רוטב פטריות לסטייק שיעשה פלאים בארוחות שלך

הרוטב שיתפוס את הלב שלכם – רוטב פטריות לסטייק

יש רגעים בחיים שבהם אוכל עושה את ההבדל בין מנה לבין חוויה קולינרית. אז אם אתם מרגישים ששיפוט האוכל שלכם צריך טוויסט מהפכני, זה הזמן להכיר את רוטב הפטריות המשגע שלנו! אחרי שישבו אותנו חמש שעות בגינת הבית שלנו, ניסינו את המתכון הזה בשני סוגי פטריות שונות – פטריות שמפיניון ופטריות פורצ'יני, וגילינו שהשילוב הוא בהחלט אגדי. אנחנו שואלים אתכם – איך אפשר שלא להתאהב ברוטב הזה? הוא מדהים, ממכר ואפילו נמס בפה. כך שדווקא רוטב שמלווה את הסטייק שלכם יכול להוציא אותו מהשגרה ולהפוך אותו למנת שף עולה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעבודה, נוודא שיש לנו את כל החומרים להצלחה של המנה שלנו. השמים הם לא הגבול, אז אנחנו מזמינים אתכם להיות יצירתיים עם הרוטב הזה, ולא להתלבט!

  • 250 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
  • 100 גרם פטריות פורצ'יני, קצוצות דק
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

ועכשיו, אם יש מישהו מכם שיש לו רגישות לגלוטן או מעדיף לתפוס את הגלגל הטבעוני בגרסה זו – אתם יכולים להחליף את השמנת המתוקה בטופו רך מעורבב עם מעט מים. ההשפעה תהיה שונה, אך הרוטב יהיה בהחלט טעים!

שלבי ההכנה

וכמו בכל מתכון טוב, עכשיו הגיע הזמן להכין את המנה! קחו כוס תה, הרימו את המוסיקה והכינו את עצמכם לרגעים קסומים!

  1. מניחים את החמאה ושמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. ברגע שהחמאה נמסה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ולטגן עד שהן מתחילות לשחרר את הנוזלים שלהן.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהשום משחים קלות.
  4. יוצרים חור במרכז הסיר ומוסיפים את החומץ הבלסמי, מכשירים אותו לקבלת טעם עז.
  5. לאחר מכן, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  7. סוחטים עוד קצת מיץ לימון מרענן – זה עושה את העבודה.
  8. בסיום, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

לאחר שסיימנו את כל השלבים, תרגישו את האווירה בבית מתמלאת בריחות פלאיים. מדובר ברוטב פריך, מלא בטקסטורות מנוגדות וטעמים שונים, היכול כראוי להעמיד את הסטייק שלכם בתור כוכב מתמחה!

שדרוגים ותוספות

כוונתי היא שהרוטב הזה הוא באמת בעל פוטנציאל מרשים – הוא מעלף ויכול להשתלב באינספור דרכים. אם תרצו לקנות עוד משהו לעונג שלכם, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • הוספת יין אדום לרוטב יכולה להקנות עוד עומק בטעמים. תקפידו לבשל את היין כמה דקות כדי להפחית את החמרמורת.
  • אפשר לשדרג אותו עם כמה פפריקות חריפות ולתת שוס לטעם.
  • אם יש לכם אהבה גדולה לירקות, נסו להוסיף גזר קצוץ דק או קישוא. יחד הם יוצרים טעם צבעוני ומרענן.

ואל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים או בבראנץ' המתקיים בביתכם. הם בהחלט יעריכו את זה ויאמרו לכם שאתם הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי פטריות פורצ'יני?

אם אתם לא יכולים להשיג פטריות פורצ'יני, אל תדאגו! אפשר להסתפק רק בשמפיניון ואין בפינה הזו אפילו מחמיר אבל התפיסה תהיה קצת שונה, אז היא מאוד נוחה.

האם אפשר להכין את הרוטב מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הרוטב כמה שעות לפני הארוחה ולאחסן במקרר. רק הקפידו לחמם אותו שוב לפני ההגשה.

איך אני יודע אם הפטריות שלי לא טריות?

פטריות לא טריות מתחילות להראות רכות ודלילות בשפתיים. אם יש ריח חמצמץ, כנראה הן לא במצב טוב. שמרו על העיניים!

למה הוספתי את חומץ הבלסמי?

חומץ בלסמי מעניק חמצמצות וטעם מעושר לרוטב. זה יכול להוסיף ממד טעמים לעומק והחמיצות היא פשוט מושלמת.

האם ניתן להקפיא את הרוטב?

לא מומלץ להקפיא רוטב שמנת, מכיוון שזה עלול לשנות את המרקם שלו. לכן עדיף להכינו מכל מחדש.

מה עוד אפשר לשים בסנדוויץ' עם הרוטב הזה?

אם אתם מתכננים להשתמש ברוטב הזה בסנדוויץ', תוסיפו קצת גבינת פרמזן מגורדת, זה הרבה יותר יוסיף לטעמים!

איך אני יודע שהסטייק שלי מוכן כמו שצריך?

האמת היא שמדובר בסוג של אמנות. אם אתם מחפשים בשר "נמוך", תבקשו 57 מעלות צלזיוס ומדיום 63. אז יש “מעט” זמן לפי העדפותיכם. 

האם אפשר להפוך את הרוטב לזה חם יותר?

בהחלט! הוספת פלפל חזק תעזור לזה.只要注意控制它的浓度,保障香槟的美味也不会受损害!

האם אפשר להוסיף אגוזים לרוטב?

נשמע רעיון מצוין! יכול להיות שילוב יפה בין פריכות במרקם לבין נימוחות הטעמים. הוספת אגוזי לוז קצוצים תעשה פלאים.

עם מה עוד אפשר להגיש את הרוטב הזה?

אתם יכולים להשתמש באותו רוטב להגיש עם פסטה או חתיכות חציל. תוספת לגמרי מיוחדת!

רוצים להפתיע את החברים והמשפחה שלכם? כעת הגיע הזמן לנסות את המתכון הזה ולשתף אותו ברשתות החברתיות. אל תשכחו לתייג אותנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *