פנקייק קינואה: המתכון שישנה את ארוחת הבוקר שלך

"`html

פנקייק קינואה – המנה המושלמת להפוך כל בוקר לחגיגה

דמיינו לכם את הבוקר שלכם מתחיל עם פנקייקים שהריח שלהם פשוט ממיס את הלב. אין כמעט דבר שיכול להשוות לקסם הזה! אז כן, יש לנו מתכון שמעלה על נס את המייפל והקינואה, אלה שהופכים את הפנקייקים למשהו אגדי. פנקייק קינואה הוא לא רק טעים – מדובר במנה שמדהימה את החיך, והשילוב של המרקם הנימוח עם הפריכות הקלה יגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

אז, מדוע דווקא פנקייק קינואה? חוץ מהריח המדהים והטעם הממכר, הקינואה מוסיפה מימד בריאותי מקסים. היא עשירה בחלבון, מביאה איתה קטניות אומניפוטנטיות ובריאה, ועושה פלאים למה שנחשב לארוחת בוקר קלאסית. יש כאלה שסבורים שרק סבתא מכינה פנקייקים כמו שהיא יודעת, אבל הגיע הזמן לשדרג את הפנקייקים הרגילים!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס קינואה מבושלת (הקינואה תספוג כל כך הרבה טעם כשנבשל אותה קלות עם קצת מלח).
  • 2 ביצים (אם אתם מתכננים גרסה טבעונית, חישבו על שימוש בבננה מרוסקת או על תחליף ביצים).
  • 1/2 כוס חלב (אפשר חלב רגיל או חלב צמחי כמו שקדים או סויה).
  • 1/2 כוס קמח (קמח חיטה מלא או קמח ללא גלוטן עובדים מצוין).
  • 1/4 כוס סוכר חום (אפשר גם להשתמש במשהו טבעי כמו דחיפת תמרים).
  • 1 כפית קינמון לזרימה חמימה ומהנה.
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (כדי שהפנקייקים ייצאו אווריריים).
  • קמצוץ של מלח (הצורך שלי, האהבה שלי).
  • שמן קוקוס או חמאה לטיגון (לאחר אחד יתן טעמים שקסומים).

כעת, בואו נבחן מספר רכיבים חלופיים: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית לחלב, אפשר להמיר אותו בחלב קוקוס – ותקבלו טעם מעלף. עבור גרסה ללא גלוטן, תמיד תבחרו קמחים אחרים כגון קמח שקדים. ואם אתם חובבים שוקולד, הוסיפו שוקולד צ׳יפס לכל בעיטה במתכון.

שלבי ההכנה

  • בוחרים קערה גדולה ומערבבים את הקינואה המבושלת, הביצים והחלב עד שהתערובת אחידה.
  • במערבבים, מוסיפים את הקמח, הסוכר, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח.
  • מערבבים הכל עד שהתערובת אחידה שוב, חשוב לא לערבב יותר מדי הכין, וודאו שהקינואה תישאר שלמה.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס מעל חום בינוני.
  • יוצרים פנקייקים קטנים (בערך חצי כוס לתפוס את הדופק של הפנקייק).
  • מטגנים כל צד במשך כ-3-4 דקות, עד שהן מזהיבות ומעט מתנפחות.
  • מניחים על צלחת עם קצת נייר סופג כדי להיפטר משאריות השמן.
  • חוזרים על התהליך עד שכל התערובת נוצלה.

אם נשאר לכם מר בצד, אין בעיה – הפנקייקים נשמרים היטב במקרר, ואפשר לחמם אותם ביום למחרת. פנקייק קינואה הם באמת מנה שמאפשרת חזרה נוספת למלחמה!

תוספות אפשריות

כדי להוציא את ההכנה שלכם לכדי מלאכת מחשבת, אפשר להוסיף למעלה פרי טרי, כמו בננות, תותים או אוכמניות. שדרוגים כמו יוגורט דירוז או רוטב דבש יכולים לתת לפנקייקים טוויסט עם מתיקות מפנקת. אל תשכחו להניח גם את השוקולד צ'יפס כדי להפתיע את כולם!

שאלות ותשובות

כיצד אני יכול להפוך את המתכון לטבעוני?
שימוש בבננה מרוסקת או רסק תפוחים במקום ביצים יעבוד מצוין. חלב קוקוס או חלב שקדים יכולים להחליף את החלב הרגיל.

האם ניתן לשמור את הפנקייקים במקפיא?
בהחלט! אחרי קירור, הניחו את הפנקייקים בקופסה אטומה והקפיאו. לחימום מהיר, הכניסו למיקרוגל.

מהי הדרך המבוקשת ביותר לאכול את הפנקייקים הללו?
המון אנשים אוהבים להדגיש עם מייפל, אגוזי לוז קצוצים ואפילו רוטב שוקולד ללקלק את האצבעות!

האם אני יכול להשתמש בקינואה יבשה במקום קינואה מבושלת?
לא, יש לבשל את הקינואה לפני השימוש במתכון כדי שהיא תתפוס את הטעמים ותתמזג היטב.

מה קורה אם אין לי סודה לשתייה?
אין בעיה, פשוט תוסיפו עוד חצי כפית של קינמון בכך תצליחו לכפר על המחסור.

האם ניתן להעשיר את המתכון עם תוספות בריאות?
בוודאי! אפשר להוסיף זרעי צ'יה או שקדים קצוצים לתערובת, זה יוסיף ערכים תזונתיים.

איזה מין קמח ניתן להשתמש במתכון?
למפקדי הכלים שלנו, קמח חיטה מלא או קמח דוחן עובדים נהדר כאן! תשתמשו במה שבא לכם!

כמה פנקייקים יוצאים מהמתכון?
המתכון הנוכחי יוצא כ-8-10 פנקייקים, תלוי בגודלם.

מה אם אני בן אדם עם מרכיב רגיש?
ניתן להוציא כל מרכיב שאתם רגישים אליו ולמצוא תחליפים שמתאימים לצרכים שלכם.

איזה יין אני יכול לשתות עם הפנקייקים?
אם החלטתם לשדרג את הבוקר עם משהו כיף, שמפניה קלה יכולה להוסיף טוויסט נפלא לשולחן!

אם אהבתם את המתכון המושלם הזה, שתפו אותו עם חברים, משפחה ואפילו עם שכנים! שתפו והפיצו רעיונות נוספים שהמצאתם בשלל רשתות חברתיות, כי הבוקר שלכם יכול להיות שוב ושוב אגדי, בריא ומעלף!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *