ניגודים עשירים וטעימים.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום יוגורט?
יוגורט הוא רכיב חשוב, אבל אפשר לשים במקום יוגורט גם שמנת חמוצה או אופציה טבעונית כמו טופו מרוסק עם קצת חלב או מים.

האם אפשר להכין את העוגה עם סולת מלאה?
בוודאי! סולת מלאה תתן לכם טעם עשיר יותר, אך שימו לב – ההתמדה שלה בשילוב עם הרכיבים האחרים עשויה להיות שונה.

מה עושים אם העוגה לא יוצאת גבוהה?
יכול להיות שהיו חסרים לכם נוזלים. פעם הבאה, הוסיפו עוד מים רותחים לאותה הכמות של הסולת.

מה עדיף, שמן זית או שמן רגיל?
שמן זית יכול להוסיף טעמי עומק לעוגה ולכן מומלץ, אבל אם אוהבים טעמים ניטרליים, שמן רגיל יספיק בהחלט.

האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית של עוגת טורט?
בהחלט, רק שימו לב זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לגובה התבנית.

האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, הסולת היא בדיוק מה שעושה אותה מתאימה להקפאה. הקפיאו אותה בפרוסות – זה נוח יותר בעת ההגשה.

מה אפשר לשים בתוכה?
אפשר לשים פירות יבשים כמו תמרים, אגסים או אפילו פירות טריים כמו בננות. כל אזור מציע חדשים כאלו ואחרים.

איך מאחסנים את העוגה?
שמרו במקפיא או בקופסה אטומה בטמפ' החדר עד שהכנתם את החלק הבא לאירוח.

אפשר להפוך את העוגה לטבעונית?
כמובן! פשוט החליפו את היוגורט עם תחליף טבעוני, שמן זית ואגוזי קוקוס.

תוכלו לשתף את המתכון הזה עם אחרים ולעזור להפיץ סוכר באוויר!
זו עוגה שתשמח את הלב ותמלא כל אירוע באווירה טובה. שתפו ברשתות החברתיות, אכזבו את הסבתא, עשו את זה האדיר הזה!

שיהיה בהצלחה עם הגשתה וחוש תוכלו להרגיש גם את הייחודיות של העוגה שלא תשאיר אתכם אדישים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *